Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZO VIER JE KONINGSDAG 2021 IN ZUID

Koningsdag staat voor een bruisende dag met veel toffe evenementen, festivals, een hoop gezelligheid en het rondneuzen op verschillende vlooienmarkten. Helaas ziet 27 april er dit jaar weer anders uit door Corona. Maar dit betekent niet dat we ons bij de pakken neerzitten, want ook nu kun je er een leuk oranje feest van maken!

 

CONSERVATORIUM HOTEL – VAN BAERLESTRAAT 27

Conservatorium Hotel

Beeld: Conservatorium Hotel

Genieten als royals op Koningsdag? Boek dan een Culinaire Suite Staycation in ‘Royal Edition’ bij het Conservatorium Hotel en vier de verjaardag van de Koning in stijl in de ruime suites. Tijdens het verblijf geniet je van de, speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde, oranje ‘Royal Curry met King Crab’. Wil jij liever Taiko Cuisine thuis ervaren, dan kun je speciaal voor Koningsdag kiezen uit de legendarische in miso gemarineerde kabeljauw of de ‘Royal Curry with King Crab’ met Noorse king krab. Bij bestelling van het menu doe je automatisch mee aan de win-actie met kans op een overnachting in een Royal Duplex Suite in het Conservatorium Hotel. Genieten!

 

MOMO AMSTERDAM – HOBBEMASTRAAT 1

MOMO Amsterdam

Beeld: MOMO Amsterdam

Vier de verjaardag van de Koning met de ‘Royal King’s Box’ en voel je voor een dag koning! Ervaar een spectaculaire shared dining experience bij jou thuis aan tafel met geweldige gerechten van MOMO Amsterdam. Denk hierbij aan verrukkelijke Sashimi die op je tong smelt, Toro Nigiri met Beluga Kaviaar, King Crab Roll & Spicy Salmon Gunkan inclusief een fles wijn. Nog een leuke side note; de box zal geheel in Koninklijke stijl zijn met oranje gerechten. Very exciting, niet?

 

NO RULES – MARIE HEINEKENPLEIN 5-8

No Rules

Beeld: No Rules

Een oranje pizza? Speciaal voor de verjaardag van King Willem introduceert No Rules deze spectaculaire pizza en pizzetta! De knapperige pizzabodem is belegd met gerookte zalm, zilte groente, Parmezaan, salty citroen en chavroux crème! Om er een compleet festijn van te maken bestel je er een Kingsday coctail bij met Grey Goose vodka met infused orange liquor en een sprankeling van passievrucht en citrus! Yum.

 

IZAKAYA – ALBERT CUYPSTRAAT 2-6

IZAKAYA

Beeld: IZAKAYA

Zet jij normaliter de bloemetjes buiten met Koningsnacht & -dag en ben je teleurgesteld dat je dit jaar niet uit je dak kunt gaan op deze feestdag? Dan hebben we goed nieuws voor jou want IZAKAYA zet dit jaar de perfecte box voor jou op het menu! En nee, het gaat deze keer niet om culinaire oranje gerechten… De hotspot brengt een Golden box met maar liefst 50 (!) shots Lycheeshu en Pornstar Martini! Wil jij er toch een complete IZAKAYA experience van maken bestel dan een van de Sushi Cases erbij. Beter dan dit gaat Koningsdag dit jaar echt niet worden!

 

OKURA – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Hotel Okura Amsterdam

Beeld: Hotel Okura Amsterdam

Complete luxe met Koningsdag ervaar je met Okura at home! Beleef een gastronomische ervaring en ontdek de culinaire creaties die de traditionele Japanse keuken te bieden heeft. Speciaal voor Koningsdag heeft Okura voor de zoetekauw onder ons de perfecte afsluiters; namelijk twee Royal tartlets voor jou en jouw koning(in) of een King’s Day cake voor het hele gezin!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

TONI LOCO – ALBERT CUYPSTRAAT 59

Toni Loco

Beeld: Toni Loco

Pizza lovers opgelet! Pizza is altijd een goed idee, dus ook op Koningsdag mag pizza niet ontbreken in ons lijstje. Ga jij tijdens Koningsdag er op uit voor een wandeling in De Pijp? Pleeg dan een bezoekje aan Toni Loco voor take-out of een snelle hap. Speciaal voor de verjaardag van de Koning voegt Toni Loco dit jaar namelijk een mini calzone pizza toe aan het menu, ook wel bekend als de ‘halve maan pizza’. Deze gevouwen knapperige maar luchtige deeg is de perfecte snack voor take-out! Voor de thuisblijvers onder ons; genieten van de calzone kan ook at home!

 

BRASSERIE VAN DAM – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 8-10

Brasserie Van Dam

Beeld: Brasserie Van Dam

Met Brasserie Van Dam vier je dit jaar Koningsdag het hele weekend lang! Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij een King’s Borrelbox samengesteld. Met de verschillende charcuterie stel je binnen no time de lekkerste borrelplank samen en geniet je daarnaast van de lekkerste gerechtjes zoals kipspiesjes, steak tartaar en gamba al ajillo. Wat een feest!

 

THE BUTCHER – ALBERT CUYPSTRAAT 129

THE BUTCHER

Beeld: THE BUTCHER

Ter ere van Koningsdag introduceert THE BUTCHER en speciaal King’s menu! Bij bestelling van het menu geniet je van een juicy burger naar keuze, een stroopwafel milkshake en de oranje zoete aardappelfriet. Een goede bodem voor deze dag, want met koningsdag is het eerste biertje vaak al vroeg geat! Lang leve de Koning!

 

VAN AVEZAATH-BEUNE – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 98

Een sinaasappeloranje tompouce mag niet ontbreken op Koningsdag! Want deze speciale dag vieren we uiteraard met gebak. Bij patisserie Van Avezaath-Beune kun je naast de dubbeldekkers met heerlijke oranje fondant, veel meer lekkers scoren zoals de oranje petit fours met abrikozenvulling of de Konings macarons. Bestellen kan tot en met 23 april, maar in de winkel afhalen kan ook daarna!

 

NOÉ BOULANGERIE & PATISSERIE – GUSTAV MAHLERLAAN 399

Noé Boulangerie

Beeld: Noé Boulangerie

Zuidassers opgelet! Bij Noé Boulangerie & Patisserie haal je op 26 en 27 april Le Millepouce, deze speciale creatie met drie lagen puff pastery, twee lagen crème pâtissière en natuurlijk een laagje oranje glazuur, is haast té mooi om op te eten. Je moet de slingers dit jaar immers zelf ophangen!

 

Een hele fijne Koningsdag alvast!

 

Tekst: Melda Kanatlarli

Gedeeld

verder lezen