Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZUID ONTVANGT AMSTERDAM FASHION WEEK
6 T/M 9 SEPTEMBER

September staat ook wel bekend als de modemaand. De fashion magazines brengen hun extra dikke mode-nummers uit, de wereldgrootheden op modegebied tonen hun nieuwste werken tijdens de fashion shows. Modeminnend Amsterdam is er klaar voor. Amsterdam Fashion Week gaat op donderdag 6 september van start op het Museumplein en dat belooft veel moois!

 

MODESTAD AMSTERDAM

De komende Amsterdam Fashion Week is de eerste modeweek onder leiding van Danie Bles. Na jarenlang huis gehouden te hebben op het Westergasterrein, zal deze editie plaatsvinden op het Museumplein. De centrale ligging van het Museumplein maakt de modeweek toegankelijker voor de gehele stad. “Het was mijn grote wens om de Amsterdamse modeweek te verplaatsen naar het hart van de stad, het statige Museumplein, om het evenement de zichtbaarheid te geven die het verdient”, aldus Danie Bles. En gelijk heeft ze vinden wij, want ja, het laatste modenieuws gaat toch iedereen aan?

 

DAVID LAPORT TRAPT AF

 


Nederlands trots David Laport zal met zijn show de Amsterdamse Fashion Week openen. De modeontwerper afkomstig uit Goes is in 2012 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en zijn carrière is vervolgens razendsnel van de grond gekomen. Zo won Laport in juli 2016 de Europese Woolmark Prize, toonde hij in datzelfde jaar zijn werk tijdens de Fashion Week in Parijs en ontwierp hij in 2017 een limited edition outfitvoor Hudson’s Bay.

 

VERDER OP HET PROGRAMMA

 Amsterdam Fashion Week Amsterdam Fashion Week 

Het zijn niet de minste namen die dit weekeinde hun werken zullen gaan tonen. Met shows van ondermeer warenhuis Hudson’s Bay, Penn&Ink N.Y., Silvian Heach, Goldbergh, 10DAYS, Lidl in samenwerking met Heidi Klum, Maison 365, Le Cafe Noir Studio & Jenneskens en Zoe Karssen, kan de modeliefhebber zijn geluk op!

 

OFF PROGRAM

Ben jij niet één van de gelukkigen die een show mag komen bijwonen? Geen paniek! Buiten het reguliere programma met de diverse shows om, is er op en rond het Museumplein van alles te beleven. Zo kun je via livestream de shows bekijken op een vijf meter lang scherm op de zijkant van de showlocatie. Daarnaast kun je er het weekend terecht in het Rijksmuseum voor speciale Fashion Tours die zijn ingesproken door onder andere Linda Tol, Marloes Hoedeman en Bibi van der Velden.

 

Museumplein

Ook in ons Zuid is er een ruim aantal andere Fashion Week gerelateerde activiteiten te bezoeken. Zo is er een pop-up store van het modemerk Stieglitz op Hobbemastraat 3, bezoek je de expositie Cobra Loves Fashion in Cobra Art Gallery aan de Van Baerlestraat, drink je een drankje en bekijk je de nieuwe collectie tijdens de New Collection Cocktail Party bij de boetiek van Vivienne Westwood aan de P.C. Hooftstraat en laat je een echt fashion portret door een fashion illustrator van jezelf tekenen bij Portrait On Demand georganiseerd door Kort Shoes op de Van Baerlestraat 54 HS.

 

Genoeg te doen dus! Mocht je om wat voor reden dan ook de Fashion Week toch moeten missen, lees dan ons artikel over de modetrends voor dit najaar. Zo blijf je hoe dan ook up-to-date!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...