Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

METAMORFOSE ALERT: HET NIEUWE STADIONPLEIN BRUIST EN HIER WIL JE ZIJN

Gepubliceerd op: 11 augustus 2018

Stadionplein

Beeld: Alphons Nieuwenhuis

Zelf heb ik jaren bij het Stadionplein gewoond en ik kan je zeggen; dat grauwe plein met enkel outlet van FEBO is echt heel ver te zoeken! Het Stadionplein is hot en er zijn zoveel nieuwe spots die wachten op een bezoek! We zetten een aantal favorieten hieronder op een rij.

Trouwens, een praktische tip; er zit ook een AH XL aan het plein (en hieronder kun je 90 min gratis parkeren)! Je snapt waar ik het boodschappen doen vaak mee combineerde…😉

BLOEM! – STADIONPLEIN 114

BLOEM!

Beeld: BLOEM!

BLOEM! is onderdeel van een groot familiebedrijf en dat merk je! Service staat centraal en er wordt fijn met je meegedacht. De vaste klanten worden beloond, want door digitaal of op papier punten te sparen, staan je leuke kortingen te wachten! BLOEM!; een vrolijke naam op een leuke plek!

DE DRIE GRAEFJES – STADIONPLEIN 111

3 Graefjes

Beeld: De 3 Graefjes

Bij De Drie Graefjes houden ze van ‘groots’. Je kunt dus een flinke lunch verwachten als je een van de clubs bestelt! Maar…even serieus…je komt hier natuurlijk eigenlijk gewoon voor de taart. Als je de verschillende soorten nog nooit hebt gezien, laat staan geproefd, dan roepen we je op om a-la-minute een koffiedate te plannen. Succes gegarandeerd!

MAMA KELLY – OLYMPISCH STADION 35

Mama Kelly

Beeld: Mama Kelly

Life is better in pink! En yes, het interieur van Mama Kelly is totally geschikt voor je Instagram feed!
Lekker eten kun je hier ook! Signature dishes? Alles met kip of kreeft, jammie!
Technisch gezien is Mama Kelly niet aan het Stadionplein gelegen, maar op een steenworp afstand en zeker de moeite waard voor cocktails, lunch of diner.

HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL – STADIONPLEIN 300

Beeld: Het Amsterdamse Proeflokaal

Het doel van het Amsterdamse Proeflokaal is, je raadt het al, om je zoveel mogelijk van Amsterdam te laten proeven. Letterlijk, want zowel in de bediening, de keuken als op de menukaart vindt je echte Amsterdamse items terug. Het Proeflokaal werkt veel aan verbinding met de stad, bijvoorbeeld door de unieke samenwerking met het ROC van Amsterdam waarbij koks-in-spe ‘in huis’ worden opgeleid.

BAR ALT – STADIONPLEIN 103

Bar Alt

Beeld: Bar Alt
Gemaakt door: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

‘Fine-dining’ heeft ook een plekje gekregen aan het vernieuwde Stadionplein. Bij BAR ALT combineer je culinair hoogstaande gerechten met een verrassend glas bier! Je hoort het goed, ALT is de korte versie van Altbier, wat bekend staat om zijn speciale manier van brouwen. Een wijntje bestellen mag hier natuurlijk ook en zelfs al bij de borrelgerechtjes worden je smaakpapillen niet vergeten.

 

RESTAURANT ZUID – STADIONWEG 320

Restaurant ZUID

Beeld: Restaurant ZUID

Net achter het Stadionplein vind je Restaurant ZUID. Vorige maand hebben we hier de eerste verjaardag van dit heerlijke restaurant mogen vieren en wanneer we terugdenken aan dit geweldige diner krijgen we spontaan weer honger! Tip: iedere zaterdag kun je hier ‘Frans Fruit bij ZUID’ bestellen met heerlijke Fruit de Mer!

 

WARUNG TEGAL – STADIONWEG 155 H

Warung Tegal

Beeld: Warung Tegal

Dit lijstje sluiten we graag af met een persoonlijke tip op drie minuten lopen van het Stadionplein; bij familie-toko Warung Tegal haal je echt heerlijk Indonesisch eten voor een net zo heerlijke prijs! Met z’n tweeën eet je gemakkelijk van een Rames Speciaal en je kunt hierin helemaal zelf bepalen wat je lekker vindt!

Tekst: Liselot Homburg

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...