KICK-OFF GAYPRIDE: LIFE IS BEAUTIFUL EXPO BIJ COBRA AMSTERDAM

#WESTANDTOGETHER

Gepubliceerd: 23 juli 2018 18:00

Beeld: Davien Hulsman

 

Tijdens de kick-off van de officiële Gaypride op 24 juli organiseert Cobra Art Amsterdam een evenement om de PRIDE te vieren en tegelijkertijd een warm hart toe te dragen. Tot en met 12 augustus exposeert en verkoopt Cobra Art Amsterdam, naast de reguliere collectie namelijk ook kunstwerken van bekende artiesten uit de gay community, waaronder kunstenaars als Anonymous Black en Jessica Guidi. Een deel van de opbrengst op 24 juli zal geschonken worden aan Nachtraad en zinloos geweld activiste Diva Mayday.

 

TEGEN ZINLOOS GEWELD

Beeld: degaykrant.nl

Mentale en fysieke aanvallen tegen mensen uit de LGBTQ+ familie is iets wat vandaag nog steeds leeft. Er is een toenemende onrust en je veilig op straat voelen is nog altijd niet vanzelfsprekend. Aandacht hiervoor is belangrijk, evenals het steunen van kleine organisaties die zich inzetten voor het vieren van de PRIDE en die zich hard maken tegen zinloos geweld. Cobra Art Amsterdam zet zich al jaren in voor inclusiviteit met hun toegankelijke kunst voor iedereen. Kunst kan een brug slaan en kan tevens een uiting zijn om zaken voor het voetlicht te brengen.

Afgelopen zaterdag organiseerde  Diva Mayday in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland een bijzondere actie. 350 Amsterdamse horeca zaken, waaronder A’dam Toren, Paradiso, Melkweg, Disco Dolly, Club NL, Club AIR, Escape, De school, Radion, Jimmy Woo en vele anderen, hesen onder het motto #westandtogether tegen LGBTQ+ geweld de regenboog vlag.

 

 DE PRIDE EXPOSITIE

Beeld: Cobra Art

Jessica Guidi zal in Cobra Art Amsterdam de foto-serie tentoonstellen van Drag Queen Obama tijdens zijn Drag performance. Guidi toont in haar werk de transformatie van  man naar Drag.

De Foto serie die tijdens de performance van Obama is geschoten zullen frivool aan de muren van de Gallery hangen tijdens de Gaypride. “Het is net alsof ik de oude IT en de Roxy tijden herbeleef”, aldus Leon Jonkman, Gallery Manager van Cobra Amsterdam. Daarom hebben wij gekozen Jessica Guidi en Obama the Queen naar Nederland te halen om zo de sfeer van de werken weer tot leven te brengen tijdens de PRIDE Amsterdam. De kunst heeft een  gelimiteerde oplage van vijf  per foto.

Vanaf 24 juli vind je meer kunst terug van internationale kunstenaars zoals Marco Ponzianelli, Ghyslain Bertholon, David Morel en Mattia Morelli.

 

Tekst: Cobra Art Amsterdam

Gedeeld

verder lezen

HOTELCHIQUE WONEN OP DE ZUIDAS

HOTELCHIQUE WONEN OP DE ZUIDAS

Jasper en Charissa wonen al elf jaar op de Zuidas en hebben het daarmee zien opbloeien van een statig business district tot een dynamische woonwijk met internationaal karakter. Sinds drie jaar woont het jonge gezin in hun geliefde nieuwbouw appartement in The George....