Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

6X LEUKE ACTIVITEITEN VOOR MET DE KIDS 

EIND AUGUSTUS/BEGIN SEPTEMBER 2019

Gepubliceerd op: 27 augustus 2019

Oké, de scholen zijn dan wel weer begonnen, maar dat betekent niet dat er opeens niets meer te beleven is voor de kleintjes! De komende week zijn er nog genoeg activiteiten in Amsterdam-Zuid waar de kinderen hun vrije middagen en weekenden kunnen besteden! Wat er allemaal te doen is? Je leest het hieronder!

 

ESCAPE GAME – RIJKSMUSEUM

Beeld: Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is op zoek naar echte inventieve codebrekers voor een zoektocht door het museum. In groepen van 2 t/m 5 volwassenen of kinderen (vanaf 6 jaar) duik je in het spel waar je als onderzoeker aan de slag zult gaan. Tijdens het spannende spel dat maximaal 2 uur duurt haalt niet iedereen de eindstreep….. Zal het jullie lukken? Opgeven kan via rijksmuseum.nl en meedoen kan voor 22,50 per groep. De Escape Game loopt nog tot 1 september.

 

LANG LEVE REMBRANDT | HET RIJKSMUSEUM

Voor deze speciale tentoonstelling kon iedereen een zelfgemaakt kunstwerk insturen geïnspireerd Rembrandt. De 575 mooiste geselecteerde kunstwerken zijn nog tot 15 September te bewonderen in de Philipsvleugel. Misschien hangt het kunstwerk van jullie buurmeisje er wel tussen! Entree t/m 18 jaar is gratis, tickets voor volwassenen bestel je eenvoudig via www.rijksmuseum.nl

 

DE POWER VAN KUNST | MOCO MUSEUM AMSTERDAM

Moco Museum weekendtips

Beeld: Moco Museum

Laat de kids de ‘power’ van kunst ervaren. Met de special ontwikkelde ‘Moco Play App’ brengt het museum kunstwerken van  onder andere Bansky, Kaws en Hirst en Haring tot leven. Bij aanschaf van minimaal één volwassene ticket kun je met de code ‘kids4free’ gratis kaarten voor kinderen t/m 17 jaar toevoegen, mét gratis audiotour.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

FAMILIE DECIBEL IN HET VONDELPARK  – 31 AUGUSTUS 2019  OM 14.00 UUR

Familie Decibel

Micha Wertheim is cabaretier, radiomaker en columnist. De show Familie Decibel is gebaseerd op zijn gelijknamige vrolijke prentenboek over het prachtige instrument de cello. Iedereen kan muziek maken, en om dat te bewijzen kreeg Micha de opdracht om cello te leren spelen. Maar niet alles loopt zoals gepland….  Het Vondelpark Openluchttheater biedt vrije toegang voor iedereen, maar voor een gegarandeerde fijne zitplaats reserveer je voor vijf euro een plekje via de website. De kindervoorstellingen zijn elke zaterdag om 14.00 uur. Na afloop volgt een workshop, waar je niet voor hoeft te reserveren.  

 

ZWEMMEN IN HET AMSTERDAMSE BOS 

Neem een duik tijdens de laatste warme zomerdagen van augustus! Het water van het Amsterdamse Bos is van uitstekende kwaliteit en in de Grote Vijver is een apart zwemgedeelte afgezet. Ook aan de peuters en kleuters is gedacht, er zijn twee speciale speelbaden aanwezig waar ze onder het toezicht van een volwassene veilig in het water kunnen spelen. Neem een goed gevulde picknickmand mee of koop een van de vele versnaperingen bij de kiosk.

 

VONDELPARK EN GROOT MELKHUIS

Groot Melkhuis, Amsterdam Zuid

Beeld: Groot Melkhuis

Al jarenlang is het Groot Melkhuis een echte aanrader voor een middag plezier. Geniet aan het water van een hapje en een drankje terwijl de kids zich kunnen uitleven in de speeltuin. Daarnaast zijn er ook veel speeltoestellen voor oudere kinderen en in het weekend is er vaak zelfs een springkasteel. Op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur is er een kinderatelier waar alle kinderen vanaf 4 jaar die geïnteresseerd zijn in tekenen, schilderen of knutselen van harte welkom zijn. Voor 5 euro per kind en onder begeleiding van Samma wordt er twee uur lang geknutseld, getekend en geschilderd. Kortom, iedereen kan hier heerlijk genieten.

 

Tekst: Eva Klok

Gedeeld

verder lezen