Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

STRAATPRAAT: ZUID-BABY IN AANTOCHT

Gepubliceerd op: 28 februari 2020

Wandelend over het Museumplein, spotten wij een jonge dame. Ze is druk bezig met het schieten van een – zo lijkt – bijzondere foto. Het bordje dat zij in haar handen vasthoudt, laat namelijk weinig ruimte voor twijfel over… We stappen op haar af en het blijkt waar: Janneke is in blijde verwachting! De Zuid-moeder to be vertelt over haar aanstaande moederschap.

 

We zagen je in de weer met het memobord. Klopt het dat we je mogen feliciteren?

“Zeker! Ik ben in verwachting van mijn eerste kindje en wilde het nieuws op een leuke wijze delen met mijn omgeving middels deze foto. Ik woon zelf in Zuid en het uitzicht op het Rijksmuseum van het Museumplein vind ik een van de mooiste views van Amsterdam. Vooral op zo’n mooie heldere dag als deze, is dit plein een plaatje.”

 

Een droom die uitkomt?

“Ik heb het altijd al een heerlijke gedachte gevonden om moeder te worden! Ik kan niet wachten om mijn zoon in mijn armen te sluiten. Wel ben ik blij dat ik voordat ik hieraan begon, al veel heb gedaan en genoten van het leven. Nu ben ik trouwens ook niet van plan de leuke dingen op te geven, maar het zal zeker op een meer verantwoordelijkere manier gebeuren. Gelukkig heb ik een fijne vent waar ik dit samen mee ga doen. Dan kan moeders heus weleens op stap en heeft hij een boys night in met onze zoon. Haha!”

 

En de kleine zal opgroeien in het mooiste stadsdeel van Amsterdam!

“Ik vind het heerlijk om mijn zoon straks te laten opgroeien in Amsterdam-Zuid. Ik voel me hier fijn en ben omringd door mijn familie en vrienden. Mijn moeder woont overigens ook in de buurt, dus straks zitten we met drie generaties in Zuid! Een van mijn vriendinnen die in de buurt woont, is ook zwanger op dit moment. We zijn vlak na elkaar uitgerekend, dus dat wordt een gezellige boel deze zomer!”

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen