Het nieuwe jaar hebben we natuurlijk al hartstikke feestlijk (en knallend!) ingeluid, maar daarmee is nog lang niet alles gezegd. Een nieuwe maand betekent ook weer flink wat nieuwe zaken die hun deuren hebben geopend in ons prachtige Zuid! De volgende gloednieuwe hotspots zijn een bezoekje dubbel en dwars waard.

 

TRATTORIA OLIVO – ALBERT CUYPSTRAAT 56 

Trattoria Olivo Nieuw in Zuid

Beeld: Trattoria Olivo

De bruisende Albert Cuypstraat is weer een fijne spot rijker! Bij het gloednieuwe – gisteren geopende – Trattoria Olivo werken ze met de meest pure ingrediënten voor het bereiden van traditioneel Italiaanse familierecepten. Daar voegen ze een snufje liefde aan toe om jou een heerlijke maaltijd voor te schotelen.

 

iBROWBAR – WILLEMSPARKWEG 160

Beeld: iBrowbar

iBrowbar is de eerste brow bar in Nederland die alleen threading-behandelingen uitvoert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een flinterdun draadje om de wenkbrauwen in toom te krijgen. Vanuit de gloednieuwe locatie aan de Willemsparkweg accentueren Nina en haar meiden jouw natuurlijke schoonheid door je te helpen aan wenkies on fleek.

 

HOUSE OF ARTISANS – ROELOF HARTSTRAAT 5

Beeld: House of Artisans

Als je in reguliere winkels niet vindt waar je eigenlijk behoefte aan hebt, dan maak je het toch gewoon zelf! Dat moeten de powervrouwen van House of Artisans ook gedacht hebben. In deze concept store komen zeven duurzame merken samen die stuk voor stuk een gat in de markt opvullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pijnloze pumps of een handtas met telefoonlader?

 

101 GOWRIE – GOVERT FLINCKSTRAAT 326

Beeld: 101 Gowrie

Het gloednieuwe toprestaurant 101 Gowrie is de plek waar chef-kok en eigenaar Alex Haupt zijn persoonlijke waarden weerspiegelt: eerlijk, attent en lekker. De inspiratie voor de keuken wordt gehaald uit de geschiedenis van Nederlands eten, de Nederlandse eetcultuur en lokale ingrediënten. Het doel? De Nederlandse gastronomie met respect en begrip invulling geven en jou een onvergetelijke ervaring bieden.

 

C’EST MOI – WILLEMSPARKWEG 179

Beeld: C’est Moi

Bij C’est Moi staan smaak en kwaliteit voorop en dat zie je terug in hun prachtige en verfijnde sieradencollectie. In deze splinternieuwe zaak vind je enkel juwelen van 14 of 18 karaat goud. Ook is er een exclusieve diamantencollectie voor de liefhebbers van alles wat glittert!

 

NENI – STADIONPLEIN 22-24

Beeld: NENI

NENI is één van de toffe, nieuwe aanwinsten in Zuid! Dit onwijs gezellige restaurant zit gevestigd in de oude Citroëngarage van Zuid. Hier kun je in een warme sfeer genieten van de oostmediterrane keuken. En nog meer lekker nieuws: niet alleen heeft NENI een gloednieuw restaurant geopend, ook is er een deli met bakkerij aanwezig waar je verse broden en heerlijke baksels kunt kopen! Het water loopt ons al in de mond bij de gedachte eraan…

 

 

IEAR- BEETHOVENSTRAAT 9-B

Beeld: iEar

Na maanden van intensieve verbouwing is het nu eindelijk zover en is Amsterdam een nieuwe hifi winkel rijker: iEar’ | Ultimate sound and vision. De winkel beschikt over een drietal zeer goed geoutilleerde luisterruimtes, waarvan één high-end audio luisterruimte, een home theater met 13.2 kanaals bioscoopopstelling en een hifi luisterruimte met een ruime keuze aan audio installaties. Ook is er een mooie open ruimte met opstellingen van televisies, draadloze speakersystemen, streaming audio oplossingen en hoofdtelefoons. Neem snel een kijkje! 

 

 

 

DEER MAMA – CEINTUURBAAN 71

Beeld: Deer Mama

Vegan restaurant Dophert heeft een nieuwe zaak geopend! En wel in ons prachtige Zuid. Begin November kun je bij Deer Mama in De Pijp naar binnen wandelen voor een uitgebreid menu aan heerlijke, vegan opties! Denk hierbij aan veganistische softijsjes, heerlijke gourmetburgers, boozy milkshakes en uiteraard enkele DopHert-klassiekers. Yummy!

 

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

GEZOCHT: REMBRANDT!

Heet jij Rembrandt? Dan zijn we op zoek naar jou! Of nou ja, eigenlijk is het Rijksmuseum op zoek naar jou voor de opening van de tentoonstelling Alle Rembrandts.

JUMPING AMSTERDAM 2019 KOMT ERAAN!

Nog heel eventjes wachten en dan kunnen we weer volop genieten van Jumping Amsterdam! Deze editie van Jumping Amsterdam wordt nóg feestelijker dan we gewend zijn! Naast de terugkeer van de Longines FEI Jumping World CupTM in de RAI Amsterdam, viert Jumping Amsterdam namelijk haar 60-jarige jubileum! Deze mijlpaal wordt gevierd met een bijzondere Diamond Edition.

WEEKENDTIPS 11, 12, 13 JANUARI

Het is W-E-E-K-E-N-D! De vakantie mag dan wel net achter de rug zitten maar poeh, wij zijn er al wel weer aan toe hoor. Maar dat betekent niet dat we stilzitten en dat hoeft gelukkig ook helemaal niet want Amsterdam-Zuid heeft weer een hoop voor ons op de planning staan, voor ieder wat wils. Wat ga jij dit weekend allemaal doen?

WEEKENDTIPS 4, 5, 6 JANUARI

Het eerste weekend van het jaar kun je natuurlijk maar het beste meteen goed inluiden. Zoals je van ons gewend bent, helpen wij je graag met het vinden van de leukste activiteiten in Amsterdam-Zuid. Veel plezier!