Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 22, 23, 24 FEBRUARI

Gepubliceerd op: 21 februari 2019

Het laatste weekend van februari is aangebroken en de temperatuur is alweer lekker aan het stijgen. Tijd om van het weekend lekker het huis te verlaten en te kijken wat er allemaal te doen is in Amsterdam Zuid. Houd je van kunst, cultuur en muziek? Dan kun je dit weekend je geluk op.

 

VINCENT OP VRIJDAG – VAN GOGH MUSEUM VRIJDAG 22 FEBRUARI

Vincent op Vrijdag

Beeld: Van Gogh Museum

Vincent op Vrijdag overhandigt voor één avond de sleutels van het museum aan Hard//Hoofd. De tekst-beeld-en audiomakers van dit experimentele online platform duiken in alle hoeken en kieren van het museum en brengen je sterke verhalen en gesprekken geïnspireerd op de collectie en het leven van Van Gogh. Tickets zijn 19 euro en voor studenten online een tientje. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt en de deuren sluiten weer om kwart voor 10.

 

IAMSTRAWLESS FASHION SHOW – WESTCORD FASHION HOTEL VRIJDAG 22 FEBRUARI

Fashion Show

Beeld: IAmStrawless

IamStrawless is een organisatie die zich richt op het verbannen van plastic rietjes in de horeca. Nu organiseert IamStrawless in samenwerking met het Westcord Fashion Hotel Amsterdam op 22 februari een fashion show. Designers showen de meest gekke ontwerpen van rietjes en andere plastic materialen. Voor iedereen die dol is op fashion, is dit een fantastische ervaring.

 

MAHLER 8 NEDERLANDS PHILHARMONISCH ORKEST – CONCERTGEBOUW 23 & 24 FEBRUARI

Mahlerconcert, Concertgebouw

Beeld: Concertgebouw

Mahlers Achtste Symfonie mag dan een kolossaal werk zijn, achter al die noten klinken ook de diepste emoties van de componist mee. Op zaterdagavond en zondagmiddag gaat dirigent Marc Albrecht met het Philharmonisch Orkest een poging doen om deze emotie in het Concertgebouw te laten klinken. Met 123 musici, acht solisten en vijf koren is spektakel gegarandeerd.

OPENING EXPOSITIE JONAT DEELSTRA – VAN OSTADESTRAAT 43 A ZATERDAG 23 FEBRUARI

Gomulan Gallery

Beeld: GoMulan Gallery

Geboren in Nederland, maar over de hele wereld gereisd, is kunstenaar Jonat Deelstra nu terug in Amsterdam voor zijn eigen expositie. Op zaterdagavond wordt deze geopend bij de GoMulan Gallery. Deelstra is geïnspireerd door de verschillende culturen en religies die hij is tegengekomen tijdens zijn verre reizen en dat zie je terug in zijn kunst. De expositie wordt om 18.00 uur geopend.

 

HANS & GRIETJE – BOSWINKEL AMSTERDAMSE BOS ZONDAG 24 FEBRUARI

Hans en Grietje

Beeld: Boswinkel

Knibbel Knabbel Knuisje…We spelen het verhaal van Hans en Grietje na. Bouw een hut voor de heks en een gevangenis voor Hans. Brrrr…gelukkig loopt het goed af??!! Voor kinderen van vier tot zeven jaar en hun ouders/begeleiders. De kosten zijn 5,00 euro voor kinderen en 2,50 euro voor volwassenen. De activiteiten beginnen om 12.00 uur bij de Boswinkel.

 

SUNDAY MORNING JAZZ CONCERT – CONSERVATORIUM HOTEL ZONDAG 24 FEBRUARI

Sundsy Morning Jazz

Beeld: Conservatorium Hotel

Begin je zondag goed met de heerlijke jazzklanken van het Stan van de Wetering Kwartet. Stan is een bekend gezicht in de Nederlandse Jazzscene en kan met zijn saxofoon een betoverend optreden geven. Een kaartje kost een kleine 12 euro en het concert begint om 11.30 uur in het Conservatorium Hotel. Een genot voor de echte jazzfans.

 

IZAKAYA BRAZILIAN CARNAVAL BRUNCH – ALBERT CUYPSTRAAT 2-6 ZONDAG 24 FEBRUARI

IZakaya Carnaval

Beeld: IZAKAYA

Binnenkort barst het Carnaval weer los en dat betekent een hoop gezelligheid over heel de wereld. In Nederland voornamelijk onder de rivieren, maar bij IZAKAYA vieren ze het net even iets anders dan in het Zuiden van ons land. Met lekkere samba muziek kun je aanstaande zondag in onze hoofdstad alvast genieten van de Brazilian Carnaval themed Supreme Brunch. De combinatie van sushi, een overvloed aan drankjes en een te gekke DJ is hét recept voor de perfecte zondag en zorgt voor een middag die jij niet snel zal vergeten. 

 

DUBBELPROGRAMMA HANS SIBBEL EN KASPER VAN DER LAAN – BREITNERSTRAAT 2 ZONDAG 24 FEBRUARI

Toomler Dubbelprogramma

Beeld: Toomler

Hans en Kasper hebben het gevonden! Alles wat deze mannen zeggen is raak. Ze bieden de meest originele oplossingen voor problemen waarvan je soms niet eens wist dat je ze had.  Op zondagavond komen deze twee komieken met een dubbelprogramma ter voorbereiding van hun eigen shows bij de Toomler. Een avond lachen die je zeker niet wilt missen, kaartjes kosten 17 euro.

Waar treffen we jou deze dagen?

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen