Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

63 X SPORTEN IN AMSTERDAM ZUID

Gepubliceerd op: 4 april 2019

sporten in Amsterdam Zuid

 

Sporten is gezond. Het geeft je energie, zorgt dat je in shape blijft, verbetert de doorbloeding van je lichaam en maakt dat er endorfines vrijkomen in het lichaam waardoor je je happy gaat voelen. Hoewel wij ons na een flinke zweetsessie meestal ook fantastisch voelen, kan de weg naar de sportschool echt een crime zijn. Gelukkig zit Amsterdam Zuid vol met sportscholen en -verenigingen, dus een geschikte plek in de buurt die een sportieve activiteit aanbiedt die bij jou past is zo gevonden! Van bootcamps tot handbal, van boksen tot roeien, er is van alles! Om je een beetje wegwijs te maken binnen dit grote aanbod, lichten wij 63 sportscholen en -verenigingen uit in Amsterdam-Zuid. 

 

OUD-ZUID

 

PERFUEL – VONDELPARK 5A

Perfuel

Beeld: Perfuel

Go hard or go home, dat is het motto tijdens de bootcamps van Perfuel! Iedere maandag- en donderdagavond geven zij bootcamptrainingen waarbij je wordt uitgedaagd om er volledig voor te gaan en te blijven doorzetten wanneer je eigenlijk bijna niet meer kunt. Een leuke bijkomstigheid bij Perfuel is dat er ook de optie is voor bedrijfsbootcamps. Werk aan je lichaam, terwijl je je tegelijkertijd aan het teamverband werkt!  

 

POWERLEAGUE AMSTERDAM, OLYMPIAPLEIN 31

Voor de voetbalfans – en bovenal de voetbalspelers – onder ons, is Powerleague Amsterdam opgezet. Dit is een voetbalvorm waarbij je competities speelt met 5 tegen 5, of 7 tegen 7 spelers. Bijna iedere avond en in de weekenden worden er wedstrijden georganiseerd. Stel je eigen team samen, geef je via de website en kies een dag om even lekker een balletje te trappen! 

 

AKASHA – PAULUS POTTERSTRAAT 50

Wist je dat er in het Conservatorium Hotel een prachtige sportschool zit? Bij Akasha Holistic Wellbeing kun je terecht voor fitness onder begeleiding van een personal trainer, yoga, pilates, meditatie, bokstraining en cardiotraining. De specialisten maken hier een programma op maat voor je en na afloop kun je heerlijk genieten van de wellness. Zo loop je dus hoe dan ook vol positieve energie het Conservatorium Hotel weer uit!

 

ZUIDERBAD – HOBBEMASTRAAT 26

Het Zuiderbad, te vinden achter het Rijksmuseum, heeft een ver teruggaande geschiedenis van bijna 100 jaar!  Verschillende BN’ers, waaronder Tom Egbers en Beau van Erven Dorens, hebben al een duik genomen in het heldere water van het authentieke Zuiderbad, nu is de beurt aan jou! Pssstt… Wist je dat je door te zwemmen je hele lichaam traint?

 

POWER YOGA BIJ HOT FLOW YOGA STUDIO ZUID – KONINGINNEWEG 221

Werken aan je lenigheid in de relaxte setting van de Hot Flow Yoga Studio. Tijdens een hot power yoga les, train je je lenigheid, spieren en geestelijke uithoudingsvermogen door verschillende yoga-oefeningen uit te voeren in een verwarmde ruimte van 38 graden Celsius. Wat hier erg prettig is,  is dat ondanks de temperatuur de zaal niet drukkend of vochtig aanvoelt. De actieve bewegingen van deze power les in combinatie met de ontspanningsoefeningen zorgen bovendien dat je hier volledig zen vandaan komt.

 

PHYSICUM – EMMAPLEIN 2

Physicum 2

Beeld: Physicum

Door alleen keihard te trainen, raak je nooit in absolute topvorm. Daar komen volgens Physicum ook andere factoren bij kijken. De eigenzinnige sportstudio kijkt bijvoorbeeld ook naar voeding, lifestyle en of er sprake is van in het lijf opgeslagen emotionele ballast. Met deze totaalaanpak garandeert Physicum binnen drie maanden resultaat, maar vaak is dat al veel eerder. Nieuwsgierig naar ‘de nieuwe jij’? Physicum wacht op je!

 

HIGH STUDIOS – BEETHOVENSTRAAT 87

HIGH STUDIOS verzorgt een totale fitnesservaring met cardio én kracht als intervaltraining. Ze zijn zo ontworpen dat je tijdens de training tot wel duizend calorieën kunt verbranden! Met meer dan honderd klassen per week is er voor ieder wat wils: welke maat of welk niveau je ook hebt. 

 

T.C. KATTENLAAN – VONDELPARK

Tennissen met het ultieme Zuid-gevoel doe je in het Vondelpark. De perfecte club hiervoor is T.C. Kattenlaan, gevestigd in het Vondelpark. Om hier te tennissen heb je een lidmaatschap nodig, dus kijk vooral even op de website voor alle mogelijkheden en wie weet ben jij van de partij tijdens de clubkampioenschappen!

 

APOLLO HEALTH & FITNESS – APOLLOLAAN 4

In het hart van Amsterdam Zuid ligt Apollo Health & Fitness. Bij deze sportschool kun elke dag langs komen voor een goede workout, maar ze bieden ook programma’s om af te vallen. Zo kun je onder professionele begeleiding werken aan jouw persoonlijke doelen! 

 

AMSTERDAMSE HENGELSPORT VERENIGING – BEETHOVENSTRAAT 178

Sport hoeft niet altijd extreem intensief te zijn. Bij de Amsterdamse Hengelsport Vereniging snappen ze dat maar al te goed. Vissen mag je dan niet echt fit maken, maar een gevoel voor geduld is voor sommige mensen nog moeilijker om op te brengen. De hengelsportvereniging brengt fanatieke vissers uit de stad samen en organiseert leuke activiteiten. Zo krijgt iedereen hier de ruimte om zijn of haar passie voor vissen te delen.

 

DE ATLEETFABRIEK – SAXENBURGERDWARSTRAAT 7

Je kent het vast wel; van die lange werkdagen waarop jij en je collega’s futloos achter het bureau zitten. De Atleetfabriek heeft hier een oplossing voor gevonden. Zij organiseren vitaliteit workouts voor de hele afdeling. Ga tussen de middag met al je collega’s lekker sporten en kom allemaal weer met hernieuwde energie terug op de zaak. Het zal je verbazen hoe goed de sfeer op kantoor wordt na zo’n intensieve workout.

 

APOLLO BASKETBALL – APOLLOLAAN 4

Apollo Basketbal

Beeld: Apollo Basketbal

Basketbal is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten en dat is in Nederland niet anders. De balsport krijgt steeds meer aanhangers. In Amsterdam zit eredivisieploeg Apollo gevestigd in Oud-Zuid. Anders dan bij Ajax kun je je gewoon aanmelden bij de club en lekker gaan sporten op je eigen niveau. Van jeugdteams tot veteranen, er is voor iedereen wel een passend team bij deze club! .

 

SDVA – HOBBEMASTRAAT 26

De duiksportliefhebber komt ook aan zijn trekken in Zuid! SDVA is een studenten duikvereniging, die iedere maandag trainen bij het Zuiderbad. Buiten zwem- en snorkeltrainingen zijn er jaarlijkse activiteiten als een onderwaterhockey toernooi en natuurlijk verschillende duikreizen in binnen-en buitenland. Zoals ze zelf vinden hoef je voor mooie natuurverschijnselen echt niet altijd naar Caraïben toe. Aan de Nederlandse kust is de onderwaterwereld ook prachtig.

 

RIVIERENBUURT

 

SWIM IN BALANCE – MIRANDALAAN 9

Swim in Balance

Beeld: Davien Hulsman

Van beginnende tot geoefende zwemmer: bij Swim in Balance kun je in het particuliere zwembad, naast het Mirandabad terecht voor verschillende cursussen. Esther vertelt: “We bieden zwemcursussen die ieder zes weken duren. Schoolslag (met het hoofd steeds onder water), basiscursus borstcrawl, borstcrawl level twee, vlinderslag en voor beginners ook een ‘Learn-to-Swim’ cursus.” Lees hier over onze ervaring met Swim in Balance.

 

ANYTIME FITNESS – AMSTELDIJK 161

Bij Anytime Fitness kun je – je raadt het al – anytime terecht! De sportschool is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend zijn. Ideaal voor mensen met nachtdiensten of als je bijvoorbeeld al vroeg aan je werkdag begint en daarvoor nog even aan je lichaam wilt werken. 

 

NORWELL OUTDOOR FITNESS PARK – BEATRIXPARK

Wie zegt dat de sportschool geld moet kosten? Outdoor sportscholen zijn in landen als Spanje al extreem populair en beginnen nu ook in Nederland steeds groter te worden. In het Beatrixpark staat sinds kort het Norwell Outdoor Fitness Park. Hier kun je tijdens een hardlooprondje even stoppen om een aantal spieren extra aan te pakken. Bij de fitness staat een bord met een aantal voorgestelde oefeningen, zodat je gelijk aan de slag kunt.

 

KUNG FU AMSTERDAM ZUID PAK MEI PAI – LEKSTRAAT 35

In Nederland misschien iets minder populair, maar kung fu is wereldwijd een grote sport. Gelukkig is er ook in Amsterdam Zuid de mogelijkheid om deze authentieke vechtsport te beoefenen. Bij Kung Fu Amsterdam Zuid krijg je goede begeleiding om de vechtsport goed te leren. Er hangt een gezellige sfeer in de groep en je wordt ingedeeld op basis van jouw ervaring en niveau. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om zichzelf constant te verbeteren.

 

AMSTERDAM NETBALL – KINDERDIJKSTRAAT 29

Nettbal Amsterdam

Beeld: Nettbal Amsterdam

Korfbal? Basketbal? Nee… netball. Deze sporten lijken allemaal best wel op elkaar en er zijn veel overeenkomsten maar netball is toch weer net even wat anders. Het grootste verschil is dat netball in Nederland nog niet wordt herkent als een officiële sport, maar dat is in Amsterdam Zuid geen probleem. Bij Netball Amsterdam kun je op een gezellige vereniging leren hoe je deze sport speelt. Wie weet wordt netball wel de grootste sport van Nederland!! Fit word je er in ieder geval van.

 

RAUW AMSTERDAM – CHURCHILL-LAAN 17

Bij RAUW Amsterdam sport je zoals de naam doet vermoeden; keihard en in de buitenlucht. Voor mensen die niet van de sportschool houden is dit een perfect alternatief. Je verkent al sportend je stad en komt gegarandeerd met spierpijn terug. RAUW is tevens een uitstekende plek om andere sporters te ontmoeten.

 

HAPPY BODIES AMSTERDAM – WIELINGENSTRAAT 28

Binnen tien dagen maar 70 minuten trainen, maar wel in topvorm komen? Bij Happy Bodies hanteren ze een bijzondere fitnesstechniek genaamd de ‘Milon Cirkel’. De Milon Cirkel is een slimme combinatie van volautomatische toestellen die meestal in een cirkel geplaatst worden. Samen met een trainer stel je eenmalig alle toestellen in. Jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren worden vervolgens bewaard op een chipkaart. Door de chipkaart is er geen ruimte meer voor foutief sporten: je zitpositie en gewicht worden altijd automatisch gesynchroniseerd met jouw chipkaart. Je traint 100% veilig en super efficiënt! 

 

BUITENVELDERT

 

VRIJWILLIG KOU LIJDEN BIJ N-ICE – A.J. ERNSTSTRAAT 587

N-ICE

Beeld: N-ice

Wellicht klinkt een sessie Whole Body Cryotherapy bij N-ice in eerste instantie niet als de grootst mogelijke inspanning. Maar heb je ooit eens drie minuten lang in een cabine gestaan met een temperatuur van -110 graden Celsius? Dat dus… Door je lichaam aan deze intense kou bloot te stellen wordt deze wakker geschud en daardoor ga je in hogere mate endorfine en serotonine aanmaken. Je voelt je hierdoor direct positiever en energieker. De therapie is goed voor de spieren na het sporten. Geen wonder dat diverse topsporters, celebrities en andere gezondheidsgoeroes ook fan zijn. Op den duur zou het zelfs goed zijn voor de weerstand, een verbeterde huid en een beter slaapritme. Wie wil dat nou niet?

 

RUNNERS WORLD – AMSTERDAMSE BOS

Hardloopwinkel Runners World doet buiten het verkopen van hardloopartikelen ook trainingen voor verschillende loopgroepjes. En wat is een nou een fijnere plek om te lopen dan het Amsterdamse Bos? Buiten dat je met zo’n fijne outdoor training heel wat kilo’s kwijt raakt, krijg je ook advies over je looptechniek en hoe je beter en efficiënter kan leren rennen. Loop eens langs bij de winkel, er is altijd wel groepje waarbij je aan kunt sluiten.

 

AMSTELPARK – KOENENKADE 8

Het Amstelpark bij Zuiver Amsterdam staat bij velen bekend om de toernooien die hier gespeeld worden. Je kunt hier echter ook losse banen huren! Voor nu worden de zomerbanen steeds weer beter, maar voor het najaar zijn er ook winterbanen beschikbaar. Heb je nog niet zoveel sportplannen komende tijd? Ga eens een potje tennissen.

