Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

PAASWEEKENDTIPS 19, 20, 21 EN 22 APRIL

Gepubliceerd op: 18 april 2019

Wat fijn!! Er staat een lekker lang paasweekend voor de deur! Bijna iedereen is dit weekend een extra dagje vrij en daar kun je in Amsterdam Zuid optimaal gebruik van maken. Zoals gebruikelijk staan er weer genoeg activiteiten op de agenda en met het heerlijke weer dat is voorspelt lijkt dit een onvergetelijk weekend te worden. Met wie vier jij Pasen in Zuid?

 

KUNSTRAI – AMSTERDAM RAI HET HELE WEEKEND

KunstRAI

Beeld: KunstRAI

Dit weekend viert KunstRAI zijn 35ste editie en daarmee is het een van de oudste kunstbeurzen ter wereld. Dit is de beurs voor de hedendaagse professionele kunstenaars om hun werk te laten zien. Dit loopt uiteen van schilders tot beeldhouders en nog veel meer. Voor de bezoekers een unieke ervaring om te zien wat voor indrukwekkende kunstwerken er in 21ste eeuw nog worden gemaakt.

 

SOLO EXPOSITIE MARCEL VAN LUIT – VAN BAERLESTRAAT 8 HELE WEEKEND

Cobra Art

Beeld: DavienFotografie

Afgelopen zaterdag opende bij Cobra Art Gallery de expositie van de digitale kunstenaar Marcel van Luit. De Nederlandse fotograaf, editor en digitale kunstenaar brengt verbeeldingskracht tot leven. Zijn kunstwerken lijken vanuit een droomwereld te zijn vormgegeven. Kom het bewonderen aankomende weken bij Cobra, ook op eerste paasdag is Cobra Art Gallery geopend. Meer weten over het werk van Marcel van Luit, lees hier ons artikel over de expositie.

 

LAAT JE HOREN! STUDIESTRESS – RIJKSMUSEUM VRIJDAG 19 APRIL

Time Out

Beeld: TIME OUT

Er zijn steeds meer studenten die een burn-out krijgen als gevolg van studiestress. Volgens Sebastiaan Groot, winnaar van project Rembrandt, moet dit stoppen. Daarom kun je vrijdag eindelijk je mening laten horen over de studiedruk. Het Rijksmuseum organiseert samen met TIME OUT mini interviews voor iedereen die weleens last heeft gehad van extreme studiestress. Heb jij daar ook iets over te zeggen? Kom om 14.00 naar het Atrium en laat je stem horen.

 

SENSUELE KNUFFELWORKSHOP – TOLDWARSSTRAAT 16 VRIJDAG 19 APRIL

Cursus Sensueel knuffelen

Beeld: Forestia Arts

Bij de Home of Gaia is vrijdag wel een heel bijzondere workshop; sensueel knuffelen. Knuffelworkshops gaan over contact maken, verbinding maken en elkaar veilig laten voelen. Knuffelen is niet alleen fijn, het is ook heel erg gezond. Aanraking verlaagt stress en verhoogt het geluksgevoel. Even wat stress verlagende therapie met je partner? Kom gezellig langs bij Home of Gaia.

 

DE PAASPARADE – GELDERLANDPLEIN ZATERDAG 20 APRIL

Gelderlandplein

Beeld: Davien Hulsman

Aankomende zaterdag kun je Pasen vieren op Gelderlandplein. Het belooft een gezellige boel te worden in het winkelcentrum, met om 12.30 uur een vrolijke paasparade. Tijdens deze parade zullen vier Lentemeisjes & de paashaas dansen door Gelderlandplein en ook worden er paaseitjes uitgedeeld. Ook kunnen de kindjes op de foto met de paashaas om het feest compleet te maken. Er is geen fotograaf aanwezig, dus deze foto mag je helemaal vrij zelf maken. Let wel op! 21 en 22 april is Gelderlandplein gesloten.

