Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

Valentijnsdag staat voor de deur! Met een avond romantisch dineren sla je nooit de plank mis. Gelukkig weten de horecaondernemers in Zuid ook wel raad met een beetje romantiek. Zij sloven zich uit in de keuken en jij kan pronken met het eindresultaat, een win-win voor iedereen. Keuzestress? Onderstaande restaurants halen écht alles uit de kast om er een extra bijzondere dag van te maken.

 

Valentijnsmenu Okura

Bron: Hotel Okura Amsterdam

 

Okura’s Valentijnsmenu

Of je er nu thuis een romantische avond van maakt of een luxe overnachting boekt, bij Okura weten ze jou en je geliefde op alle vlakken te verrassen. En de keuze is daadwerkelijk reuze, want naast een Japanse eetbeleving kun je ook thuis genieten van een uitgebreide afternoon tea. Laat je je toch liever compleet in de watten leggen? Dan kun je de avond doorbrengen in romantische sferen – inclusief alle toeters en bellen – met de ontspannende staycation.

 

Izakaya-Valentijnsdsessert

Bron: Izakaya

 

Izakaya

Bij deze Japanse pub scoor je gegarandeerd punten. Begin het diner met een kisu-chan (kiss the lady) cocktail en eindig jullie avond met het speciale Valentijnsdessert, bestaande uit yuzu, red velvet en rozen, waarvan jullie harten nog sneller gaan kloppen.

 

Valentijnsbrunch bij Van Dam

Bron: Van Dam

 

Van Dam

Niets zo fijn als een uitgebreide brunch die bij jullie thuis wordt bezorgd. Van Dam pakt het gehele Valentijnsweekend uit (in heel Nederland) met een heerlijke brunchbox. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een romantische setting creëren met rozenblaadjes, muziek en kaarsen.

 

Momo Valentijnscocktails

Bron: Momo

 

Momo

De lovestory van de Titanic continues… maar dan in de vorm van ‘The Jack’ en ‘The Rose’ cocktails. Je hoort het goed; een Espresso Martini met een twist en een zoete wodka-cocktail met frambozen, gember en vanille. Dat smaakt naar meer, nietwaar? Gelukkig biedt het menu talloze opties aan Aziatische lekkernijen voor een avond vol romantiek.

 

De Wijnkaart

Bron: De Wijnkaart

 

De Wijnkaart

Schuif zondag 13 februari aan voor een heerlijke avond met bijzondere wijnen en live-muziek. Geniet van de lekkerste bites en… van elkaar! Deze wijnbar is de perfecte spot voor een gezellige avond met je lover, en wellicht vraagt hij je (na een wijn of 2) wel ten dans.

 

Tozi-Valentijnsmenu

Bron: Tozi

 

Een Tozi Valentijn

Romantischer dan een Italiaans sharing menu wordt het niet. Een greep uit het Valentijnsmenu: burrata, carpaccio van wilde zalm, tarbotravioli en gegrilde heilbot. Maak de avond compleet met wijnarrangement en Valentijnscocktails.