Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZOMERSE BORRELHAPJES: FRISSE CEVICHE

Gepubliceerd op: 9 juli 2020

Ceviche

Op het terras bestel je vaak de heerlijkste gerechtjes bij de borrel. Ook thuis genieten van smakelijke borrelgerechtjes? Met dit zet je binnen een handomdraai een heerlijke frisse ceviche op tafel!

 

 

INGREDIËNTEN

– 2 cm gember
– 1 rode peper
– 4 limoenen
– 200 gram verse kabeljauw
– 1 kleine rode ui
– koriander

 

BEREIDING

– Schil en rasp de gember en voeg daar een driekwart van een gesneden rode peper aan toe.
– Pers de limoenen uit over het geheel en besprenkel het met een snufje zeezout.
– Meng het geheel tot een dressing
– Snijd de kabeljauw in dunne plakjes van een ½ cm en verdeel deze over een diep bord.
– Snijd de ui in dunne ringetjes en doe deze in een kleine kom. Besprenkel de uiringen met 2 el van de dressing en giet de rest van de dressing over de plakjes kabeljauw.
– Laat alles 30 minuten in de koelkast marineren.
– Garneer de ceviche met de rest van de rode peper en eventueel koriander.

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen