Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 11, 12 EN 13 OKTOBER

Gepubliceerd op: 9 oktober 2019

Zoals altijd zijn er ook dit weekend weer leuke events georganiseerd in Amsterdam-Zuid. Zoals je van ons gewend bent, zetten wij deze natuurlijk weer graag op een rijtje voor je! Lees je mee?

 

SCHAATSEN OP GELDERLANDPLEIN – GELDERLANDPLEIN – HELE WEEKEND

Gelderlandplein

Yes, de schaatsen mogen weer uit het vet. Op Gelderlandplein kunnen de kids weer los gaan op het ijs. Ideaal om te combineren met een dagje winkelen in dit overdekte winkelcentrum! 

 

HET CONCERTGEBOUW – MEET THOMAS ADÈS – CONCERTGEBOUWPLEIN 10 – VRIJDAG 11 OKTOBER

WEEKENDTIPS 11, 12 EN 13 OKTOBER

Beeld: Het Concertgebouw

Thomas Adès, een van de belangrijkste componisten van onze tijd, dirigeert vrijdag in het Koninklijk Concertgebouworkest een programma aan elkaar vol zwoel geflirt en pikante schandalen. Dat is even heel wat anders! Als je online reserveert op de website van Het Concertgebouw weet je zeker dat je dit bijzondere uitje niet hoeft te missen.

 

THE ROASTROOM – BURGERS & BUBBLES FESTIVAL – EUROPAPLEIN 2 – ZATERDAG 12 OKTOBER

WEEKENDTIPS 11, 12 EN 13 OKTOBER

Beeld: The Roast Room

Wat doe jij op zaterdagavond 12 oktober? Ga jij ook naar het Burgers & Bubbles Festival van The Roast Room? Wij wel! Dress to impress en genieten van onbeperkt bubbels en een proeverij van kinky burgers. De proeverij is van 17:00 uur tot 21:00 uur, waarna een DJ muziek draait en het een nóg groter feest maakt. Met andere woorden: lekker blijven dansen! Reserveren doe je op de website van The Roast Room.

 

HET VONDELCS – HET DICHTERSBAL – VONDELPARK 3 – 12 OKTOBER

WEEKENDTIPS 11, 12 EN 13 OKTOBER

Beeld: Het Dichtersbal

De tweede editie van Het Dichtersbal komt er alweer aan en beloofd opnieuw een feestelijk spektakel te worden. Dit jaar staat Het Dichtersbal in het teken van de poëzieplaat van De Bezige Bij. Het Nationaal Jongenskoor zal tijdens Het Dichtersbal een bijzonder optreden verzorgen: dertig jongens zingen meerstemmig gedichten van Lucebert en Gerrit Komrij. Het programma bevat verder optredens van dichters, kunstenaars, acteurs en musici. Het begint 12 oktober om 20:00 uur en duurt tot 02:30 uur. Klinkt als een leuke avond vol cultuur, nietwaar?

 

>>Het artikel gaat verder onder de advertentie<<

>>Vervolg artikel<<

 

TOOMLER – COMMEDYTRAIN – BREITNERSTRAAT 2 – 12 OKTOBER

Toomler Weekendtips 11 12 13 oktoberBij Toomler is het iedere zaterdag, om middernacht, tijd om te gieren en brullen. De Late Night Show van Comedytrain is de ideale afsluiter van de week. Het is bijzonder en berucht omdat de comedians in deze nacht de laatste mogelijkheid voor een optreden meepakken. Heb jij ook zin om weer eens flink te lachen? Kaartjes gaan altijd erg snel, dus wees er snel bij!

 

RESTAURANT ZUID X L’AMUSE KAASPROEVERIJ – STADIONWEG 320 – 13 OKTOBER

RESTAURANT ZUID X L’AMUSE KAASPROEVERIJ – STADIONWEG 320 – 13 OKTOBER

Beeld: L’Amuse

Kaas en wijn. Oftewel een legendarische combinatie. Krijg jij hier ook geen genoeg van? Block zondag 13 oktober dan maar vast in je agenda. Buren L’amuse en Restaurant ZUID organiseren deze zondag een bijzondere kaas- en wijnproeverij. Van 14:00 uur tot 17:00 uur zijn er tien verschillende kazen en vijf bijpassende wijnen te proeven. Dat wordt genieten!

 

WYNIA FASHIONSHOW – WILLEMSPARKWEG 159 – 13 OKTOBER
Modezaak Wynia organiseert een modeshow waarin zij haar inspiratie met ons deelt. Dit doet ze in samenwerking met mooie merken als onder andere Manwood, Bril en Faye Jewels. Helemaal leuk én handig nu het nieuwe seizoen van start gegaan is. Zondag 13 oktober is de ontvangst om 13:30 uur en om 14:00 uur zal de show vol schitterende outfits beginnen. Sit back, relax en laat je inspireren!  

 

RIALTO – REYGADAS IN RIALTO – CEINTUURBAAN 338 – 13 OKTOBER

Rialto theater Ceintuurbaan

Beeld: Rialto

In de maand oktober presenteert Rialto, in navolging van de première van zijn nieuwste (visueel overdonderende) film Nuestro Tiempo, vier andere films van de Mexicaanse meesterregisseur Carlos Reygadas (1971). Samen met Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu en Guillermo del Toro behoort Reygadas tot de grootste hedendaagse regisseurs van Mexico. Japón is zijn debuutfilm uit 2002 waar hij internationale erkenning mee heeft gekregen. Als jij dat jaar niet bij het Cannes Film Festival van was, dan ga je dit weekend toch naar Rialto? Zondag 13 oktober draait Rialto Japón om 17:00 uur.

 

HET RIJKSMUSEUM – OPERATIE NACHTWACHT – MUSEUMSTRAAT 1 – HELE WEEKEND

WEEKENDTIPS 11, 12 EN 13 OKTOBER

Beeld: Het Rijksmuseum

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vól evenementen in het teken van de grote meester. Het grootste restauratieonderzoek ooit naar ‘De Nachtwacht’ is gestart. Dit gebeurt live in het museum en jij kunt daar dit weekend bij zijn. Hoe bijzonder is dát? Voor Operatie Nachtwacht kun je ook heel gemakkelijk online kaartjes kopen. Dat scheelt je weer wachten in de rij!

 

Of je nou van muziek, poëzie, film, mode, horeca of musea houdt, in Amsterdam-Zuid is er voor iedereen weer genoeg te beleven. Wij hopen dat jij weer met genoeg tips op zak een te gek weekend zult hebben.

 

Tekst: Xavier Simons

Gedeeld

verder lezen

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!