Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

6X ZOMERFESTIVALS IN ZUID

Gepubliceerd op: 13 juni 2019

De zomer komt eraan en dat betekent dat het festivalseizoen weer losbarst. Amsterdam-Zuid kent vele toffe locaties waar een leuk feestje gevierd kan worden.  Van het wagen van een dansje tot het eten de hipste lekkernijen die voldoen aan de laatste food trends; er is de komende zomer weer genoeg te beleven in Zuid! 

 

BACCHUS WIJNFESTIVAL – AMSTERDAMSE BOS 14 T/M 16 JUNI

Bacchus

Foto: Max Kneefel

Heerlijke wijnen, de lekkerste gerechten en goede muziek: in juni genieten we van het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos. Op 14, 15, 16 juni vindt het tweede weekend van het festival plaats, waar Amsterdamse wijnwinkels en -makers maar liefst 300+ verschillende wijnen presenteren. Wijnen van over de hele wereld, gewoon in ons eigen Amsterdam-Zuid!

 

TREK FESTIVAL – AMSTELPARK 12 T/M 15 JULI

Trek Festival

Beeld: TREK

In de zomer trekken de mooiste foodtrucks vanuit alle windrichtingen uit het land naar Buitenveldert. In het Amstelpark is het tijdens het TREK Festival weer smullen geblazen. Met meer dan dertig verschillende foodtrucks komt elke foodie aan zijn of haar trekken. Chinees of Mexicaans? Vega of vlees? Met een muziekje en een goedgevuld glas naast je lievelingseten, kun je ervan op aan dat je hier een leuke tijd hebt!  

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

VUNZIGE DEUNTJES – AMSTERDAMSE BOS 20 JULI

Vunzige Deuntjes

Beeld: Vunzige Deuntjes

Een grote mix van verschillende muziek siert dit jaar de line-up van Vunzige Deuntjes Festival. Ben je fan van de Nederlandse hiphop, latin muziek, of gewoon lekkere elektronische beats? Dan zit je op Vunzige Deuntjes Festival helemaal goed! 

 

PARK PRIDE – VONDELPARK 27 JULI

Pride

Beeld: Pride Amsterdam

Het is inmiddels traditie; de Gay Pride wordt ieder jaar afgetrapt in het Vondelpark. Dit gratis minifestival waarbij gelijkheid centraal staat, is ieder jaar weer een groot feest! Vol met activiteiten zoals de Rainbow Market, sport en spel door Pride & Sports, het Youth Pride NL veld en nog veel meer. Het Vondelpark Openluchttheater dient als hoofdpodium. Dit wil je zeker niet missen! 

 

DEKMANTEL – AMSTERDAMSE BOS 31 JULI T/M 4 AUGUSTUS

Dekmantel

Beeld: Dekmantel

Alle techno- en housefans hebben Dekmantelfestival al een jaar in hun agenda staan. Tijdens dit 5-daagse festival gaat er weer flink gedanst worden in het Amsterdamse Bos. Er hangt altijd een hele gemoedelijke sfeer tijdens Dekmantel en de locatie maakt dit alleen maar mooier. Als je naar de line-up kijkt, weet je waar je deze zomer zeker wilt zijn.

 

DE PARADE – MARTIN LUTHER KINGPARK 9 T/M 25 AUGUSTUS

De Parade

Beeld: De Parade

Op de Parade zijn zo’n tachtig theater, dans, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten te zien. Dit jaarlijks terugkerende event viert dit jaar al zijn 29ste jubileum, maar is nog altijd net zo gezellig. Overdag zijn er bovendien allerlei voorstellingen voor de kids te bewonderen, tegen de avond komen de volwassenen aan hun trekken! 

 

Waar houd jij je agenda voor vrij? 

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen