Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

STRAAT IN DE SPOTLIGHT: DE APOLLOLAAN

Gepubliceerd op: 13 februari 2020

De Apollolaan is één van de echt weinige lanen in Amsterdam-Zuid, en door al het groen waan je je hier heel even in de Gooische sferen. Vanwege de opmerkelijk chique woningen en dure panden in deze straat, staat de Apollolaan ook ver buiten Amsterdam bekend als een zeer prestigieus adres. Reden te meer om deze laan, die is vernoemd naar de Griekse god Apollo, eens wat beter te gaan verkennen.

 

HILTON AMSTERDAM – APOLLOLAAN 138

Het Hilton hotel is simpelweg iconisch: de schitterende bouwlocatie op de basislijn van Plan Zuid is een hoogtepunt in de Amsterdamse architectuur. Daarnaast is dit het hotel waar in 1969 in kamer 902 de beroemde ‘bed-in voor de vrede’ actie van Beatle John Lennon en Yoko Ono plaats vond, waardoor het in één klap beroemd werd. Bovendien maakt het terras aan het water het Hilton een zeer populaire spot onder de bewoners van Zuid. Voor toeristen is dit hotel helemaal ideaal, want met alle faciliteiten van het hotel, zoals een prachtige tuin, een goed Italiaans restaurant, een heerlijke lounge om helemaal in tot rust te komen, een eigentijdse espressobar en een sauna, fitness en stoomcabine, hoeven zij het hotel eigenlijk helemaal niet uit!

 

 

ROBERTO’S RESTAURANT – APOLLOLAAN 138

Franz Conde Roberto's Restaurant

Beeld: Roberto’s Restaurant

En nu we het toch over het Hilton hebben, laten we hier dan ook gelijk even een kijkje nemen in de keuken. Roberto’s Restaurant is een klassiek Italiaans restaurant geinspireerd op pure en originele recepten. Het begon allemaal 25 jaar geleden, toen Roberto Payer startte als General Manager van het Hilton Amsterdam. Zijn Italiaanse wortels en liefde voor pure en simpele smaken zijn ook vandaag de dag nog terug te vinden in de gerechten die in dit exclusieve restaurant geserveerd worden.

 

 

THE HARBOUR CLUB AMSTERDAM ZUID – APOLLOLAAN 2

Beeld: Harbour Club Zuid

Wining & dining in een eigentijdse en informele ambiance, maar wel met hoogwaardige service. Ja, The Harbour Club Amsterdam Zuid is een echt pareltje in Oud-Zuid waar glamour en lekker eten samenkomen. Je kan hier zowel in het binnen restaurant als buiten op het riante terras aan het water dineren en genieten van het uitzicht. Het menu is erg gevarieerd, maar de signature dishes van de Harbour Club mogen niet ontbreken wanneer je hier gaat eten. De Tuna Taco, de Salmon Torch Rol of de Peking Rol zorgen voor een ware smaaksensatie. Verder zijn de plateaus fruit de mer hier erg populair en spoel je weg met een flesje AIX of Veuve. Do we really need to say more?

 

 

APOLLOFIRST BOUTIQUE HOTEL – APOLLOLAAN 123 – 127

Beeld: Apollofirst

Het Apollofirst Boutique is een sfeervol boutiquehotel met 40 individueel ingerichte kamers. Dankzij haar centrale ligging in Amsterdam-Zuid, vlakbij zowel de Rai als bij de Zuidas, is het boutiquehotel erg populair onder internationale zakenlui. Wat het Apollofirst hotel ook bijzonder maakt is haar eigen theater waar je kunt genieten van diverse voorstellingen; van klassieke stukken tot aan cabaret.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

THE LIVING ROOM, BY BODON – APOLLOLAAN 2

Beeld: Living Room by Bodon

De inner-Parisienne komt gelijk in je naar boven wanneer je deze Franse Salon binnenwandelt. Er hangt hier een relaxed en rustig sfeertje- een fijne plek om na een lange dag even bij te komen van de Amsterdamse drukte. Overdag kan je bij de Living Room by Bodon ontbijten of vergaderen onder het genot van de Franse illy koffie en een macaron of croissant uit de Patisserie. In de namiddag kan je hier aanschuiven voor een klassieke Franse high tea, en ’s avonds dineer je in Franse stijl, uitkijkend over de Amsterdamse grachten.

 

 

HART ADVOCATEN – APOLLOLAAN 133 – 135

Beeld: Hart Advocaten

Maar in elke chique straat hoort natuurlijk een chique advocaten kantoor. Aan de Apollolaan vind je ook Hart Advocaten, een advocatenkantoor dat gericht is op de financiële markt met uitsluitend financiële instellingen als cliënten.

 

 

THE DELPHI AMSTERDAM TOWNHOUSE – APOLLOLAAN 101 – 105

Beeld: The Delphi

Een gezellig boutiquehotel, in hartje Zuid. The Delphi Amsterdam Townhouse is een fijne plek om te verblijven wanneer je liever niet in het drukke centrum van de stad overnacht. Het interieur met veel taupe en beige tinten, in combinatie met de verfijnde houtmaterialen, zogen hier voor een warme ambiance. Maar The Delphi is echt niet alleen voor internationals, je kan hier namelijk ieder moment van de dag gewoon naar binnen lopen voor een lekker kopje koffie.

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...