De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in hand gaan.

 

Unieke Art Car

 

Kunstliefhebber

Naast auto’s is Hans Mulder – directeur Van Poelgeest Amsterdam – een groot liefhebber van hedendaagse kunst. “Ik kom al jarenlang bij Kunsthuis Amsterdam over de vloer en heb daar ook verschillende werken gekocht, waaronder van Paco Raphael. BMW heeft door de jaren heen verschillende zogenoemde art cars gelanceerd en zo is het idee ontstaan om onze krachten te bundelen.”

 

 

Creatief model

De BMW 4 Serie staat bekend als het sportieve en creatieve broertje van de 3 Serie en grijpt terug naar iconische BMW-designelementen. Liefhebbers herkennen vast de BMW-grille die vanaf de motorkap tot diep in de bumper loopt. De subtiele Hoffmeisterknik bij de achterramen is een mooi detail, evenals de achterlichten die naar het midden toe smaller worden en de achterbumper die op de hoeken een omhoog staande luchtuitlaat heeft. Het kon dan ook niet anders dan dat dit model een artistieke invulling zou krijgen.

 

Art Car BMW 4 Serie

 

Unieke art car

Na het ontwerpen van de cover van de Holland Herald ter ere van het 100-jarig bestaan van KLM, heeft Paco Raphael zijn creativiteit losgelaten op de BMW 4 Serie Coupé. Hierbij is zijn kunstwerk door een unieke wrap van het Uithoornse Duke Design zeer vakkundig op de auto aangebracht, waarna de kunstenaar de laatste hand aan het ontwerp heeft gelegd. Paco is een hedendaagse, veelzijdige kunstenaar met een achtergrond in design en een fascinatie voor nieuwe technieken, materialen en vormen. Zijn drang origineel te blijven en hoge kwaliteit te leveren, zorgt ervoor dat hij zichzelf blijft uitvinden. Want zoals hij zelf zegt: “If it would have been easy, everybody would do it”.

Deze unieke art car is nu te aanschouwen in de showroom van Van Poelgeest Amsterdam.