 

EUROHOCKEY CLUB CUP – WAGNER STADION ZATERDAG 20 APRIL

Hockey

Beeld: AH&BC

Aankomende zaterdag nemen de beste Europese vrouwen hockeyclubs het tegen elkaar op in het Wagenerstadion. Deze topploegen gaan de strijd met elkaar aan voor de Eurohockey Club Cup. Voor de echte hockeyliefhebber is dit zeker een aanrader. Hockey van wereldklasse, midden in het Amsterdamse Bos.

 

GOLDEN EGG HUNT – MUSEUMKWARTIER ZATERDAG 20 APRIL

Op zaterdag 20 april 2019 is er weer iets leuks te doen voor de hele familie in het Museum Kwartier. Want dan springen er paashazen rond met mandjes vol paaseieren. Tussen 13:00 en 16:00 uur kun je ze spotten. Grabbel jij een Gouden Paasei uit het mandje? Dan heb je prijs!

 

 

BACHS MATTHÄUS-PASSION – HET CONCERTGEBOUW ZONDAG 21 APRIL

Mateaus

Beeld: Het Concertgebouw

De Matthäus-Passion is een jaarlijks terugkerend evenement in Het Concertgebouw met de paasdagen. Zo wordt deze voorstelling komende zondag twee keer opgevoerd in de grote zaal, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van dit klassieke meesterwerk. Pieter Jan Leusink leidt zijn ensembles en solisten in een passievolle uitvoering van Bachs onuitwisbare creativiteit.

 

EEN OVERHEERLIJKE PAASBRUNCH – DIVERSE LOCATIES ZONDAG 21 APRIL

Brooks Boozy Brunch

Beeld: BROOKS

Wat is er nu fijner dan een overheerlijke brunch op de zondagmiddag? In Amsterdam zijn er genoeg plekken waar je kan plaatsnemen voor een goede brunch. Ga je voor hartig, of toch liever voor iets zoets? Lees ons artikel over een aantal fantastische brunchspots hier ter inspiratie.

 

PAASEITJES ZOEKEN – DE VONDELTUIN ZONDAG 21 APRIL

Vondeltuin

Beeld: Vondeltuin

Inmiddels een kleine traditie op eerste Paasdag bij de Vondeltuin; paaseitjes zoeken met de kleintjes. Zondagochtend heeft de paashaas door de hele tuin eieren verstopt, nu is alleen nog de vraag waar? De kinderen kunnen zich lekker buiten uitleven, terwijl jij geniet van de heerlijke lente zon die is voorspeld.

 

MUSEUM MARKET – MUSEUMPLEIN ZONDAG 21 APRIL

Museum Market Weekendtips Amtserdam Zuid 17 februari

Iedere derde zondag van de maand is er weer een Museum Market. En wat is er nou lekkerder dan op een zonnige lentedag over het Museumplein heen te lopen? Op de markt zijn verschillende kraampjes met kunst, mode accessoires  eten en drinken en nog veel meer. De markt begint om 12:00 uur en gaat door tot ongeveer etenstijd. Het event is geheel gratis, tenzij je natuurlijk iets moois koopt.

 

NATUUR & MILIEUMARKT – SARPHATIPARK MAANDAG 22 APRIL

NATUUR & MILIEUMARKT

Beeld: Natuur en Milieumarkt

Ook dit jaar biedt het Sarphatipark podium aan de Natuur & Milieumarkt. Op deze terugkerende groene en duurzame markt, kun je genieten van mooie buurtinitiatieven, duurzame projecten, leuke kinderactiviteiten en gezellige muziek. Het belooft weer een inspirerende dag voor buurtbewoners en groenliefhebbers te worden!

 

DE WILDE CHEF! – AMSTERDAMSE BOS MAANDAG 22 APRIL

Van zevenblad, hondsdraf en look zonder look, kun je heerlijke pesto maken. De Boswinkel organiseert in het Amsterdamse Bos voor kinderen De Wilde Chef! Op deze dag gaan de kleintjes erop uit in het bos om fijne ingrediënten te vinden en deze vervolgens te verwerken in een lekker recept. Alles bij elkaar is dit een leuke en educatieve activiteit voor de allerjongste chefs!

 

Vrolijk Pasen!!!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen