Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MEET THE ZUIDASSERS: JOSH VELDHUIZEN

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019

Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen in pak. Geen onterechte associatie, maar ondertussen heeft de Zuidas zoveel meer te bieden! Het is een echt leefgebied geworden dat volop in ontwikkeling is.

In deze rubriek geeft Ruth Jansen ons dan ook een kijkje in het leven op de Zuidas. Iedere maand gaat ze op bezoek bij een andere Zuidas-bewoner om erachter te komen hoe het is om te wonen in dit bijzondere gebied. Deze keer brengt Ruth een bezoekje aan Josh Veldhuizen.

 

Wat leuk dat ik je mag interviewen. Wie ben je en hoe mag ik je voorstellen aan de lezers?

“Mijn naam is Josh Veldhuizen. Ik ben eigenaresse van modelabel JOSH V en influencer. Via een wekelijkse vlog op YouTube (met 57.000 abonnees) en Instagram (@joshveldhuizen, 136.000 volgers) geef ik een kijkje achter de schermen op zowel kantoor als bij mij thuis.”

 

Waar woon je op de Zuidas?

“In het Intermezzo gebouw, heel hoog, zodat we over de hele stad heen kunnen kijken.”

 

Waar heb je vroeger gewoond?

“Hiervoor woonde ik in de Rivierenbuurt in Amsterdam, maar oorspronkelijk kom ik uit Alphen aan de Rijn. Sinds mijn achttiende woon ik in Amsterdam.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

Waarom heb je voor de Zuidas gekozen?

“Ik wilde hier al heel lang wonen, voordat het ‘hip’ was en de ene na de andere woontoren werd gebouwd. Ik vond het er cool, New Yorks, met die hoge gebouwen. En ik de avond lekker rustig. Daarnaast wist ik dat het ‘up and coming’ was en dat het kopen van een huis op die plek een goede investering zou zijn. Toen mijn vriend Nick en ik samen ons huis kochten (onze toren moest toen nog gebouwd worden), verklaarde iedereen ons voor gek. Men vond het maar saai. Maar kijk nu eens; je hebt er alles! Mijn haarsalon, sportschool, kinderopvang, supermarkt, Juice Brothers, Starbucks, schoonheidssalon, nagelsalon én talloze lekkere restaurants… allemaal voor de deur of in de straat. Ideaal! Daarnaast zit winkelcentrum Gelderlandplein op loopafstand, maar je bent ook binnen vijf minuten in de stad. Voor mij is het ook handig dat ik binnen tien minuten op kantoor in Zuidoost ben, waar de showroom van JOSH V zich bevindt.”

 

Als the sky the limit was, wat zou je hier dan nog willen aanpassen of veranderen?

“Meer parkeergelegenheid voor mensen die op bezoek komen misschien. En wat leuke winkels, die zitten er nog niet. Maar om te winkelen loop ik net zo graag naar Gelderlandplein. Dus ik mis zelf echt niks!”

 

 

Dus jij zit hier voorlopig wel goed!

“Ik vind het hier echt fantastisch… Maar ons dochtertje is nu één jaar geworden en mijn vriend en ik missen beiden een tuin en willen op den duur weer grootser wonen in een vrijstaand huis. Dus ons prachtige appartement staat sinds kort te koop! We hebben geen haast, maar hebben wel besloten dat we uiteindelijk naar het Gooi willen verhuizen.”

 

Heb je een weekendritueel?

“Met mijn (bonus-)kinderen langs Starbucks (vinden ze cool, ze zijn 11 en 12 jaar), of even met mijn dochter Alexis wandelen naar Gelderlandplein. Vaak doen we boodschappen en haal ik bloemen in huis. Maar we rijden ook regelmatig naar ons tweede huis in België in het weekend. Als de kinderen er niet zijn, vinden Nick en ik het fijn om rustig te ontbijten, uitgebreid in bad te gaan en dan even te winkelen. Of gaan we langs familie!”

 

Tekst: Ruth Jansen

Beeld: Josh Veldhuizen

 

Ruth Jansen

Beeld: Davien Hulsman

 

Ruth Jansen; ondernemer, vlogger, verbindingsmakelaar, organisator van events en kookworkshops op de Zuidas.

 

Gedeeld

verder lezen

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...