SOCIALIZEN MET SARAH CHRONIS

Gepubliceerd op: 10 maart 2020

Sarah Chronis

Nu momenteel het twintigste(!) seizoen van Wie is de Mol? volop in gang is, is actrice Sarah Chronis vaak in Amsterdam-Zuid te vinden. Zo mist zij geen enkele aflevering in VondelCS waar iedere zaterdagavond het razend populaire televisieprogramma te zien is. De blondine won vorig jaar zelf het programma door dé Mol te ontrafelen en tot op de dag van vandaag is zij nog steeds betrokken bij het populaire spel.

 

Op een woensdagochtend spreken we met Sarah af bij het ontbijt- en lunchzaakje Lavinia aan de Amstelveenseweg. Onder het genot van een verwarmende kop thee vertelt zij ons hoe Wie is de Mol?! haar leven vorig jaar even op stelten heeft gezet en deelt zij haar favoriete tips in Amsterdam-Zuid én de rest van de wereld met ons!

 

 

Als klein meisje zat je bij ‘Kinderen voor Kinderen’. Wilde je al jong bekend worden?

“Mijn moeder is actrice, dus ik denk dat het sowieso ook wel in de genen zit. Al heel vroeg wilde ik op toneelles en wilde ik zingen. Mijn broer en zus zaten al in ‘Kinderen voor Kinderen’, dus dat wilde ik natuurlijk óók! Ik hield van zingen en ik hield van spelen. Ik zat op de jeugdtheaterschool in Amsterdam. Op een gegeven moment toen ik mijn studiekeuze moest bepalen, zei mijn moeder: “Ik denk toch dat de toneelschool iets voor jou is.” Maar ik wilde absoluut niet dezelfde richting op als zij. Je kent het wel: echt een puber die zich tegen de ouders afzet. Maar ja, mama knows best, ze had toch wel gelijk.”

 

Sarah Chronis

 

En opeens won je vorig jaar Wie is de Mol? Hoe was het voor jou om die gekte rondom dat razend populaire programma mee te maken?

“Intens, maar superleuk! Na afloop kalmeerde het juist weer een beetje. Tijdens de uitzendingen merk je pas hoe populair het programma is. Heel Nederland is er echt in de ban van. Er kijken gewoon vier miljoen mensen naar! Tijdens de uitzendingen was het zo dat waar ik ook kwam, ik herkend of aangesproken werd. Bij de bakker of zelfs op een gegeven moment toen ik ging stemmen. Ik stond in het stemloket, toen er opeens een vrouw mij op de rug tikte en vroeg: ‘Bent u de Mol?’. Dat was bizar! Ik woonde bij een school, dus ook kinderen belden aan en als ik dan naar buiten kwam stonden ze voor de deur. Het programma wordt veel bekeken door kinderen, wat ik niet wist! Dat was een leuke verrassing. Het is echt een familieprogramma. Toen Wie is de Mol? eenmaal was afgelopen en mensen wisten wie de Mol was, was het voorbij en schakelen de mensen weer door naar een nieuw programma. Kinderen weten nu niet meer wie ik ben; dat vind ik ook weer héél fijn!”

 

Dat klinkt haast on-Nederlands!

“Dat vond ik dus ook! Ik had niet verwacht dat het zó populair zou zijn. Vooral dus onder kinderen en die nemen ook geen blad voor de mond. Die bellen gewoon aan en zeggen: ‘Ik wil met u op de foto.’ Ouderen kijken gewoon vooral. Ik vond het ook wel een prettig idee dat het ook gewoon weer ophield na afloop van het programma en dat ik bij wijze van spreken weer lekker onder een steen kon leven. Dat vind ik ook weer heerlijk!”

 

En op persoonlijk vlak? Maakt het programma je niet achterdochtig of wantrouwend bijvoorbeeld?

“Ik denk dat als ik er eerder uit had gelegen en dus niet had gewonnen, dat ik veel meer met een gevoel had gezeten van: shit, ik had het toch anders moeten doen! Maar ik heb het spel helemaal uitgespeeld in Colombia. Dat kon voor mijn gevoel daar blijven. Ik ging juist met een fantástisch gevoel naar huis. Ik denk dat het anders is, als je dus eerder in het spel afvalt. Dan ga je met veel meer dubbele gevoelens naar huis. Het is een echte mindfuck, ik kan er nu nog steeds over dromen.”

 

Waar ga je de finale van het nieuwe seizoen op 14 maart kijken?

“In VondelCS! Samen met de hele crew en alle kandidaten. Voor het huidige seizoen ben ik meegereisd door China. Ik was kandidatenbegeleider en stond hen bij wanneer zij bijvoorbeeld afvielen of wanneer er zaken geregeld moest worden voor ze. Zo bouw je toch een band op. Sowieso met de hele crew. Ik ben nu inmiddels toch twee jaar bij het programma betrokken geweest, dus ze zitten heel erg in mijn hart.”

 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel << 

 

We zitten nu bij Lavinia. Waarom is dit jouw favoriete plekje in Zuid?

“Het eten! Ik vind het eten heerlijk en de dranken ook. Het is heel lekker en gezond, maar je hebt toch ook veel taartjes. Er is van alles wat. Ik vind het ook fijn dat ze alles gewoon zelf maken. De sfeer is er lekker laid-back en het maakt niet uit of je hier in een galajurk komt of dat je hier in een trainingspak gaat zitten. Dat vind ik zelf het fijnste. Ik ben niet iemand die graag in van die posh-plekken zit. Dan denk ik meteen: oh, ik ben under dressed, of: oh, ik moet me zo gedragen. Ik wil ook gewoon lekker mezelf zijn. Relax op de bank zitten en met de benen omhoog. Lavinia is eigenlijk een soort huiskamer voor mij.”

 

Waar kom je verder graag?

“Ik vind het heel lekker om een rondje in het Vondelpark te lopen. Niet om er in de zomer te liggen of om er hard te lopen, maar gewoon echt een rondje wandelen. Sowieso vind ik het heel fijn om in de natuur te zijn en dat heb je in Zuid natuurlijk al meer dan in het Centrum, waar ik zelf woon. Mijn bloemen haal ik altijd in de Gerard Doustraat, daar heb je zo’n garage die altijd openstaat en daar kun je zulke mooie bloemen vinden! Ik vind het ook leuk om bij GlouGlou te zitten. Ook al drink ik zelf bijna geen alcohol. Natuurwijnen kan ik best lekker vinden, maar ik vind het daar gewoon echt een heel gezellig plekje. Dan nip ik gewoon een beetje mee van iedereen die wat bestelt! En op de hoek van de Ceintuurbaan zit daar naast het Rialto een hele goede Griekse traiteur. Mijn vader komt uit Griekenland, dus als we lekker Grieks willen eten, haal ik bij Romios vaak eten! Een andere van mijn favorieten is restaurant Mana Mana. Dat is een heel klein Israëlisch restaurant. Je moet daar echt reserveren, want anders heb je gewoon geen plek. De bloemkool daar is superlekker!”

 

Sarah Chronis

 

Welke dromen heb je nog?

“Ik heb gelukkig al zoveel dromen waargemaakt de afgelopen tijd! Een droom die uitkwam was het meedoen aan Wie is de Mol?, en ik maak graag mooie reizen over de wereld. Op werkgebied ben ik naast de mooie rollen die ik mag spelen ook een reisprogramma aan het maken, dat heet ‘Onontdekt Europa’. Elke maand ga ik naar een andere stad in Europa waar ik de onontdekte plekjes opzoek.”

 

Dus welke bestemming moet er bij onze lezers echt op de bucketlist?

“Oh lastig, ik was echt al in een backpack gestopt toen ik 1 was! Ha ha. Mijn ouders zijn ook heel reislustig. Ik heb daardoor al zoveel van de wereld gezien, maar eigenlijk ook niet omdat ik zo klein was. Ik vond Argentinië heel mooi. Patagonië is zo bijzonder. Specifiek van het reisprogramma vond ik Edinburgh héél erg leuk! Echt een Harry Potter-stad, en daar maak je me sowieso wel blij mee. Ha ha! De knusheid van de kleine tentjes vond ik daar zo fijn. Een leuke winterbestemming. Valencia vond ik ook echt te gek. Leuk omdat je stad en strand daar combineert. En oh ja, Praag! Supermooi. Wel vrij toeristisch. Vooral die hele bekende brug daar, zou ik echt in de ochtend bezoeken. En je hebt er heel veel van die gezellige speak easy barretjes!”

 

Tekst: Jeffrey Struijk
Beeld: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

MINI ELECTRIC: DE PERFECTE STADSAUTO

In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle...