Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 4, 5, 6 OKTOBER

Gepubliceerd op: 2 oktober 2019

Weer een nieuwe maand is aangebroken! Dit weekend is het dan ook tijd voor het állereerste weekend van oktober 2019. En geloof ons: dit wordt er eentje voor in de boeken! We trappen af met dierendag op vrijdag waarna vele memorabele evenementen zullen volgen. Lees je mee?

 

BOKKENBAL – TAPZUID, MAASSTRAAT 70 – VRIJDAG 4, ZATERDAG 5 EN ZONDAG 6 OKTOBER

Het is alweer tijd voor de 5e editie van het Bokkenbal bij Tapzuid! Dat betekent dat gedurende het hele weekend de beste bokbieren uit Amsterdam en uit de hele wereld verkrijgbaar zijn. Een betere manier om de herfst te verwelkomen is er niet. Proost!

 

VONDELBUNKER FESTIVAL – VRIJDAG 4, ZATERDAG 5 EN ZONDAG 6 OKTOBER

Dit weekend vindt het allereerste Vondelbunker Festival plaats, uiteraard in De Vondelbunker. Deze schuilkelder voor onafhankelijke cultuur gooit haar deuren open voor iedereen die zin heeft in een leuk uitstapje. Op vrijdag zullen er films vertoond worden, zaterdagmiddag worden er presentaties gehouden, zaterdagavond mogen de voetjes van de vloer tijdens de Electronic Music Night en op zondag word er afgetopt met een band marathon. Leuke bijkomstigheid: de entree is gratis! Wie neem jij mee?

 

VT WONEN & DESIGN BEURS – RAI AMSTERDAM – VRIJDAG 4, ZATERDAG 5 EN ZONDAG 6 OKTOBER

Beeld: VT Wonen en Design Beurs

Oktober is dé woonmaand en dus mag je als interieurliefhebber de VT Wonen & Design beurs niet missen! Ieder jaar brengen de mooiste merken en beste experts de nieuwste designs en de meest verrassende ontwerpen. En dat allemaal onder één dak.  

 

HUAWEI SERVICE DAG – FERDINAND BOLSTRAAT 130 – VRIJDAG 4 EN ZATERDAG 5 OKTOBER

Tijdens dit eerste weekend van oktober, komt HUAWEI terug met HUAWEI Service Dag! Het HUAWEI Service Center op de Ferdinand Bol staat gedurende twee dagen centraal als reparatiebasis waarbij extra service geleverd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de reparatie van een toestel buiten de garantieperiode zonder arbeidskosten, 20% korting op accessoires en meer!

 

HOE HOUD JE KUNST IN CONDITIE? – ZATERDAG 5 OKTOBER

Kijken door de bril van een restaurateur? Dat kan! Om kunst in zo goed mogelijke conditie te houden moet er van alles gebeuren. Dit weekend word je meegenomen in korte lezingen en een rondleiding waarin restauratoren je een kijkje bieden in hun complexe werkzaamheden. Ook kom je langs de tentoonstellingszalen en restauratieateliers.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>>> Vervolg artikel <<

DE GROTE PEUKEN SCHOONMAAK – STEDELIJK, MUSEUMPLEIN 10 – ZATERDAG 5 OKTOBER

Elk jaar beland er tienmiljoen kilo peuken op straat. Daarvan wordt 80% opgeruimd, wat betekent dat tweemiljoen kilo blijft liggen. Het kan tussen de twee en de twaalf jaar duren voordat zo’n peuk helemaal is vergaan. Dit vervuilt onze prachtige straten en het is tijd om daar wat aan te doen. Daarom wordt deze zaterdag De Grote Peuken Schoonmaak georganiseerd. Een geweldig initiatief! Om 13.00 is de aanvang op het Museumplein. Kijk hier voor meer informatie!

 

WEEKEND VAN DE WETENSCHAP – VU AMSTERDAM, DE BOELELAAN 1105 – ZATERDAG 5 OKTOBER

Laat je kinderen kennis maken met wetenschap tijdens het Weekend van de Wetenschap op de VU! Tijdens deze exclusieve tours raken ze bevriend met een robot, ontdekken ze een vlek op de zon of ervaren ze hoe het is om te sporten bij een temperatuur van min twintig. Geef je kinderen van 8-12 jaar op voor gratis deelname!

 

KIDSRUN BIJ RUN FOR KIKA AMSTERDAM – 6 OKTOBER

Beeld: RunforKika

Bij de KidsRun (1 kilometer) van Run for KiKa rennen kinderen samen voor de Stichting Kinderen Kankervrij en draag ze ieder een steentje bij aan de genezing van kinderkanker. De Kanjerkroning is tijdens Run for KiKa een speciaal moment waarop de kinderen die ziek zijn geweest of nog ziek zijn (de Kanjers) in het zonnetje worden gezet. Doe mee en steun KiKa!

 

BROCANTE EN STREEK MARKT – MUSEUMPLEIN – ZONDAG 6 OKTOBER

Deze zondag wordt van 11.00 – 17.00 op het Museumplein een luxe en stijlvolle Antiekbrocante en Streek Markt georganiseerd! Ruim honderd exclusieve standhouders etaleren, presenteren en verkopen bijzonder antiek en brocante streekproducten en andere kunstuitingen- en artikelen. Kom ook een kijkje nemen, wellicht scoor je nog wel een bijzondere aanwinst…

 

JAZZ OP ZONDAG – THUIS AAN DE AMSTEL, KORTE OUDERKERKERDIJK 45 – ZONDAG 6 OKTOBER

Het ‘jazz op zondag’-seizoen bij Thuis Aan De Amstel gaat van start en aan Patrick Verheij de eer om ‘m af te trappen! Met Folker Tettero op gitaar, Dave Breidenbach op bas en Rowin Tettero op drums, word het geheid een swingende avond. Improvisatie en veel enthousiasme zorgen voor een verrassende invulling van Jazz op Zondag. Iedere zondag tussen 17.00-20.00, de entree is gratis!

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

Van dansen in het Okura Hotel Amsterdam, tot aan de tentoonstelling Imperial Courts- dit weekend is er weer genoeg te doen in Zuid. Wij hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet.

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

Van dansen in het Okura Hotel Amsterdam, tot aan de tentoonstelling Imperial Courts- dit weekend is er weer genoeg te doen in Zuid. Wij hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet.