Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

OLYMPISCH STADION 90 JAAR:

EN DAT GAAT GEVIERD WORDEN

Gepubliceerd: 22 juni 2018 16:00

Samen met Coca Cola Nederland viert het Olympisch Stadion morgen haar 90everjaardag! In 1928 werd het Olympisch Stadion, dat uiteraard te vinden is in de Stadionbuurt, gebouwd om te dienen als hoofdpodium voor de Olympische Spelen. Vanaf dit historische moment gaan de twee mooie partijen hand in hand. Ter ere van dit jubileum vindt er morgen een feestelijke, gratis open dag plaats in het Olympisch Stadion. Dit mag niemand voor geen goud, zilver of brons missen!  

Van 11.00 tot 15.00 zijn de deuren van het Olympisch Stadion samen met Coca-Cola Nederland geopend, speciaal voor alle mensen die een kijkje willen nemen. Kom van alles te weten over de rijke historie van het Olympisch Stadion of neem deel aan de vele, diverse activiteiten die zullen plaatsvinden. Na de opening van het Olympisch Stadion in 1928, vonden daar meteen de Spelen plaats. Een waar primeurtje! Tegelijkertijd zette ook Coca-Cola haar eerste stapjes in Nederland, toen er duizenden kratten gevuld met flesjes de zee over gingen om de Amerikaanse sporters te voorzien van een verfrissend colaatje.

Wist je dat… Het Olympisch Vuur voor de eerste keer werd ontstoken tijdens de Olympische Spelen van 1928, het jaar waarin de Spelen in het Olympisch Stadion van Nederland plaatsvond?

Bij de activiteiten die morgen in het Olympisch Stadion plaats zullen vinden, draait alles om de glorie van het verleden en het plezier van nu. Op de markt kun je rondstruinen op zoektocht naar bijzondere collectors items. Heb je nog waardevolle objecten onder een laag stof op zolder liggen? Dan kun je die laten taxeren door experts Jip van Leeuwen, Ben Hilgers en Justine Fletcher. Voor het sportieve randje, is er de mogelijkheid om zelf de beroemde 100 meter van 1928 te rennen. Ook krijg je de kans om de 42,19 meter hoge marathontoren te beklimmen: hét markante herkenningspunt waar in 1928 het Olympisch vuur brandde. Een prachtige kans!

Wil jij deze feestelijke dag ook bijwonen? Meld je dan gratis aan via www.olympischstadion.nl/90jaar. Via de site van het Olympisch Stadion kun je je aanmelden voor de activiteiten.

Tip: Rondom het Stadionplein zijn er het laatste jaar allerlei nieuwe restaurantjes geopend. Een ideale optie om lekker na te borrelen!

Tekst: Lisa Kroesen

Foto: Alphons Nieuwenhuis

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...