Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het kantoor aan de Willemsparkweg wijken ze niet van elkaars zijde…

 

Marjolein & Paul

 

Marjolein heeft vroeger alle uithoeken van de wereld gezien, maar kon pas aarden toen ze als twintiger in Amsterdam-Zuid ging wonen. “Ik ging in ‘91 aan de slag bij Carla van den Brink en leerde hier de fijne kneepjes van het vak. Tegelijkertijd viel ik als een blok voor Oud-Zuid. Met het kantoor in De Lairessestraat kwam ik iedere dag steevast bij slagerij Van Dam, de groentejuwelier en delicatessenwinkel Nan voor de dagelijkse boodschappen.”

 

Sinds een jaar is Marjolein, samen met Paul, weer neergestreken in Oud-Zuid. “We wonen nu weliswaar aan de kust, maar zodra we ons kantoor aan de Willemsparkweg binnenlopen voelen we ons als een vis in het water. Om de cirkel rond te maken, hebben we een plekje in hetzelfde kantoor waar ik in 1998 een eigen makelaarskantoor startte. Ik ben weer thuis,” vertelt Marjolein en niemand kijkt ervan op dat ze weer rondloopt in Oud-Zuid.

 

Als echte levensgenieters kan het niet anders dan dat ze de deur platlopen bij Nan Wijnen. “Ik ken Marjolein nog van de delicatessenwinkel die we destijds hadden in de Cornelis Schuyt. Nu ze weer terug is in Oud-Zuid, komt ze in onze wijnwinkel. Altijd leuk om klanten die zo lang in de buurt woonden weer terug te zien! Ze is een vrolijke verschijning met het hart op de goede plek,” vertelt Sjaak van Nan Wijnen.

 

Marjolein en Paul

 

Waar Marjoleins hart sneller klopt in Oud-Zuid, is Paul helemaal weg van de Carribean. Hij heeft er een aantal jaren gewerkt en gewoond. Zijn studie marine biologie & tropische ecologie en de vele onderzoeken in de Carribean sluiten mooi aan bij zijn huidige adviserende rol naar het verduurzamen van woningen. “Marjolein heeft mij Oud-Zuid laten ontdekken en ik heb haar de liefde voor duiken op divers paradise eiland Bonaire overgebracht.”