Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 1, 2 & 3 NOVEMBER 

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019

YES! Het is alweer donderdagavond en dat betekent dat je nog maar één dagje hoeft te gaan werken voordat het weekend van start gaat. Heb je nog geen plannen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder. You can thank us later!

HELE WEEKEND – AFTERNOON TEA – HOTEL OKURA AMSTERDAM

Hotel Okura Amsterdam

Beeld: Hotel Okura Amsterdam

Herfsttip! Neem je lover, broer, zus, moeder, vader, opa of oma mee naar Hotel Okura Amsterdam voor een overheerlijke Afternoon Tea. In Japan is thee een belangrijk onderdeel van de cultuur en Okura brengt graag een vleugje van deze traditie naar Zuid. Een leuke én lekkere middagbesteding die je niet snel meer zult vergeten!

 

HELE WEEKEND – NO MORE BLAHBLAH – ABRAHAMART GALLERY AMSTERDAM

Bram Reijnders

Beeld: Bram Reijnders


Zijn werken hangen al in beroemde galerieën in Miami, Los Angeles, Saint Tropez, Berlijn en Parijs, maar dit weekend opent internationaal kunstenaar Bram Reijnders zijn nieuwe pop-up galerie in Zuid, aan de Van Baerlestraat. Morgen start het openingsweekend en toont Reijnders ook zijn ironische representatie van de tijdsgeest in zijn nieuwe expositie ‘No More BlahBlah’. Komt dat zien!

 

1 NOVEMBER – WINTERBORREL – STRANDZUID

Strandzuid

Beeld: Strandzuid

Na een zomer van hittegolven en glazen vol verkoeling, haalt Strandzuid de parasols weer naar binnen. Strandzuid wordt Zuidpool. Winterslaap? Nee hoor. De befaamde borrels gaan gewoon door, maar dan in een winters jasje. Vrijdag nodigen ze al jullie borrelaars uit voor de eerste editie van de Winterborrel. Daar ben jij toch ook bij?!

 

2 NOVEMBER – MUSEUMNACHT – DIVERSE LOCATIES

Beeld: Martijn van der Wal

YES! Zaterdag is het weer tijd voor één van onze favoriete feestjes, namelijk Museumnacht. Meer dan vijftig deelnemende musea openen tussen 19.00 en 02.00 uur hun deuren en hebben een speciaal programma samengesteld. Geniet van muziek, workshops en speciale rondleidingen in de vele musea die Zuid rijk is!

 

>>Het artikel gaat verder onder de advertentie<<

>>Vervolg artikel<<

 

2 NOVEMBER – ALLERZIELEN IN HET VONDELPARK – HET VONDELPARK

Allerzielen in het Vondelpark

Beeld: Allerzielen in het Vondelpark

Zaterdag om 18.30 verandert de grote vijver in het Vondelpark in een mooi lichtjesparadijs. Iedereen, groot en klein, kan dan namelijk tijdens Allerzielen in het Vondelpark een lichtje laten drijven voor iemand die er niet meer is. De bootjes zijn zorgvuldig met de hand, stuk voor stuk, door speciale Amsterdammers in elkaar gezet. Versier je bootje naar wens met steentjes, bloemen en een geschreven bericht. Iedereen is welkom en de bootjes zijn gratis.

 

3 NOVEMBER – DE TULP GOES LATIN – DE TULP

De Tulp

Beeld: De Tulp

In twee jaar tijd is de dinsdagavond bij De Tulp uitgegroeid tot één van de gezelligste en warmste avonden in De Pijp. Iedere week zorgen de vaste gezichten van Swing Latino Amsterdam er weer voor dat je je even op een Latijns-Amerikaans feest waant. Aanstaande zondag viert De Tulp Goes Latin alweer haar tweejarig bestaan! Vier jij dit met ze mee?

 

3 NOVEMBER – SEAFOOD SUNDAY – BARCA

Barca

Beeld: Barca

Oh yeah, aanstaande zondag staat bij Barça álles in het teken van Seafood! Tijdens dit event serveren zij onder andere Fruits de mer, pulpo met kimchi, gamba’s, verschillende montaditos en zijn de oesters maar €1. Do we need to say more?  

 

3 NOVEMBER – SUNDAY BRUNCH – NENI AMSTERDAM

NENI

Beeld: NENI

Wist je dat ze in Tel Aviv dol zijn op brunchen? Na een nacht feesten is er volgens hen niks lekkerder dan op zondag samen met vrienden en familie bij te komen onder het genot van heerlijk eten. Bij NENI zijn ze het hier helemaal mee eens en daarom kun je hier iedere zondag genieten van een overheerlijke Sunday Brunch. Wij waren er vorige week en geloof ons, hier krijg je geen spijt van. 

 

3 NOVEMBER – PROEFAVOND – CAFÉ KIEBÊRT

Kiebert

Beeld: Kiebert

Hallo herfst! Buiten is het nat en fris dus bij Kiebêrt maken ze het binnen weer gezêllig en knus! Vanaf zondag introduceren zij hun nieuwe herfstmenu vol met nieuwe en smakelijke gerechten. Wil jij komen proeven? Op zondag (oké, en maandag) vanaf 18:00 bieden ze, speciaal voor deze proefavonden, een driegangenmenu aan voor maar €27,50! Als voorgerecht krijg je dan een plank met alle nieuwe voorgerechtjes, het hoofdgerecht mag je zelf kiezen en het nagerecht is weer een plank met alle nieuwe toetjes. Lêkker!

 

Geniet van je weekend!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!