UITGERUST JE BED UIT

3 TIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Gepubliceerd: 8 juni 2018 16:14

Lig jij ’s nachts ook nog urenlang te piekeren voordat je eindelijk in slaap valt? Zijn die melatonine-pilletjes maar niet aan te slepen? Geen zorgen: we’ve got your back! Met deze tips val je elke avond als een roosje in slaap, zodat jij de volgende ochtend weer fris en fruitig ontwaakt.

  1. Je eigen slaapritueel

Door wat meer structuur in je avondschema te brengen, vergroot je de kans om sneller in slaap te vallen. Op Youtube vind je allerlei filmpjes waarin vloggers hun slaaproutine-tips delen. Plof bijvoorbeeld een uur voor het slapengaan nog even op de bank met een kop thee en een fijn boek. Of maak een sudoku uit een puzzelboekje. Als je hiervan een gewoonte maakt, net als het tandenpoetsen voor het slapengaan, maakt je lichaam een stofje aan dat je vertelt wanneer het tijd is om te slapen.

  1. Rust in je hoofd

Kun jij je gedachten maar niet temmen als je eenmaal in bed ligt? Beleef je de hele dag nog zo’n drie keer opnieuw door je hoofd, of pieker je de hele tijd over bepaalde gebeurtenissen? Maak dan kort voor het slapengaan een wandelingetje door het prachtige Amsterdam-Zuid. Maak je hoofd vrij en neem rustig de tijd om de omgeving in je op te nemen. Uiteindelijk zul je je maar kunnen focussen op één ding, en verdwijnt eventuele onrust als sneeuw voor de zon.

  1. Hot ’n Cold

Drink voor het slapengaan een lekker warme drank. Zo kan een goede kop kruidenthee je helemaal klaarstomen voor je nachtrust. Kies voor kamille, rooibos, valeriaan of lavendel: deze kruiden hebben een rustgevende werking. Ben je niet zo’n theeleut? Een kop warme chocolademelk zorgt voor hetzelfde warme gevoel in je buik. Skip de koffie, cafeïne voor het slapengaan is een echte boosdoener. Zet op je slaapkamer het raam open en kruip lekker onder de wol. De frisse lucht zal je goed doen. 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.