Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

JEFFREY’S FAVO SPORTLESSEN IN ZUID

Gepubliceerd op: 17 september 2018

Jeffrey

Ik eet graag – én vaak. Ik ben zo’n onwijs vervelend persoon die vervolgens geen gram aankomt. Niet zelden krijg ik naar mijn hoofd gegooid dat anderen dat ook wel zouden willen. Lekker eten en vervolgens niet aankomen. Zij beseffen echter niet dat het mij best wat moeite kost om juist wat aan te komen en op gewicht te blijven. Dit doe ik niet alleen door goed en veel te eten, maar ook door regelmatig te sporten om zo een beetje extra body te kweken. Het sporten houd ik leuk door fitness met groepslessen af te wisselen. Benieuwd naar mijn favo sportlessen in Zuid? Lees dan hieronder verder!

 

 

‘BILLENLES’ BIJ SPA ZUIVER – KOENENKADE 8 

Spa Zuiver

Beeld: Spa Zuiver

Voordat ik bij Spa Zuiver de sauna induik om heerlijk te ontspannen, laat ik mij eerst volledig afmatten tijdens de les Work That Bottom – of billenles, zoals ik deze slopende les noem. Tijdens de training werk je aan al je bilspieren. Elastieken, barbells, dumbells, alles haalt juf Anne-Marie uit de kast met als resultaat: een goedgevulde broek. De humor van Anne-Marie zorgt er bovendien voor dat je gratis de lachspieren meetraint. Onderschat deze dame niet, ze zorgt er namelijk met gemak voor dat je twee dagen na de training niet fatsoenlijk meer een trap af kunt lopen. Maar hé, je moet wat over hebben voor een strakke bilpartij!

 

 

BOKSEN BIJ READY2RUMBLE – QUELLIJNSTRAAT 62 3H

Boksen

Beeld: Pexels.com

Nooit verwacht, maar ik vind het dus heerlijk om helemaal los te gaan op de boks zak. Even alle spanning uit je lichaam slaan en tegelijkertijd aan je coördinatie en stoottechnieken werken onder begeleiding van professionele trainers. De snelste verandering in mijn gemoedstoestand maak ik in de boksles bij Ready2Rumble mee. Ik ga er namelijk altijd met lood in de schoenen naar toe om vervolgens na de les met een ontzettend voldaan en tevreden gevoel naar buiten te lopen. De bokslessen zijn weliswaar slopend, maar de roes na afloop werkt verslavend en zorgt dat ik blijf teruggaan.

 

 

 POWER YOGA BIJ HOT FLOW YOGA STUDIO ZUID – KONINGINNEWEG 221

Hotflow Yoga

Beeld: Hotflow Yoga

Aan mijn lenigheid werken doe ik in de relaxte setting van de Hot Flow Yoga Studio. Tijdens een hot power yoga les, train je je lenigheid, spieren en geestelijke uithoudingsvermogen door verschillende yoga-oefeningen uit te voeren in een verwarmde ruimte van 38 graden Celsius. Wat ik hier erg prettig vind is dat ondanks de temperatuur de zaal niet drukkend of vochtig aanvoelt. De actieve bewegingen van deze power les in combinatie met de ontspanningsoefeningen zorgen bovendien dat ik hier volledig zen vandaan kom.

 

 

VRIJWILLIG KOU LIJDEN BIJ N-ICE – A.J. ERNSTSTRAAT 587

N-ice

Beeld: N-ice

Wellicht klinkt een sessie Whole Body Cryotherapy bij N-ice in eerste instantie niet als de grootst mogelijke inspanning. Maar heb je ooit eens drie minuten lang in een kabine gestaan met een temperatuur van -110 graden Celsius? Dat dus… Door je lichaam aan deze intense kou bloot te stellen wordt deze wakker geschud en daardoor ga je in hogere mate endorfine en serotonine aanmaken. Je voelt je hierdoor direct positiever en energieker. De therapie is goed voor de spieren na het sporten. Geen wonder dat diverse topsporters, celebrities en andere gezondheidsgoeroes ook fan zijn. Op den duur zou het zelfs goed zijn voor de weerstand, een verbeterde huid en een beter slaapritme. Wie wil dat nou niet?

 

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

 

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.