Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

NIEUWE ZAKEN IN ZUID – FEBRUARI 2019

Gepubliceerd op: 8 februari 2019

Vorige maand openden al een flink aantal nieuwe zaken, ook nu kunnen we jullie weer verblijden met een lijstje aan nieuwe aanwinsten. Is Zuid the place to be? Wij vinden van wel. En de zaken in dit lijstje denken daar dus precies hetzelfde over!

 

HOLÁ POKÉ – CEINTUURBAAN

Hola Poke Ceintuurbaan Amsterdam Zuid

Beeld: Holá Poké

Deze maand opende Holá Poké aan de Ceintuurbaan. Verse vis bij een verse shop! De van origine Hawaiiaanse pokebowls worden hier volgens authentiek recept bereid. Goed vooraf gemarineerd zodat jouw Vulcano of Vegetariano op z’n best smaakt!  

 

ENTREMET BY GOOS – AALSMEERWEG 55

Entremet by Goos

Beeld: Entremet by Goos

De geglazuurde taarten van Entremet by Goos zijn net kunstwerken; haast zonde om op te eten. Anderzijds is laten staan ook een zonde! De heerlijke smaken verdienen het namelijk om geproefd te worden. Tip: tot eind februari kun je van dinsdag tot en met donderdag hier genieten van een stukje taart met een kop koffie of thee voor slechts €5,50 in plaats van €7,40. Dus haast je naar de Hoofddorppleinbuurt!

 

PORCHETTERIA – FRANS HALSSTRAAT 63H

Porchetteria Amsterdam

Beeld: Porchetteria Amsterdam

Een restaurant met in de hoofdrol het Italiaanse gerecht porchetta – geroosterde varkensbuik in heerlijke Italiaanse kruiden – dáár beginnen onze eigen buikjes van te knorren! Ook bestel je bij La Porchetteria royaal belegde sandwiches of superverse pizza’s die eveneens in een huisgemaakte houtoven worden bereid.

 

HIGH STUDIOS ZUID – BEETHOVENSTRAAT 87

High Studios Amsterdam Zuid

Beeld: High Studios

Wegens succes heeft HIGH STUDIOS aan de Beethovenstraat een derde vestiging geopend! Hier moet je zijn voor high-intensity groepstraining: tijdens een workout van 45 minuten verbrand je tot 1.000 calorieën (inclusief de zogenaamde ‘after burn’). Dit levert een sneller en blijvender resultaat op dan wanneer je even lang zou hardlopen of gewone krachttraining zou doen. Het proberen waard toch?

BARESCO – BEETHOVENSTRAAT 498

Baresco

Beeld: Baresco

Nog een verrijking voor de Beethovenstraat is Baresco! Bij Baresco geniet je van heerlijke lokaal gebrande koffie van Stooker, kies je uit naast een vertrouwd Heineken biertje voor een lokaal gebrouwen biertje van v. Vollenhove & Co van een Amsterdamse Brouwerij en stil je de honger met een kakelvers broodje van Le Four. Heb je ‘m door? Bij Baresco zijn ze fier op lokale ondernemers en wij zijn op onze beurt trots om hen in ons Zuid te mogen hebben! 

 

CC AMSTEL – CULLINANPLEIN 1

CC Amstel

Beeld: CC Amstel

CC Amstel – voorheen Ostade A’dam – is een cultureel clubhuis waar jaarlijks maar liefst 300 activiteiten plaatsvinden. Van theatervoorstellingen, workshop tot interessante tentoonstellingen en theatercoaching. Met zo’n divers aanbod vind je vast een activiteit op hun programma dat je aanspreekt. Dit gezellige ‘buurthuis’ vind je nu in Amsterdam-Zuid!  

 

LA LOTTERIA – BEETHOVENSTRAAT 200

La Lotteria Amsterdam Zuid

Beeld: La Lotteria

Bij het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland mag het natuurlijk niet ontbreken aan een in-house duurzaam restaurant! La Lotteria is een Italiaanse ostria en is tot stand gekomen uit een bijzondere samenwerking tussen de Goede Doelen Loterijen en The Colour Kitchen. De ingrediënten van het seizoen worden hier niet verspild, maar gebruikt voor diverse gerechten. Eigenlijk precies zoals het zou moeten zijn! 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen