Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 31 MEI EN 1, 2 JUNI

Gepubliceerd op: 29 mei 2019

Wat staat er op het programma dit weekend? Nou, als we het weerbericht mogen geloven staat sowieso de zon ingepland. Daar kleurt heel Amsterdam-Zuid helemaal van op. De agenda staat ook weer vol met leuke activiteiten in ons favoriete stadsdeel. Hoe ga jij dit weekend genieten van het lekkere weer?

 

TASTE OF AMSTERDAM – AMSTELPARK HELE WEEKEND

Taste of Amsterdam 2

Na het jubileumjaar barst Taste of Amsterdam dit jaar voor de elfde keer los in het Amstelpark. Dit is dé plek om gerechten te proeven van de beste chef-koks uit onze stad. Zo zijn er onder andere koks van Ron Gastrobar en Hotel Okura aanwezig. Doe je smaakpapillen een plezier en ga langs bij Taste of Amsterdam. Meer weten? Lees hier ons artikel over wat er dit jaar allemaal te beleven is.

 

CLUB ATELIER – VALSCHERMAKADE 16 VRIJDAG 31 MEI

Beeld: Atelier Schinkel

Zin in een gezellige vrijmibo? Bij Atelier Schinkel beginnen de eerste dansjes van het weekend vroeg. Met het zonnetje opkomst kun je rond 16.30 uur nog wat vitamine D meepakken terwijl je van je eerste biertje geniet. Muziek, drank en een lekker weertje, beter trap je het weekend niet af.

 

OERVOLK STOERVOLK – AMSTERDAMSE BOS VRIJDAG 31 MEI

Beeld: Amsterdamse Bos

Het oervolk heeft zijn kampen opgeslagen in het Amsterdamse Bos. Als oerkind leer je jagen, eetbare planten zoeken en speren slijpen. Heerlijk met goed weer in de buitenlucht je helemaal uitleven en spelenderwijs meer leren over de natuur. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen zich aanmelden voor dit doorlopende programma.

 

ORGANIC COUTURE FASHION SHOW – BOTANISCHE TUIN ZUIDAS ZATERDAG 1 JUNI

Beeld: Botanische Tuin

Dit is de kleding van de toekomst! Zaterdag is er een hele bijzondere modeshow in de Botanische Tuin Zuidas. Alle kleding die hier wordt geshowd is volledig organisch. Er zijn alleen maar milieuvriendelijke  organische producten gebruikt voor deze ontwerpen, zoals planten en tarwe. Iedereen met een liefde voor mode, of onze toekomst, zal hier zeker wat interessants van opsteken.

 

LUKA ORKOS: SONATES – HET CONCERTGEBOUW ZATERDAG 1 JUNI

Beeld: Het Concertgebouw

Pianist Luka Okros keert terug naar Het Concertgebouw met een prachtig programma, met sonates van Haydn, Chopin, Liszt en Prokofjev. De Georgische pianist weet iedereen te verrassen met de mooiste piano klanken. Als liefhebber wil je dit zeker niet missen.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

AMSTEL BOATHOUSE PLASTIC FISHING – AMSTELDIJK 223 ZATERDAG 1 JUNI

Beeld: End Plastic Soup

Het Amstel Boathouse organiseert dit weekend een geweldige actie. De Amstel is een prachtige rivier en dat moet ook zo blijven. Daarom kun je zaterdag een steentje bijdragen, door met zijn allen plastic uit het water te vissen. Om 13.00 uur begint het programma met onder andere een milieuquiz en hapjes. Wie aan het eind van de dag het meeste plastic heeft verzameld, maakt bovendien zelfs kans op een geweldige prijs.

 

OPENING ZOMER PROGRAMMA – OPENLUCHTTHEATER VONDELPARK ZONDAG 2 JUNI

Openluchttheater

Beeld: Openluchttheater

Zondag opent het Openluchttheater officieel het zomerseizoen. Wat betekent dat? Vanaf zondag is er elke vrijdag dans, elke zaterdagmiddag jeugdprogrammering en Club Vondel met twee bands en een DJ, elke zaterdagavond comedy, zondagochtend klassiek en zondagmiddag sluiten we af met een spetterende live act. Om 14.00 uur begint de opening met 4 optredens, dus komt dat zien in het Vondelpark!

 

BUBBLES & OESTERS BIJ MOER – AMSTELVEENSEWEG 7 ZONDAG 2 JUNI

Restaurant Moer

Beeld: Restaurant Moer

Bubbels & Oesters is terug! Dé meest relaxte zondagmiddagborrel van Amsterdam-Zuid. Een heerlijk combinatie is het; het zilte van de oester gepaard met een fris glaasje cava. Zo sluit je het weekend top af bij Moer. Een oestertje voor een euro daar wordt iedereen toch vrolijk van?!

 

GA HET TERRAS OP!!!!

Het Paardje

Beeld: Café Het Paardje

Het belooft dit weekend best aardig weer te worden! Ideaal om de terrassen van Zuid te gaan ontdekken. Lees op ZUID.nl waar je in Oud-Zuid, De Pijp, de Rivierenbuurt, Gelderlandplein en op de Zuidas moet zijn voor de zonnigste terrassen! Proost!

 

Goed weekend!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen