Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 12, 13 EN 14 APRIL

Gepubliceerd op: 11 april 2019

Ja ja, het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is om de leukste to-do’s in Zuid voor dit weekend met jullie te delen. Hoewel het weer iets minder lekker wordt dan de voorgaande, hoeft dat de pret niet te drukken. Er is genoeg te doen, vooral voor de kunstliefhebbers wordt het een feest! Waar kijk jij echt naar uit?

 

SOLO EXPOSITIE MARCEL VAN LUIT – VAN BAERLESTRAAT 8 HELE WEEKEND

Cobra Art

Beeld: DavienFotografie

Aankomende zaterdag opent bij Cobra Art Gallery de expositie van de digitale kunstenaar Marcel van Luit. De Nederlandse fotograaf, editor en digitale kunstenaar brengt verbeeldingskracht tot leven. Zijn kunstwerken lijken vanuit een droomwereld te zijn vormgegeven. Kom het bewonderen aankomende weken bij Cobra. Meer weten over het werk van Marcel van Luit, lees hier ons artikel over de expositie.

 

DENHAM SMAPLE SALE – RUYSDAELSTRAAT 58 HET HELE WEEKEND

Denham

Beeld: Denham

Spijkerstoffans opgelet!!! Dit weekend organiseert kledingmerk Denham een grote sample sale, die vooral in het teken gaat staan van denim voor mannen en vrouwen. Natuurlijk is ook andersoortig kleding zoals shirts en accessoires. Waarvoor je ook komt shoppen, alles is heerlijk scherp geprijsd.

 

SPRINGTIME SKATE – VONDELPARK VRIJDAG 12 APRIL

Springtime Skate

Beeld: Friday Night Skate

Vrijdag organiseert Friday Night Skate de officieuze opening van het ‘Skateseizoen’. De Springtime Skate is jaarlijks terugkerend evenement die je op skates door heel Zuid en het centrum laat gaan. Met een gemakkelijke route is dit zelfs voor de beginnende skater goed te doen. De tocht begint om 20.30 bij Vondelpark CS. Kunnen remmen is wel een pre. 

 

WORKSHOP SELWYN SENATORI – VAN OSTADESTRAAT 153 VRIJDAG 12 APRIL

artBruut

Beeld: artBRUUT

De half Italiaanse, half Amsterdamse kunstenaar maakt bravoure met zijn vrije, vrolijke stijl. Nu is er deze vrijdag de kans om te leren van deze eigentijdse kunstenaar, die in artBRUUT een workshop schilderen geeft. Vooral als je al wat ervaring hebt met het maken van kunstwerken, is dit een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen op dit gebied.

 

EXPOSITIE BIJ TAMINIAU – HOBBEMANSTRAAT  VRIJDAG 12 APRIL

Sotheby

Beeld: Sotheby’s

Na de moderne kunst bij Cobra kun je direct door voor wat meer klassieke werken. Vrijdag 12 april exposeert Jan Taminiau in samenwerking met Sotheby’s drie hoogtepunten uit de SØR Rusche Collectie. In zijn tijdelijke flagship Store aan de Hobbemastraat, worden werken van onder andere Adam van Breen, Edwaert Collier en Cornelis Norbertus Gysbrechts getoond. Deze klassieke werken zijn hier maar eenmalig te bewonderen, dus komt dat zien.

 

 

WAHTS STORE OPENING – GERARD DOUSTRAAT 75 ZATERDAG 13 APRIL

WAHTS

Het Nederlandse mannenmodemerk WAHTS viert op zaterdag 13 april de officiële opening van de eerste brand store in De Pijp. Hoewel de winkel in De Pijp al een poosje te bezoeken is, wordt die dit weekend feestelijk geopend!  Op zoek naar eigentijdse kleding voor mannen? Stap dan zeker binnen en laat je persoonlijk adviseren.

 

VOORJAARSROMMELMARKT – ROELOF HARTPLEIN 2 ZATERDAG 13 APRIL

Huis van de wijk Lydia

Beeld: Huis van de Wijk Lydia

Bij Huis van de Wijk Lydia is zaterdag een gezellige rommelmarkt om het lenteseizoen te openen. Iedereen is welkom om van 12.00 tot 17.00 uur te komen zoeken naar verborgen schatten tussen de spullen van de marktkoopmannen. De toegang is geheel gratis, dus als je toch in de buurt bent, is dit leuke marktje zeker een bezoekje waard.

 

THE MORNING X STEDELIJK MUSEUM – STEDELIJK MUSEUM ZONDAG 14 APRIL

Stedelijk Museum

Beeld: Stedelijk Museum

Op deze zondag in april nodigt The Morning je uit voor een kunstzinnig ochtendprogramma in het Stedelijk Museum. Naast een smakelijk driegangen-ontbijt, wordt er ook poëzie, performance en film voorgeschoteld. Het programma begint om kwart voor tien ‘s ochtends en eindigt zo rond een uurtje of één.

 

FAMILIEDAG IN HET RIJKS – RIJKSMUSEUM ZONDAG 14 APRIL

Rijksmuseum

Beeld: Rijksmuseum

Het is weer feest in het Rijksmuseum! Tijdens de familiedag op zondag 14 april organiseert het Rijksmuseum allerlei gratis activiteiten voor kinderen. Natuurlijk is deze dag ook leuk voor ouders, grootouders en de rest van de familie. Kom gezellig kijken en laat de kinderen kennis maken met Rembrandt! 

 

Goed weekend!!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen