Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN HET ZONNETJE: 13 X STADIONWEG & OLYMPIAPLEIN

 

Deze week liet het zonnetje zich eindelijk weer zien in de prachtige straten van Zuid! Het perfecte moment dus, om ook weer eens een van onze favoriete plekjes van ons stadsdeel in het zonnetje te zetten. Deze week: de Stadionweg!

 

BAGEL NOSH – OLYMPIAPLEIN 148

Beeld: Bagel Nosh

De naam zegt het al: bij Bagel Nosh kun je terecht voor ambachtelijke bagels! Je kunt ervoor kiezen om lekker binnen te zitten of buiten, op het zonnige terras. Eén ding is zeker: je zult heerlijk ontbijt of lunch voorgeschoteld krijgen. Met de keuze uit diverse bagels, salades, en zoetigheid ga jij met een goed gevuld buikje weer naar huis.

 

 

CHABROL – STADIONWEG 147

Verderop in de straat vind je een wijnbar waar je lekker kunt gaan zitten met een wijntje, maar bij Chabrol loop je makkelijk eventjes naar binnen om een wijn mee te nemen. Of dat nou voor je romantische date is, als cadeautje of gewoon hélemaal voor jezelf: hier helpen ze je hartstikke graag in je zoektocht naar de perfecte wijn.

 

 

TRAFFIC HUMMUS – STADIONWEG 255II

Beeld: Traffic Hummus

Naast het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid zit Traffic Hummus Boutique. Hier serveren ze al 24 jaar de lekkerste, zelfgemaakte vegetarische gerechten met als hoogtepunt huisgemaakte hummus en vegetarische shoarma. Smullen!

 

CUCINA CASALINGA – STADIONWEG 271

Om de hoek van Traffic Hummus vind je één van de heerlijkste Italianen van Zuid. Bij Cucina Casalinga voel je je meteen helemaal thuis. In dit knusse restaurant proef je van de echte authentieke Italiaanse keuken. Met een open keuken kun je letterlijk zien wat voor heerlijks Giovanni en zijn team voor je bereiden. Wij zijn hier in december wezen proeven en geloof ons: hier wil je zeker heen! 

 

EETCAFÉ DE HUT – OLYMPIAPLEIN 132

De spareribs van Eetcafé de Hut zijn een waar begrip in Amsterdam-Zuid! Het eetcafé beschikt over een uitgebreide menukaart met naast de klassiekers, dagelijks wisselende gerechten die steeds weer verrassen. Lekker én gezellig!

 

>>> lees verder onder de advertentie <<<

> lees verder <<<

 

RESTAURANT/BAR ZUID – STADIONWEG 320

Beeld: Restaurant/Bar ZUID

Van koffie tot champagne, van bitterbal tot oester: bij Restaurant/Bar ZUID hebben ze het voor je! Jong, oud, toevallige passant, de buren, in je eentje of met meer… Restaurant/Bar Zuid is er altijd voor iedereen. De deuren staan wagenwijd voor je open! Wandel naar binnen en kijk wat de avond je brengt.

 

 

MARQT – OLYMPIAPLEIN 160

Ook voor de dagelijkse boodschapjes kun je hier terecht! Bij Marqt geloven ze in eerlijk en goed eten. Hier vind je dan ook producten die met respect voor natuur, dier en mens zijn gemaakt. Waar veel passie, aandacht en liefde achter zit, voor een eerlijke prijs. En dat proef je!

 

 

L’AMUSE – OLYMPIAPLEIN 111

Beeld: L’Amuse

Bij L’Amuse vind je de échte kaaskoppen- euh… kenners! Met meer dan 400 soorten kaas op de planken, móet bij deze kaaswinkel het juiste kaasje er wel tussen zitten. Leuk om te weten: je kunt hier ook een kaasproeverij komen doen! In combinatie met heerlijke wijn proef je wel twintig verschillende soorten. Kijk op de site voor meer informatie.

 

 

L’ARENA – OLYMPIAPLEIN 105

Heerlijke antipasti, risotto, pizza, pasta en tiramisu… Het water loopt ons al in de mond! Bij L’arena geniet je van de lekkerste Italiaanse gerechten, gemaakt met finesse. Waan je voor heel eventjes in het prachtige Rome, gewoon in Amsterdam-Zuid…

 

 

LE FOURNIL DE SÉBASTIEN – OLYMPIAPLEIN 119

Beeld: Le Fournil de Sébastien

Niet alleen heeft Le Fournil de Sebastien de allerlekkerste croissants in huis, ook maken ze hier heerlijke taartjes, cakejes en macarons. Wat deze patisserie zo bijzonder maakt? Ambachtelijk werk staat bovenaan. Veel handwerk, weinig machines. Dat mag dan misschien wel wat meer tijd kosten, maar des te lekkerder de heerlijkheden worden!

 

 

DE WIJNPRINS – OLYMPIAPLEIN 103

Als wij ergens nooit genoeg van zullen krijgen, is het wijn! Ben jij al bekend met De Wijnprins? Deze wijnbar heeft állerlei soorten wijnen in huis, en – komt ‘ie – kan ervoor zorgen dat ze óók in jouw huis belanden. Je kunt namelijk niet alleen bij de wijnbar zelf neerploffen, maar de wijnen ook nog eens aan je eigen voordeur laten bezorgen! Dat doe je via deze site. Proost!

 

 

SPAGHETTERIA – OLYMPIAPLEIN 176

Beeld: Spaghetteria

Voor keuze uit een dagelijks wisselend menu van verse pasta’s, smaakvolle prosecco en heerlijke Italiaanse desserts, ben je bij de Spaghetteria aan het goede adres. Op het Olympiaplein eet je hier in een ontspannen sfeer diverse Italiaanse klassiekers!

 

 

 

BAKKERIJ RENZEMA – OLYMPIAPLEIN 107

Wanneer je over de Stadionweg wandelt, komt de heerlijke geur van versgebakken brood vanaf het Olympiaplein je al tegemoet. Bakkerij Renzema weet wel hoe je de lekkerste broden maken, hier is dat dan ook dagelijkse kost! Spring ’s jij ‘s ochtends vroeg de fiets op voor heerlijk vers brood of haal je lekkere taartjes voor bij de koffie?

 

Genoeg heerlijke spots dus in dit stukje Stadionbuurt! Waar wil jij zeker naartoe? 

 

Tekst: Lisa Kroesen & La Toya Sensen – Ramsahai

Gedeeld

verder lezen

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

Van dansen in het Okura Hotel Amsterdam, tot aan de tentoonstelling Imperial Courts- dit weekend is er weer genoeg te doen in Zuid. Wij hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet.

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

Van dansen in het Okura Hotel Amsterdam, tot aan de tentoonstelling Imperial Courts- dit weekend is er weer genoeg te doen in Zuid. Wij hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet.