Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 4, 5, 6 JANUARI

Het eerste weekend van het jaar kun je natuurlijk maar het beste meteen goed inluiden. Zoals je van ons gewend bent, helpen wij je graag met het vinden van de leukste activiteiten in Amsterdam-Zuid. Veel plezier!

 

 

ARETHA FRANKLIN TRIBUTE – HET CONCERTGEBOUW – CONCERTGEBOUWPLEIN 10 VRIJDAG 4 JANUARI

Beeld: Het Concertgebouw

Aretha Franklin betrad in 1968 het podium van Het Koninklijk Concertgebouw voor een weergaloos optreden. In deze tribute brengt de Amerikaanse Michelle David een muzikaal eerbetoon aan de legendarische soulzangeres, terwijl popjournalist Koen Schouten het levensverhaal van Aretha deelt. Soul is the way to go!

 

 

FRIDAK – BARDAK – FERDINAND BOLSTRAAT 12 – VRIJDAG 4 JANUARI 21.30 UUR

Beeld: Bardak

De beste manier om je weekend te beginnen is een avondje Fridak, als het aan Bardak ligt! En daar sluiten wij ons bij aan want wat is er nou een beter begin van je weekend dat showen van je beste moves op groovy tunes, gecombineerd met shotjes en cocktails? Precies niks dus. Het thema van de avond is ‘work hard, play harder’. See you there!

 

 

HELICOPTER BINGO – HELICOPTER AMSTERDAM – HELICOPTERSTRAAT 8 – VRIJDAG 4 JANUARI 20.00 UUR

Beeld: Helicopter Amsterdam

Heb jij de afgelopen weken een tikkeltje té hard gefeest en is het tijd om het een klein beetje rustiger aan te doen? Kop op, dat bed uit, wij hebben het perfécte evenement voor je. Deze vrijdag is het namelijk weer tijd voor een mega-gezellige bingo bij Helicopter. Gaat jouw hart al sneller kloppen bij het idee van het wegkruisen van al die hokjes, sleep dan je bingovrienden mee en snel je om 20.00 naar de Helicopterstraat. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 

 

BUBBELS & BALLEN – RAYLEIGH & RAMSAY – VAN WOUSTRAAT 97 ZATERDAG 5 JANUARI 16.00 UUR

Beeld: Rayleigh & Ramsay

Het eerste weekend van 2019, dat moet gevierd worden! Bij Rayleigh & Ramay aan de Van Wou staan de bubbels koud voor een bruisende start van het gloednieuwe jaar. Ook voor de warme hap wordt gezorgd, de frituur staat al te borrelen als je binnenwandelt. Proost!

 

 

30 SECONDS JONGENS TEGEN DE MEISJES – TAPMARIN VAN WOUSTRAAT 130 ZONDAG 6 JANUARI 19.00 UUR

Beeld: Café Tapmarin

Bij Café Tapmarin laat de maandag nog even op zich wachten. Hier wordt op zondag een 30 Seconds toernooitje gehouden. De jongens nemen het op tegen de meiden om voor eens en altijd te bepalen wie nu eigenlijk écht de beste zijn. Durf jij het aan?

 

 

RUN & BRUNCH BIJ THE COLLEGE HOTEL – ROELOF HARTSTRAAT 1 ZONDAG 6 JANUARI 10.30 UUR

Beeld: Find Your Fit, The College Hotel

Fris en fruitig het nieuwe jaar in, doen we natuurlijk met een heerlijke zondagochtendrun. Kies voor de 5 of de 10 kilometer-route, geschikt voor alle leeftijden en vaardigheden. Daarna wordt het harde werken op de lekkerste manier beloond met een all-you-can-eat brunch buffet bij The College Hotel met onder andere verse croissants, eieren, sapjes, sandwiches, yoghurt, salades etc. Deelname aan de loop is gratis, voor de brunch betaal je €22,00. Succes!

 

 

OPEN DAG BIJ DE ROOS – P.C. HOOFSTRAAT 183 ZONDAG 6 JANUARI 11.15 UUR

Beeld: De Roos

Gelegen aan het Vondelpark in een prachtig gebouw, staan er deze zondag allerlei activiteiten op het gebied van spiritualiteit en bewustwording op je te wachten! Tijdens de open dag van de Roos ben je hartstikke welkom om samen de aftrap van een nieuw seizoen te vieren, of je nou komt voor een lekkere kop koffie of geestelijke verdieping. Ontmoet nieuwe mensen, neem deel aan de workshops, readings en lessen, mediteer, leer alles over astrologie of kijk lekker rond in de cadeauwinkel. De toegang en deelname zijn geheel gratis.

 

 

WORKSHOP: CHAKRA YOGA BALANCE & ACTIVATE YOUR ENERGY BODY – AALSMEERWEG 25 ZATERDAG 5 JANUARI 14.00 UUR

Beeld: You Can Yoga

Op zoek naar een goede manier om het nieuwe jaar op een frisse en gezonde manier te beginnen? Zoek niet verder! Met de chakra-yoga workshop van You Can Yoga vind je een balans en energie in je lichaam, waarmee je jezelf helemaal klaarstoomt voor het nieuwe jaar. Schrijf je in via deze site!

 

FINISSAGE ‘AMSTERDAM MAGISCH CENTRUM’ LEZING GEERT BUELENS – STEDELIJK – MUSEUMPLEIN 10 ZONDAG 6 JANUARI

Beeld: Amsterdam Stedelijk Museum

Vandaag is de laatste kans om de tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum’ te bezoeken in het Stedelijk. Dat is overigens niet de enige reden dat je er vandaag bij wilt zijn; ook wordt er een toffe lezing gehouden waarin prof. dr. Geert Buelens ons meeneemt terug naar de tijd van toen!

 

DAGJE THUIS-SPA


Houd je het liever wat rustiger dit weekend na de feestdagen? Lees dan hier onze tips voor een dagje thuis-spa! Heerlijk jezelf in de watten leggen en daarvoor je eigen huis niet uit hoeven; genieten geblazen!

 

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk en Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen