Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

UITGERUST JE BED UIT

3 TIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Gepubliceerd: 8 juni 2018 16:14

Lig jij ’s nachts ook nog urenlang te piekeren voordat je eindelijk in slaap valt? Zijn die melatonine-pilletjes maar niet aan te slepen? Geen zorgen: we’ve got your back! Met deze tips val je elke avond als een roosje in slaap, zodat jij de volgende ochtend weer fris en fruitig ontwaakt.

  1. Je eigen slaapritueel

Door wat meer structuur in je avondschema te brengen, vergroot je de kans om sneller in slaap te vallen. Op Youtube vind je allerlei filmpjes waarin vloggers hun slaaproutine-tips delen. Plof bijvoorbeeld een uur voor het slapengaan nog even op de bank met een kop thee en een fijn boek. Of maak een sudoku uit een puzzelboekje. Als je hiervan een gewoonte maakt, net als het tandenpoetsen voor het slapengaan, maakt je lichaam een stofje aan dat je vertelt wanneer het tijd is om te slapen.

  1. Rust in je hoofd

Kun jij je gedachten maar niet temmen als je eenmaal in bed ligt? Beleef je de hele dag nog zo’n drie keer opnieuw door je hoofd, of pieker je de hele tijd over bepaalde gebeurtenissen? Maak dan kort voor het slapengaan een wandelingetje door het prachtige Amsterdam-Zuid. Maak je hoofd vrij en neem rustig de tijd om de omgeving in je op te nemen. Uiteindelijk zul je je maar kunnen focussen op één ding, en verdwijnt eventuele onrust als sneeuw voor de zon.

  1. Hot ’n Cold

Drink voor het slapengaan een lekker warme drank. Zo kan een goede kop kruidenthee je helemaal klaarstomen voor je nachtrust. Kies voor kamille, rooibos, valeriaan of lavendel: deze kruiden hebben een rustgevende werking. Ben je niet zo’n theeleut? Een kop warme chocolademelk zorgt voor hetzelfde warme gevoel in je buik. Skip de koffie, cafeïne voor het slapengaan is een echte boosdoener. Zet op je slaapkamer het raam open en kruip lekker onder de wol. De frisse lucht zal je goed doen. 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...