UITGELICHT: EERSTE JAN STEENSTRAAT

door | mei 15, 2021

Midden in de bruisende Pijp vind je de Eerste Jan Steenstraat! Het is een rustige straat waar je fijn kunt wonen, maar waar je ook lekker een hapje kunt eten of er op uit kunt gaan voor een kopje koffie. Vandaag nemen wij jou mee op avontuur door de Eerste Jan Steenstraat!

 

 

Eerste Jan Steenstraat
Ninour

NINOUR – EERSTE JAN STEENSTRAAT 109

Nina en Ab runnen samen de verborgen parel in de Pijp, Ninour. Waar Ab steeds nieuwe, gezonde en altijd lekkere gerechten bedenkt voor op de kaart is Nina iedere dag bezig met het ontdekken en inkopen van leuke nieuwe spulletjes. De collectie wisselt erg snel en alles is ook nog eens goed afgeprijsd. Daarnaast organiseert ze nog events. Of het nu gaat om een perslancering, mooie outdoor bruiloft of privé verjaardagsdiner: Nina maakt het waar. 

 

BURO – EERSTE JAN STEENSTRAAT 72-74  

Ben jij het thuiswerken zat? Bij Buro huur je al voor 4 euro een plek om even lekker te ontspannen of optimaal te werken. De omgeving zit vol inspiratie en ook aan bloemen en groene vrienden geen gebrek. Geen dag is hetzelfde. Een goede plek om te werken als je niet vast wilt zitten aan een maandelijks abonnement. Je kiest voor je favoriete spot en betaalt alleen voor de tijd die je gebruikt. 

Daarbij zijn er nog meer mogelijkheden bij Buro. Zo je kun je ook ruimtes huren om evenementen te organiseren. De indeling van deze locatie is flexibel en geschikt voor grote groepen. Ben je toevallig in de buurt dan kun er je ook een heerlijke coffee to go   bestellen! 

 

Buro
Indianaweg10

INDIANAWEG10 – EERSTE JAN STEENSTRAAT 81  

Indianaweg10 is een winkeltje dat niet overgeslagen mag worden. De twee zussen Romy en Debra hebben een verzameltik. Ze cureren en selecteren de vintage zorgvuldig. Uit de bergen vintage kleding kiezen ze de stukken die in goede staat verkeren, een mooie stof hebben, tijdloos zijn en die ze zelf mooi vinden. Denk aan gebreide truien, maxi-jurken, kimono’s, glitterjurken en bohemian/hippie items uit de jaren 70. Daarnaast vind je er handgemaakte sieraden, kaarten, natuurlijke cosmetica en leuke planten en potten. Fijn is dat je, als je niet in Amsterdam woont, toch bij Indianaweg10 kunt shoppen, online uiteraard. Maar eerlijk is eerlijk, de webshop kan niet helemaal tippen aan de winkel. Want die is o zo leuk. 

Advertentie

MANA MANA – EERSTE JAN STEENSTRAAT 85  

Het onder Amsterdamse kenners al lang bekende Israëlische mini-restaurant is een gezellig Israëlische ‘trattoria’, ofwel, een piepklein restaurantje vol met heerlijkheden. Er staan misschien drie tafels, een bar en boven staat een lange tafel waar je kan aanschuiven bij andere gasten. De sfeer bij Mana Mana is ontzettend gemoedelijk. Er speelt een rustig muziekje op de achtergrond, er wordt gezellig gekletst waarbij de ober de tijd neemt om je uit te leggen wat voor lekkers er op je bord ligt. De meeste gerechten zijn vegetarisch, maar als je aangeeft dat je graag veganistisch eet, vinden ze dat ook geen probleem. Voor de carnivoor die geen avond zonder kan is er kebab op een stokkie. Op vrijdag en zaterdag kan het er nog wel eens (te) druk zijn, dus ga vooral door de week! 

Mana Mana
Bella Beautique

BELLA BEAUTIQUE – EERSTE JAN STEENSTRAAT 131  

Bij Bella Beautique ben je voor elke coupe aan het juiste adres! Er wordt gewerkt met merken die hoogwaardige producten hebben zodat je haar wordt verzorgt, beschermd en de kleur in de smaak valt. De allround hairstylist Isabella, met jarenlange ervaring bij diverse salons, weet van elk kapsel iets moois te maken. Voor persoonlijk advies en een prachtig resultaat ben je bij Isabella in goede handen. 

 

ARTIST – TWEEDE JAN STEENSTRAAT 1  

Bij restaurant Artist maak je een reis naar het Midden-Oosten! Het 30 jaar oude restaurant maakt Libanese gerechten met rijke smaken. De authentieke recepten maken deze plek een paradijs voor de fijnproevers onder ons. De verschillende mezze en vleesgerechten zijn hier de favorieten van de vaste klanten! Overigens kan Artist er ook voor zorgen dat je het gevoel hebt dat je een dagje in het Midden-Oosten bent. Zo organiseren ze events met het lekkerste eten, leuke muziek en buikdanseressen! 

 

Artist