Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

OLYMPISCH STADION 90 JAAR:

EN DAT GAAT GEVIERD WORDEN

Gepubliceerd: 22 juni 2018 16:00

Samen met Coca Cola Nederland viert het Olympisch Stadion morgen haar 90everjaardag! In 1928 werd het Olympisch Stadion, dat uiteraard te vinden is in de Stadionbuurt, gebouwd om te dienen als hoofdpodium voor de Olympische Spelen. Vanaf dit historische moment gaan de twee mooie partijen hand in hand. Ter ere van dit jubileum vindt er morgen een feestelijke, gratis open dag plaats in het Olympisch Stadion. Dit mag niemand voor geen goud, zilver of brons missen!  

Van 11.00 tot 15.00 zijn de deuren van het Olympisch Stadion samen met Coca-Cola Nederland geopend, speciaal voor alle mensen die een kijkje willen nemen. Kom van alles te weten over de rijke historie van het Olympisch Stadion of neem deel aan de vele, diverse activiteiten die zullen plaatsvinden. Na de opening van het Olympisch Stadion in 1928, vonden daar meteen de Spelen plaats. Een waar primeurtje! Tegelijkertijd zette ook Coca-Cola haar eerste stapjes in Nederland, toen er duizenden kratten gevuld met flesjes de zee over gingen om de Amerikaanse sporters te voorzien van een verfrissend colaatje.

Wist je dat… Het Olympisch Vuur voor de eerste keer werd ontstoken tijdens de Olympische Spelen van 1928, het jaar waarin de Spelen in het Olympisch Stadion van Nederland plaatsvond?

Bij de activiteiten die morgen in het Olympisch Stadion plaats zullen vinden, draait alles om de glorie van het verleden en het plezier van nu. Op de markt kun je rondstruinen op zoektocht naar bijzondere collectors items. Heb je nog waardevolle objecten onder een laag stof op zolder liggen? Dan kun je die laten taxeren door experts Jip van Leeuwen, Ben Hilgers en Justine Fletcher. Voor het sportieve randje, is er de mogelijkheid om zelf de beroemde 100 meter van 1928 te rennen. Ook krijg je de kans om de 42,19 meter hoge marathontoren te beklimmen: hét markante herkenningspunt waar in 1928 het Olympisch vuur brandde. Een prachtige kans!

Wil jij deze feestelijke dag ook bijwonen? Meld je dan gratis aan via www.olympischstadion.nl/90jaar. Via de site van het Olympisch Stadion kun je je aanmelden voor de activiteiten.

Tip: Rondom het Stadionplein zijn er het laatste jaar allerlei nieuwe restaurantjes geopend. Een ideale optie om lekker na te borrelen!

Tekst: Lisa Kroesen

Foto: Alphons Nieuwenhuis

Gedeeld

verder lezen

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

Dat je veelzijdig kunt shoppen aan de bruisende Van Baerlestraat is algemeen bekend. Maar in dit artikel delen wij met jou de insider tips om een onvergetelijke middag in deze straat te beleven! Lees snel verder…

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

In het financiële hart van Amsterdam, de Zuidas, bevinden zich befaamde advocatenkantoren en grote corporates. Het is een wijk vol strak in pak geklede zakenmensen die behalve ontmoeten en vergaderen ook graag genieten van een goed diner of een smakelijke snelle lunch. In het internationale zakendistrict ben je in de Claude Debussylaan dan op het juiste adres!

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

Dit voorjaar vindt alweer de zesde editie van Tulp Festival Amsterdam plaats! De laatste jaren is de tulp steeds meer uit het straatbeeld verdwenen, maar dit mooie initiatief zorgt er sinds 2015 ieder jaar voor dat de stad letterlijk kleur krijgt. Maar liefst honderdduizend tulpen, verspreid over alle stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de aprilmaand.

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

Deze week lichten we de Hemonystraat uit, dit is één van de meest centrale en hipste plekken van de Pijp! Deze straat begint aan de Stadhouderskade en eindigt bij de Ceintuurbaan. Er is ter plaatse geen doorgaand verkeer mogelijk, dus tegelijkertijd ook een heerlijke plek om te wonen in hartje Amsterdam! Kijk nu snel met ons mee welke hotspots deze straat ons te bieden heeft…

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

Midden in het bruisende De Pijp, gelegen aan het schattige Cornelis Troostplein vind je de Cornelis Trooststraat! Aan de ene kant van de straat loop je zo de bekende Ruysdaelkade op, aan de andere kant de gezellige Ferdinand Bolstraat. Het is een rustige straat waar je fijn kunt wonen, maar ook lekker een hapje kunt eten of er op uit kunt gaan voor een borrel.