Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

KLEINE WOONRUIMTE?

4 TIPS OM SLIM IN TE RICHTEN

Gepubliceerd: 10 juli 2018 18:00

Hoe groot het voorrecht ook is om een huis te hebben in Amsterdam, klein wonen doen we bijna allemaal. Iedereen kent de dilemma’s, want waar laat je die enorme kledingkast in combinatie met je tweepersoonsbed. En hoe krijg je ooit die bank en eettafel in één ruimte? Wij hebben 4 slimme tips voor het inrichten van jouw paleisje!

  1. Investeer in meubels met multi functies 

Meubelstukken die niet enkel dienen voor hun bestaansfunctie, zijn de key in kleine woonruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een bed met opberglades of aan een kast met een uitklaptafeltje waar je aan kunt werken. Deze meubels kunnen er onwijs leuk uitzien en leveren ook nog eens flink wat extra ruimte op. 

  1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een megaslim trucje om je woonruimte groter te doen lijken, is het gebruik van spiegels. Zet bijvoorbeeld een groot exemplaar op de grond tegen de wand, of achter de bank. Door het spiegeleffect lijkt je oppervlakte twee keer zo groot. Ook de lichtweerkaatsing heeft een positieve invloed op de ruimte. Natuurlijk licht doet een ruimte sowieso groter lijken, dus gooi die gordijnen open!

  1. Ga de hoogte in

Maak efficiënt gebruik van de ruimte door de hoogte in te gaan. Neem bijvoorbeeld een hoge kast in plaats van een diepe. Of maak gebruik van plankjes aan de muur. Probeer hoe dan ook de vloer zo vrij mogelijk te houden, zodat de beweegruimte maximaal is en je de rust bewaakt.

  1. Verboden voor drukke prints

Last but not least: behang je muur niet met een levendige print. Drukke patronen maken een woonruimte een stuk kleiner en dat willen we juist voorkomen. De beste optie is om voor een wit behangetje te gaan, maar vind je dat saai dan zullen bijvoorbeeld lichte, effen pasteltinten je paleisje ook sieren!

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS Gepubliceerd op: Stiekem vinden wij de herfst zo erg nog niet. De natuur veranderd in een beeldschoon, kleurrijk canvas en regenachtige dagen vragen om een verplichte Netflix & chill avond....

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS Gepubliceerd op: Ze woonden in een prachtige oude tabaksboerderij in Rhenen, maar toch lonkte Amsterdam-Zuid - de geboorteplaats van Michelle. “Ik heb het meisje uit de stad gehaald,...

DIT IS DE RED CARPET AANPAK VAN THE AGENCY

DIT IS DE RED CARPET AANPAK VAN THE AGENCY

  Wie een huis te verkopen heeft, hoeft bij wijze van spreken enkel de deur te openen om de biedingen te zien binnenstromen. Dat heeft er volgens Karina Nippérus voor gezorgd dat makelaars lui en laks zijn geworden. Met het...