 

MIDGETGOLF AMSTELPARK, AMSTELPARK 2B

Sla jij liever een balletje, dan dat je er tegenaan schopt? Ook dan zit je gebakken in Zuid! In het Amstelpark vind je de perfecte locatie voor een goed potje midgetgolf. Loop door de prachtige tuinen van het Amstelpark, terwijl je de ene hole-in-one na de andere speelt Midgetgolf Amstelpark. Tip: ook leuk om te doen met de kids!

 

ZUIVER AMSTERDAM – KOENENKADE 8

Spa Zuiver

Beeld: Spa Zuiver

Zuiver Amsterdam kennen we natuurlijk allemaal wel vanwege hun heerlijke spa-faciliteiten, maar wist je dat je hier ook fijne HIIT-lesjes kun volgen? Elke dinsdag, woensdag en zondag gaat het helemaal los bij Zuiver, met als doel om natuurlijk zo bewust en gecontroleerd mogelijk op gezonde wijze honderden calorieën te verbranden. Met als bijkomend pluspunt: bij Zuiver kun je na alle inspanningen natuurlijk meteen even de spa meepakken!

 

KANOVERENIGING FRISIA – AMSTERDAMSE BOS

Bij Kanovereniging Frisia proberen ze gezelligheid en fanatiek sporten met elkaar te combineren. Al sinds de oprichting in 1948 bestaat de vereniging uit een diverse groep leden: van jong tot oud, van topsport tot varen-voor-het-plezier. Gelegen aan het water in het Amsterdamse Bos ben je zo met de kano op de Bosbaan, waar je twee kilometer aan water hebt speciaal voor roeien en kanoën. Train je spieren, ga het water op en vergeet even alles uit je drukke leven.

 

S.V. TRIAZ – VAN HEENVLIETLAAN 6

 Het ABN-AMRO Tennistoernooi in februari was weer een schoon voorbeeld van hoe populair tennis nog is in Nederland. Gelukkig zijn er in Amsterdam Zuid nog genoeg plekken waar je deze prachtige sport kunt beoefenen. Zo is S.V. Triaz een gezellige tennisvereniging waar topsport en recreatief tennissen dicht bij elkaar staan. Er spelen veel studenten en jongeren, maar ook ouderen uit Buitenveldert staan geregeld op de baan. Kom een keer langs voor een proeflesje en zie zelf hoe gezellig het kan zijn op de tennisbaan.

 

POWERWALK & MEER – BOEIERSPAD 5

Powerwalk

Beeld: Powerwalk en Meer

Powerwalking wordt beschouwd als de perfecte manier om fit te worden of te blijven. Ons menselijk lichaam is gemaakt om te lopen dus Powerwalken is een natuurlijke vorm van bewegen met een beetje extra uitdaging. Sluit je aan bij een van de loopgroepen van Powerwalk en Meer en maak een intensieve powerwalk door het Amsterdamse Bos. Er worden tijdens het lopen ook kleine workouts voor je spieren gegeven.

 

 

STADIONBUURT

 

FREE FRIDAY NIGHT RUN, OLYMPISCH STADION 2

Iedere tweede vrijdag van de maand om 19.30 uur is er een gratis (d)uurloop vanaf het Olympisch Stadion voor zowel wedstrijdrenners als amateurs. Grijp je kans en ren je fit vanaf één van de mooiste plekjes die Zuid te bieden heeft, met de Friday Night Run. Houd hun website in de gaten voor de eerstvolgende run! 

 

THE GYM REPUBLIC – VALSCHERMKADE 38

Ook in de Stadionbuurt weten ze wel wat flink sporten is. Volg je HIIT-klasje bij de gloednieuwe The Gym Republic en behaal ál jouw persoonlijke doelen op het gebied van sporten. Hier is iedereen welkom om zijn of haar grenzen te verleggen onder goede, professionele begeleiding.

 

PLTS – STADIONPLEIN 106

Wil je langere, sterke spieren trainen? Dan is pilates de uitkomst! Gedurende deze work-out zijn je houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt. Bij PLTS zijn er verschillende soorten lessen op apparaten, zodat iedereen precies op zijn of haar niveau kan gaan sporten. De professionele instructeurs zullen er alles aan doen om je goed te begeleiden op de lange weg naar een goed lichaam.

 

AVV SWIFT – OLYMPIAPLEIN 31

Qua ligging is AVV SWIFT misschien wel de mooiste voetbalvereniging van Amsterdam. Met drie velden gelegen in Amsterdam-Zuid is het kijken naar een wedstrijd al een genot, laat staan het spelen. Bij AVV SWIFT wordt fanatiek gevoetbald, maar gezelligheid is ook absoluut van belang. Dat ze aardig kunnen ballen lieten ze vorig seizoen zien, door Vitesse uit te schakelen in de strijd om de KNVB beker.

