Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 28, 29 EN 30 JUNI

Gepubliceerd op: 27 juni 2019

De eerste week van de zomer was qua weer een mooi succes! Ook van het weekend lijkt de zon weer de overhand te krijgen. Wij krijgen er al helemaal zin in om op pad te gaan. In Zuid zijn weer genoeg leuke dingen te doen. Dus haal je korte broek of zomerjurkje maar uit de kast en ga eropuit in Amsterdam-Zuid.

 

MASTERS OF WINE – COLLEGE HOTEL HET HELE WEEKEND

Masters of Wine

Van 25 tot en met 30 juni vindt het grootse Masters Of Wine in The College Hotel Amsterdam plaats! Ben jij een wijnliefhebber? Wit? Rood? Droog? Zoet? Van welke wijn je ook houdt: bij dit evenement zit jij gegarandeerd aan het juiste adres. Wat als we jou vertellen dat je gedurende dit evenement maar liefst van 500 topwijnen kunt proeven… Precies, het water staat ons ook al in de mond!

 

ZUIDAS CULINAIR ZOMERFEEST – ZUIDPLEIN VRIJDAG 28 JUNI

Zuidas Culinair Zomerfeest

Aankomende vrijdag wordt de vrijmibo op de Zuidas wel heel erg gezellig. Het is namelijk weer tijd voor het Culinair Zomerfeest. Deze foodmarkt brengt verschillende wereldse smaken naar het zakencentrum van Zuid. Met een muziekje en een biertje, is de proeverij een geweldige start van het weekend.

 

 

HITZONE PARTY – HET HUIS VAN IEMAND ANDERS VRIJDAG 28 JUNI

Het Huis van Iemand Anders

Beeld: Huis van Iemand Anders

Huis van Iemand Anders gooit aankomende vrijdag de deuren van de kelder weer open voor een feestje. Ken je ze nog, de hitjes die je op het schoolfeest hoorde? Als je ze allemaal weer wilt herbeleven moet je vrijdag langskomen tijdens de hitzone party. Zwoel dansen en flashbacks naar je eerste zoen zullen deze avond zeker de revue passeren.

 

KUNSTRUIM – CC AMSTEL EN PESTANA HOTEL AMSTERDAM ZATERDAG 29 EN ZONDAG 30 JUNI

Kunstruim

Beeld: kunstRuim

kunstRUIM organiseert in Zuid onder de naam ‘De Ruimte Voor Kunst’ een uniek evenement. Ze geven op twee locaties in Zuid lokale beeldende kunstenaars een podium. Opgezet door deze creatievelingen zelf wordt hun mooiste werk tentoongesteld. In totaal werken er zo’n 32 kunstenaars mee aan de tentoonstelling. Aan alle kunstliefhebbers; komt dat zien!!!

 

DANSPALEIS VAN KOOTEN – OPENLUCHTTHEATER VONDELPARK ZATERDAG 29 JUNI

Openluchttheater

Beeld: Openluchttheater

Met het heerlijke weer is niets zo gezellig als een openluchtconcert. Gelukkig heeft Het Openluchttheater weer wat voor je op de planning staan. Danspaleis van Kooten covert je favoriete hits uit de 80s en 90s. Dit doen ze twee uur lang, dus hop even langs en dans mee op deze heerlijke zwingers.

 

GA NAAR BUITEN TOE – DIVERSE LOCATIE VOORAL ZATERDAG

Sarphatipark

 Zaterdag stijgt het kwik weer boven de dertig graden uit. Met dat weer is het binnen echt niet te harden, dus even de buitenlucht opzoeken is de enige way to go. Amsterdam-Zuid zit gelukkig vol met genoeg leuke buitenplekjes. Ga bijvoorbeeld naar het park, of bezoek een van de mooie strandjes. Er is genoeg te beleven onder de Amsterdamse Zon.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

SUPER VLOOIENMARKT – OLYMPISCH STADION  ZONDAG 30 JUNI

Super Vlooienmarkt

Beeld: Don Events

Het is weer tijd om te gaan schat zoeken om de Super Vlooienmarkt. Zondag zullen er weer kofferbakken opengaan en marktkraampjes worden uitgestald voor een van de grootste vlooienmarkten van Amsterdam-Zuid. Rondom het Stadion kijk je dus echt je ogen uit en wie weet zit jij volgende maand bij Tussen Kunst & Kitch.

 

DUURZAAM WILD PLUKKEN – AMSTERDAMSE BOS ZONDAG 30 JUNI

Amsterdamse Bos

Een leerzame middag in het Amsterdamse Bos. Wat is eetbaar in het bos en wat niet? Wat kan ik meenemen en wat moet ik laten staan? Al deze vragen worden beantwoord door de boswachter tijdens een cursus micro-flora, waar je in buitenlucht les krijgt over de geheimen van het bos. Een prima besteding van de zon dus.

 

MODELTEKENEN – RIJKSMUSEUM ZONDAG 30 JUNI

Modeltekenen

Beeld: Rijksmuseum

Door tekenen zie je meer! Dat begrijpen ze bij het Rijksmuseum heel goed, daarom zijn ze de campagne #hiertekenen gestart. Met iedere maand een andere tekenactiviteit in het museum. In juni kunnen kinderen samen met hun ouders aan de slag met een lesje modeltekenen. Zo leert iedereen kunst waarderen.

 

GA HET TERRAS OP!!!

Het Paardje

Beeld: Café Het Paardje

Het belooft dit weekend best aardig weer te worden! Ideaal om de terrassen van Zuid te gaan ontdekken. Lees op ZUID.nl waar je in Oud-Zuid, De Pijp, de Rivierenbuurt, Gelderlandplein en op de Zuidas moet zijn voor de zonnigste terrassen! Proost!

 

Fijn Weekend!!!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen