Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN DE SCHIJNWERPERS: DE EMMASTRAAT

Emmastraat

Amsterdam-Zuid heeft zoveel mooie straatjes! We helpen je graag wegwijs te worden in ons stadsdeel. Dit keer een straat waar zangeres Berget Lewis een speciale band mee heeft. Zij vertelde ons over haar bijzondere band met dit stukje Zuid: de Emmastraat!

 

BAR CARTER – VALERIUSSTRAAT 85

Bar Carter

Beeld: Bar Carter

Bij Bar Carter is het binnen altijd een en al gezelligheid, maar als het buitenseizoen weer begint kan het feestje pas echt beginnen. Een mooi terras op de hoek van de Valeriusstraat is het decor van een aantal onvergetelijke zomeravonden. Ook binnen zit je helemaal goed in de sfeervolle zaak. Met een flesje wijn, heerlijke gin tonics of misschien wel nog iets sterkers kom jij de avond wel door. Bar Carter is tevens ook een geweldige plek voor de vrijmibo!

 

 

ALBERT HEIJN – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 149

Ben je wel eens naar binnen gewandeld in de Albert Heijn aan de Emmastraat? Vanbuiten oogt de supermarkt nog lekker authentiek, maar dat is niet het enige dat deze Appie bijzonder maakt. Dit filiaal is namelijk ook een van de kleinste van de keten! Maar vergis je niet: bijna alle benodigdheden voor een goed ontbijt, uitgebreide lunch of gezond diner kun je hier vinden.

 

 

JUICE BROTHERS – KONINGINNEWEG 29-31

Beeld: Juice Brothers

In Amsterdam-Zuid zijn we gezegend met enkele vestigingen van Juice Brothers, zo ook op de hoek van de Emmastraat en daar zijn we maar al te blij mee. Deze Juice Brothers zit op een wel heel bijzondere plek, namelijk in sportschool Train More. Je kunt hier terecht voor de – de naam zegt het al – allerlekkerste sapjes. Gewoon voor tussendoor maar ook voor een strak cleanse-programma.

 

 

AMADINA – EMMASTRAAT 11

Ook voor onze trouwe viervoeters, knaagdieren, vogels en vissen kunnen we terecht in de Emmastraat, en wel bij Amadina. Van dierenvoer tot riempjes, speeltjes, halsbanden en manden: eigenaar Jeroen helpt jou vrolijk fluitend alles te vinden om jouw huisdieren blij mee te maken. Extra leuke bijkomstigheid: alle producten kunnen aan huis in Amsterdam worden bezorgd, zonder bezorgkosten! Als dat geen service is…

 

 

>> Het artikel gaat verder na de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

BLAUWE DRAAK – WILLEMSPARKWEG 223

Japans Restaurant

Beeld: Blauwe Draak

Bij deze Asian Street Food Bar aan de Willemsparkweg serveren ze allerlei heerlijkheden uit de Oosterse keuken! Denk hierbij aan Bao Buns, gyoza’s, sushi, saké’s, Japanse whisky’s en uiteenlopende Aziatische bieren. Laat je verrassen!

 

 

FERILLI’S CICCHETTI – VALERIUSSTRAAT 90

Bij Ferilli’s Cicchetti waan je je helemaal in Italiaanse sferen. Het café/restaurant biedt niet alleen heerlijke espresso’s en Italiaanse cocktails, ook kun je hier terecht voor de lekkerste gerechten. Zowel voor lunch als diner! Mooi gelegen aan de Valeriusstraat en de Emmastraat is dit één van de plekjes in Zuid die je echt een keertje moet bezoeken.

 

 

WIJNHANDEL NAN – VALERIUSSTRAAT 88

Sinds december 2001 is NAN Wijnen gevestigd op de hoek van de Valeriusstraat. Daarvoor was NAN dertig jaar lang een zeer bekende delicatessenzaak in de Cornelis Schuytstraat. Kennis van wijn en eten staat hier dan ook hoog in het vaandel. Voor een advies op maat voor een gezellig verjaardagsdiner hoef je dan ook niet verder te kijken dan NAN.

 

 

BELLAVISTA – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 156

Stap bij Bellavista naar binnen en geef je over aan een avond genieten op zijn Italiaans! Start met een weldadige plank vol antipasti, met de mooiste Italiaanse ingrediënten. Dat smaakt vast naar meer… Italianen eten vervolgens hun pasta als een voorgerecht. Bij Bellavista bereiden ze de pasta’s zo puur mogelijk, zodat je geniet van die échte verse Italiaanse smaken. Alsof je in Rome bent, te midden van Amsterdam-Zuid…

 

 

TWEEWIELERS EMMA – EMMASTRAAT 31

Als Nederlanders is ons favoriete vervoersmiddel natuurlijk de fiets! De tweewielers brengen ons óveral waar we moeten zijn. Mankeert er wat aan die van jou, dan moet je bij Tweewielers Emma wezen! Hier kun je niet alleen terecht voor gloednieuwe- en tweedehands fietsen maar weten ze ook goed raad met fietsen waar eventjes flink aan gesleuteld moet worden. Ook kun je hier à la minute terecht bij de sleutelservice voor niet alleen fietssleutels maar ook huissleutels.

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!