 

PADEL – OLYMPIAPLEIN 31

Padel Amstelpark

Padel is in opkomst! Pa-wat? Padel – je spreekt uit pa-del – is namelijk de nieuwste sporthit. Deze racketsport kan – zo hebben wij ons als leken laten vertellen – gezien worden als een toegankelijke mix van tennis en squash.  In dit artikel lees je onze ervaring met Play Padel Club op het Olympiaplein.

 

BAILINE EXPERIENCE – HERCULESSTRAAT 134

Bailine is een succesvolle methode die zich richt op de verbetering van de schoonheid, de gezondheid en het welzijn. Onderdeel van de methode is het gebruik van computergestuurde spierstimulatie. Deze triggeren de spieren waardoor ze zich veel makkelijker ontwikkelen. Weten of dit iets is voor jou? Je kan bij Bailine altijd langskomen voor een gratis proefbehandeling. Ook wij hebben Bailine ervaren, lees hier wat wij ervan vonden.

 

ASV ARSENAL – IJSBAANPAD 50

Opgericht in 1998 en gelegen naast het olympisch stadion, is ASV Arsenal een van de jongere voetbalclubs uit Amsterdam. Dit maakt de club toegankelijk voor iedereen die graag wil gaan voetballen. Fanatieke voetballers vanuit heel Amsterdam komen bij de club om te voetballen op verschillende niveaus. Schrijf je in voor een van de recreanten teams, of start hier een heus vriendenteam en maak van iedere zondagmiddag een belangrijke.

 

PILATES 13 – STADIONWEG 53

Naast trainen in de Stadionbuurt kun je nu ook in De Pijp terecht voor pilates op apparaten. De lessen worden bij Pilates 13 op verschillende niveaus gegeven. Ben je gevorderd? Dan is de HIIT Pilates of Hardcore pilates misschien wel wat voor jou! Ben je nieuwsgierig en wil je deze vorm van pilates proberen? Dan zijn er ook beginners lessen waarin je deze techniek van trainen leert kennen. Wel zo handig.

 

THE BOOTCAMP CLUB – IJSBAANPAD 9

Bootcamp Club

Beeld: Bootcamp Club

Verspreid over de hele stad geeft The Bootcamp Club buiten workouts voor iedereen. Met een abonnement kun je elke dag meedoen aan een groepsbootcamp en jezelf helemaal fit trainen voordat de zomer begint. Buiten de normale bootcamps op verschillende niveaus, zijn er ook andersoortige specials zoals kickbokstraining en looptrainingen. Schrijf je in voor een gratis proefles en ga de uitdaging aan.

 

WATERSPORT VERENIGING AMSTERDAM – PUNTERSPAD 15

Watersport Vereniging Amsterdam is er voor iedereen met een liefde voor zeilen of boten. De vereniging bestaat inmiddels al ruim 100 jaar en heeft zich in die tijd uitgebreid met een eigen clubhuis en de beste faciliteiten om je boot te onderhouden. Op de vereniging hangt een gezellige sfeer en er wordt veel samen gevaren en geborreld. Heb je een passie voor varen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

ATLETIEKVERENIGING PHANOS – OLYMPISCH STADION 1

Wat atletiekvereniging Phanos uniek maakt is dat je de mogelijkheid hebt om te rennen in het Olympisch stadion. Bij Phanos vinden ze het belangrijk dat atletiek voor iedereen toegankelijk is en daarom kun je hier op ieder niveau trainen. Van recreatief tot topsport, iedereen kan zich op zijn of haar manier ontwikkelen en fit worden.

 

ZUIDAS

 

SC BUITENVELDERT – GUSTAV MAHLERLAAN 2009

SC Buitenveldert is gelegen op de duurste grond van Nederland. Deze voetbalclub heeft zich gevestigd recht op de Zuidas tegenover de VU. Waar om de club heen de ene na de andere wolkenkrabber uit de grond schiet, liggen de velden van SC Buitenveldert er altijd nog hetzelfde bij. De club heeft een groot aantal jeugdteams die in alle levels van de competitie uitkomen. Een verborgen geheimpje van SC Buitenveldert is dat je in de kantine heerlijke Surinaamse broodjes kan kopen.

 

SPORTCENTRUM VU – DE BOELELAAN 1109

Dat je tijdens je studie niet altijd de ruimte en tijd hebt om uitgebreid te sporten is vervelend. Gelukkig zit er voor VU studenten een sportschool op de universiteit. Zo kun je tussen de drukke colleges even een momentje pakken om lekker te gaan sporten. Kruip achter de collegebanken vandaan en laat alle tentamenstress helemaal varen met een goede workout bij het Sportcentrum VU.

 

CLUBSPORTIVE – GUSTAV MAHLERLAAN 24

Clubsportive

Beeld: Clubsportive

Get ready to be inspired want Clubsportive is net zo ambitieus en grensverleggend als de Zuidas zelf! Op de Zuidas kun je bij Clubsportive terecht voor Group Cycle in drie verschillende thema’s. Ga voor een muzikaal feestje met discolichten tijdens een Party Cycle les, ga de competitie aan met de groep tijdens een Tour Cycle waarbij je ziet hoe jij het in vergelijking met de groep doet, of pak dumbels en dynabands erbij tijdens een intensieve HIIT les voor het gehele lichaam.

 

GUSTAV GYM – GEORGE GERSHWINLAAN 520

Ook bij Gustav Gym zijn ze hartstikke dol op HIIT! Ze bieden dan ook de perfecte setting voor grensverleggende lessen waarbij de focus ligt op kracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen. De workouts omvatten een setup van diverse skill-machines en andere nieuwste Technogym materialen. De verschillende niveaus zorgen voor constante uitdaging. Durf jij het aan?

 

PLAY PADEL CLUB ZUIDAS – CLAUD DEBUSSYLAAN 150

Ook op de Zuidas vind je padelbanen van ‘Play Padel Club’. Ideaal als je meteen vanuit kantoor wilt gaan! Hiervoor heb je geen lidmaatschap nodig en er is geen wachtlijst. Met ‘Pay & Play’ kun je spontaan meteen aan de “slag”. Met welke drie vrienden of collega’s ga jij de uitdaging aan?

 

AFC – DE BOELELAAN 50

Qua huidige sportprestaties is AFC een van de beste amateurclubs van Nederland. Met een grote jeugdopleiding heeft AFC voetballers als Daley Blind en Justin Kluivert opgeleid. Een goede plek dus om je kind de eerste voetbaltechnieken te leren. De vereniging ligt mooi aan de rand van de Zuidas en heeft moderne faciliteiten. Lekker ballen op de zondagmiddag kan heerlijk bij deze mooie club.

 

DE VONDEL GYM – EDUARD VAN BEINUMSTRAAT 110

Vondelgym Zuidas

Beeld: Vondelgym Zuidas

De Vondelgym is in een korte tijd uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. Nu heeft eigenaar Arie Boomsma afgelopen november ook nog eens een vestiging geopend op de Zuidas, waardoor je nu ook in Zuid gebruik kunt maken van de nieuwste apparatuur. Kom hier tijdens de lunch even goed stoom afblazen, of schrijf je in voor een van uitputtende crossfit trainingen. Je hebt je nog nooit zo fit gevoeld.

 

NEXT LVL – BEATRIXPARK

Personal trainer Farid heeft een enorme passie voor sport en trainen en dat wil hij jou meegeven! Zijn BeaBootcamp speelt zich af in het Beatrixpark en is ontworpen voor iedereen. In een groep van maximaal tien personen voer jij de oefeningen uit op je eigen level. Farid zorgt ervoor dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft, wat een prettig en persoonlijk randje aan de bootcamp geeft. Psst… Houd jij wel van een beetje variatie en wil jij je spieren naar next level brengen? Volg dan de Bea * Power* Bootcamp bij Next LVL.

 

DE PIJP

 

BOKSEN BIJ READY2RUMBLE – QUELLIJNSTRAAT 62 3H

Wat is er nou fijner, dan helemaal los te gaan op de boks zak. Even alle spanning uit je lichaam slaan en tegelijkertijd aan je coördinatie en stoottechnieken werken onder begeleiding van professionele trainers. De meeste mensen gaan er namelijk altijd met lood in de schoenen naar toe om vervolgens na de les met een ontzettend voldaan en tevreden gevoel naar buiten te lopen. De bokslessen van Ready2Rumble zijn weliswaar slopend, maar de roes na afloop werkt verslavend.

 

GREAT CLUB – RUYSDAELSTRAAT 88-90

Bij Great Club weten ze wat goed is voor jouw gezondheid en verzorgen ze alles om jou sportervaring zo plezierig mogelijk te maken. Maak je klaar om lekker te zweten want hier kom je niet weg zónder een heel voldane training. HIIT it!

 

THE WORKOUT STUDIO – ALBERT CUYPSTRAAT 116A

Bij The Workout Studio duurt de HIIT workout met 45 minuten net íets langer dan gemiddeld, maar dan heb je ook wat. Een wisselende training waarbij jij wordt gepusht tot het uiterste – op je eigen tempo natuurlijk! Door de relatief kleine groepen blijft de begeleiding persoonlijk en zorgt de instructeur ervoor dat jij al je persoonlijke doelen bereikt

 

VBSK – ALBERT CUYPSTRAAT

VBSK

Beeld: VBSK

Een boksschool zoals je ooit in de oude Rocky films zag, kun je tegenwoordig gewoon vinden in de Amsterdamse Pijp. Bij boksschool VBSK geven ze bokslessen voor ervaren boksers tot beginnelingen. Je kunt hier vijf dagen in de week ’s avonds binnenstappen voor een les. Train je helemaal weer fit en leer om voor jezelf op te komen.

 

VÉLO – ALBERT CUYPSTRAAT 35

Aan de Albert Cuypstraat zit een mooie spinschool genaamd Vélo. Vélo is een intensieve spinningwork-out met een hoog fun gehalte door de goede beats en disco-lampen in een sfeervolle setting. Door de fijne deuntjes tijdens de harde trainingen gaat de tijd veel sneller dan verwacht. Zo blijft sporten een feestje.

 

ROEICENTRUM BERLAGEBRUG – AMSTEL

Er is geen sport waarbij je zoveel spieren gebruikt als bij het roeien en de Amstel is hiervoor de ideale locatie. Bij Roeicentrum Berlagebrug kun je oefenen met de eerste roeihalen en verschillende lessen volgen. Je kan je inschrijven met een groep van vier, maar als je al de nodige ervaring hebt kun je hier ook een skiff-cursus krijgen om te leren in je eentje het water op te gaan. Loop gerust eens langs en vraag naar de mogelijkheden.

 

SQM2 – VEERSTRAAT 73-75

SQM2 biedt een grote variatie aan lessen waaronder boxen, kickboxen, functional training en fitness. Ook kun je bij de sportschool terecht voor personal training op hoog niveau! Door middel van vier pijlers maken ze hun missie waar: sport, kwaliteit, mentaal en samen. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

 

TURNZ AMSTERDAM – VERBINDINGSTRAAT 2 

Voor jong en oud lessen in de turnsport. Van moeilijke oefeningen tot eenvoudig recreatief turnen. Met verschillende locaties in Amsterdam biedt TURNZ iedereen de kans om te kijken of turnen bij je past, zo ook in De Pijp. Je kunt je online inschrijven voor een gratis proefles. Ook al lijkt een radslag misschien te moeilijk, er valt veel te leren

 

US HANDBAL – TWEEDE BOERHAAVESTRAAT 10

Handbal

Beeld: US Handbal

Handbal heeft een grote sprong gemaakt qua populariteit in Nederland door het succes van ons Damesteam. US Handbal bevindt zich middenin Zuid en daar wordt al jaren fanatiek gehandbald. De vereniging bestaat voornamelijk uit studenten uit binnen-en buitenland, maar dit is geen verplichting voor een lidmaatschap bij US. Kom een keer langs en kijk of deze snelle, fysieke sport iets is voor jou.

 

PERSONAL GYM ALBERT CUYP – ALBERT CUYPSTRAAT 191

Wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging, kan deze vinden bij de Personal Gym. Opgericht door twee top kickboksers die internationale wedstrijden hebben gevochten, kun je hier bokslessen krijgen in groepsverband of privé voor een vast tarief per maand. De groepslessen bestaan nooit uit meer dan tien mensen, zodat er genoeg aandacht is voor persoonlijke begeleiding. De lessen worden begeleid door ervaren kickboksers, die jou alles kunnen leren over de sport.

 

RUNNING JUNKIES – VAN WOUSTRAAT 17

Voor de echte fanatieke hardlopers onder ons, organiseert Running Junkies hardlooptochten door heel Amsterdam. Behalve normale hardlooptrainingen zijn er ook speciale evenementen, zoals de brouwerijenloop. Waarbij je langs een aantal lokale brouwerijen in Amsterdam rent, om overal een biertje te kunnen doen. De kilo’s die je er dan aandringt, loop je hetzelfde uur er gewoon weer af.

 

HOOFDORPPLEINBUURT 

SQM2 – VEERSTRAAT 73-75

SQM2

Beeld: SQM2

Deze nieuwe sportschool is geïnspireerd op de oldschool en newschool kickboxing-gyms uit New York! SQM2 biedt een grote variatie aan lessen waaronder boxen, kickboxen, functional training en fitness. Ook kun je bij de sportschool terecht voor personal training op hoog niveau! Door middel van vier pijlers maken ze hun missie waar: sport, kwaliteit, mentaal en samen. Ben jij klaar voor een nieuwe sportieve uitdaging? 

 

SPIRIT AND SPORTS YOGA – HILLEGOMSTRAAT 12

Sporten hoeft niet alleen maar te gaan over het belasten van je spieren, een beetje yoga kan ook al veel doen voor je gezondheid. Bij Spirit and Sports verzorgt Sandra iedere dinsdag twee yogalessen. Deze zijn meestal in de studio aan de Hillegomstraat, maar af en toe maken ze met de lessen een uitstapje naar het Vondelpark. Lekker tot rust komen tijdens een overvolle week.

 

DIVERSE LOCATIES

 

TRAINMORE – DIVERSE LOCATIES

Met vier locaties in Amsterdam, waarvan twee in Zuid, is er altijd een sportschool van TrainMore bij jou in de buurt. Je kunt bij deze moderne gym terecht om zelf een goede work-out te doen, maar er zijn ook groepslessen en personal trainers waarmee jij aan je conditie kunt werken. Doormiddel van een handige app kun je precies bijhouden hoe goed je op weg bent naar jouw ideale lichaam.

 

ROCYCLE  – DIVERSE LOCATIES

Als je ergens in Zuid intensief kunt sporten, dan is dat wel bij Rocycle! Deze fijne spintrainingen zorgen ervoor dat jij flink wat kilo’s verbrand in een hele korte tijd. Met goede persoonlijke begeleiding ben je binnen no-time helemaal klaar voor de zomer. Je vind een Rocycle op de Zuidas of aan de Ceintuurbaan, dus altijd dichtbij. Fietsen is nog nooit zo goed voor je geweest!

 

CROSSCAMP AMSTERDAM – DIVERSE LOCATIES

Buiten sporten is heerlijk, wie weet pak je nog een paar zonnestraaltjes mee! Crosscamp houdt ook van buitenlucht en verzorgt daarom bootcamps in de prachtige parken en pleinen in Zuid. Zo is het Ijsselplein een locatie waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het doel van Crosscamp is om jou uit te dagen, ervoor te zorgen dat je je fysiek en mentaal beter voelt en sterker maakt. De bootcamptraining is elke keer weer anders maar de kern ligt bij een mix van bootcamp, kickboxen en krachttraining. Stap eens uit die vertrouwde sportschool en daag jezelf uit!

 

ATAC AMSTERDAM – DIVERSE LOCATIES

ATAC Amsterdam is een vereniging die Amsterdamse Triatleten met elkaar verbind. Om een goede triatlon neer te zetten is intensieve training vereist. ATAC brengt deze sporters samen met zwemdagen en fiets en hardloopactiviteiten rondom Amsterdam. Word lid van de vereniging, ontmoet andere triatleten en train je helemaal fit met deze zware sport.

 

FRIDAY NIGHT SKATE – DIVERSE LOCATIES

Nu de lente weer is aangebroken en het zonnetje begint te schijnen, is skaten een goede manier van sporten, waarbij je kilo’s verliest en tegelijkertijd de stad kunt verkennen. Friday Night Skate organiseert iedere vrijdag een skateroute door Amsterdam, waarbij je altijd aan kunt sluiten. De tochtjes op vrijdagavond verschillen elke week weer, zodat je de hele stad te zien krijgt. Tussendoor een kleine pauze bij een cafeetje, het moet natuurlijk wel gezellig blijven.

 

DYNAMO SPORT ZUID – DIVERSE LOCATIES

Dynamo Sport Zuid laat de jeugd in Amsterdam-Zuid kennismaken met sport en bewegen. Binnen het aanbod aan naschoolse sportactiviteiten kun je verschillende sporten uitproberen zonder direct lid te worden van een vereniging. Dit geeft een kind de tijd om goed na te denken welke sport die het leuks vind, zonder dat je hem iedere week moet overplaatsen van vereniging. Ook organiseert Dynamo in de vakantie verschillende sportkampen en festijnen, want ook tijdens de vakantie moet je blijven bewegen.

 

MBVO AMSTERDAM – DIVERSE LOCATIES

MBvO staat voor Meer Beweging voor Ouderen. De vereniging organiseert en initieert bewegingsactiviteiten in de diverse stadsdelen voor ouderen. Om op deze manier te zorgen dat iedereen goed fit en in beweging blijft. De activiteiten lopen sterk uiteen, van gewoon wandelen tot Tai Chi. De locaties van de activiteiten verschillen iedere keer weer, zodat het voor ouderen altijd om de hoek en makkelijk bereikbaar is.

 

 

 

Tekst: Bas Beekman, Lisa Kroesen en Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen