STRAAT IN DE SPOTLIGHT: DE APOLLOLAAN

door | dec 30, 2020

De Apollolaan is één van de echt weinige lanen in Amsterdam-Zuid, en door al het groen waan je je hier heel even in Gooische sferen. De Apollolaan staat ook ver buiten Amsterdam bekend als een zeer prestigieus adres. Reden te meer om deze laan, die is vernoemd naar de Griekse god Apollo, eens wat beter te gaan verkennen. Helaas zijn momenteel de meeste hotspots in deze prachtige laan gesloten vanwege de lockdown. Hopelijk verandert dat snel en kunnen we spoedig weer van al het moois dat de Apollolaan te bieden heeft genieten. 

 

HILTON AMSTERDAM – APOLLOLAAN 138

Beeld: Hilton Hotel Amsterdam

Het Hilton hotel is simpelweg iconisch: de schitterende bouwlocatie op de basislijn van Plan Zuid is een hoogtepunt in de Amsterdamse architectuur. Daarnaast is dit het hotel waar in 1969 in kamer 902 de beroemde ‘bed-in voor de vrede’ actie van Beatle John Lennon en Yoko Ono plaats vond, waardoor het in één klap beroemd werd. Bovendien maakt het terras aan het water het Hilton een zeer populaire spot onder de bewoners van Zuid. Voor toeristen is dit hotel helemaal ideaal, want met alle faciliteiten van het hotel, zoals een prachtige tuin, een goed Italiaans restaurant, een heerlijke lounge om helemaal in tot rust te komen, een eigentijdse espressobar en een sauna, fitness en stoomcabine, hoeven zij het hotel eigenlijk helemaal niet uit!

 

ROBERTO’S RESTAURANT – APOLLOLAAN 138

Franz Conde Roberto's Restaurant

Beeld: Roberto’s Restaurant

En nu we het toch over het Hilton hebben, laten we hier dan ook gelijk even een kijkje nemen in de keuken. Roberto’s Restaurant is een klassiek Italiaans restaurant geinspireerd op pure en originele recepten. Het begon allemaal 25 jaar geleden, toen Roberto Payer startte als General Manager van het Hilton Amsterdam. Zijn Italiaanse wortels en liefde voor pure en simpele smaken zijn ook vandaag de dag nog terug te vinden in de gerechten die in dit exclusieve restaurant geserveerd worden. Bestellen? Dat kan hier!

 

THE HARBOUR CLUB AMSTERDAM ZUID – APOLLOLAAN 2

Beeld: Harbour Club Zuid

Wining & dining in een eigentijdse en informele ambiance, maar wel met hoogwaardige service. Ja, The Harbour Club Amsterdam Zuid is een echt pareltje in Oud-Zuid waar glamour en lekker eten samenkomen. Je kan hier zowel in het binnen restaurant als buiten op het riante terras aan het water dineren en genieten van het uitzicht. Het menu is erg gevarieerd, maar de signature dishes van de Harbour Club mogen niet ontbreken wanneer je hier gaat eten. De Tuna Taco, de Salmon Torch Rol of de Peking Rol zorgen voor een ware smaaksensatie. Verder zijn de plateaus fruit de mer hier erg populair en die spoel je weg met een flesje AIX of Veuve. 

 

APOLLOFIRST BOUTIQUE HOTEL – APOLLOLAAN 123 – 127

Beeld: Apollofirst

Het Apollofirst Boutique is een sfeervol boutiquehotel met 40 individueel ingerichte kamers. Dankzij de centrale ligging in Amsterdam-Zuid, vlakbij zowel de Rai als bij de Zuidas, is het boutiquehotel erg populair onder internationale zakenlui. Wat het Apollofirst hotel ook bijzonder maakt is haar eigen theater waar je kunt genieten van diverse voorstellingen; van klassieke stukken tot aan cabaret.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

HART ADVOCATEN – APOLLOLAAN 133 – 135

Beeld: Hart Advocaten

Maar in elke chique straat hoort natuurlijk een chique advocatenkantoor thuis! Aan de Apollolaan vind je Hart Advocaten, een advocatenkantoor dat gericht is op de financiële markt met uitsluitend financiële instellingen als cliënten.

 

THE DELPHI AMSTERDAM TOWNHOUSE – APOLLOLAAN 101 – 105

Beeld: The Delphi

Een gezellig boutiquehotel, in hartje Zuid. The Delphi Amsterdam Townhouse is een fijne plek om te verblijven wanneer je liever niet in het drukke centrum van de stad overnacht. Het interieur met veel taupe en beige tinten, in combinatie met de verfijnde houtmaterialen, zogen hier voor een warme ambiance. Maar The Delphi is echt niet alleen voor internationals, je kan hier namelijk ieder moment van de dag gewoon naar binnen lopen voor een lekker kopje koffie. Momenteel alleen to go. 

 

Tot snel in de Apollolaan!

 

Tekst: Lisa van Leer & Florentine Waller