IN DE SCHIJNWERPERS: DE EMMASTRAAT

door | dec 17, 2020

Amsterdam-Zuid heeft zoveel mooie straatjes! Dit keer duiken we een straat in waar Berget Lewis speciale herinneringen aan heeft. De zangeres vertelde ons over haar bijzondere band met de Emmastraat: een van de meest pittoreske plekjes in Oud-Zuid. Let’s get into it!

 

BAR CARTER – VALERIUSSTRAAT 85

Zin in een VrijMiBo vanuit huis? Ga dan even langs bij Bar Carter op de hoek van de Emmastraat en de Valeriusstraat. In de take away shop kun je de lekkerste (vegetarische) hapjes en gerechten afhalen én je kunt er genieten van een glühweintje to go. Voor de kerst kun je hier ook terecht voor een knallend kerstpakket! En dan geniet je tijdens de kerstdagen gewoon van Bar Carter bij jou thuis. Bestellen kan tot en met maandag 21 december.

 

ALBERT HEIJN – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 149

albert heijn emmastraat

Ben je wel eens naar binnen gewandeld in de Albert Heijn aan de Emmastraat? Van buiten oogt de supermarkt super authentiek, maar dat is niet het enige dat deze Appie bijzonder maakt. Dit filiaal is namelijk ook een van de kleinste AH’s in ons land! Maar vergis je niet: bijna alle benodigdheden voor een goed ontbijt, een uitgebreide lunch of een gezond diner kun je hier vinden.

 

JUICE BROTHERS – KONINGINNEWEG 29-31

Beeld: Juice Brothers

In Amsterdam-Zuid zijn we gezegend met enkele vestigingen van de Juice Brothers, zo ook op de hoek van de Emmastraat! Deze Juice Brothers zit op een wel heel bijzondere plek, namelijk in sportschool Train More. Je kunt hier terecht voor – de naam zegt het al – de allerlekkerste sapjes. Heerlijk voor tussendoor!

 

>> Het artikel gaat verder na de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

FERILLI’S CICCHETTI – VALERIUSSTRAAT 90

Beeld: Ferilli’s

Bij Ferilli’s Cicchetti waan je je helemaal in Italiaanse sferen. Je kunt momenteel van alles bestellen voor take-away, zowel voor lunch als diner! Mooi gelegen aan de Valeriusstraat en de Emmastraat is dit één van de plekjes in Zuid die je echt een keertje moet bezoeken.

 

WIJNHANDEL NAN – VALERIUSSTRAAT 88

Beeld: NAN Wijnen

Sinds december 2001 is NAN Wijnen gevestigd op de hoek van de Valeriusstraat. Daarvoor was NAN dertig jaar lang een zeer bekende delicatessenzaak in de Cornelis Schuytstraat. Kennis van wijn en eten staat hier dan ook hoog in het vaandel. Bestel hier online!

 

BELLAVISTA – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 156

Bellavista

Beeld: Maikel Thijssen

Bij Bellavista bestel je overheerlijke antipasti met de mooiste Italiaanse ingrediënten. Dat smaakt vast naar meer… Bij Bellavista bereiden ze de pasta’s zo puur mogelijk, zodat je geniet van échte verse Italiaanse smaken. Alsof je in Rome bent, te midden van Amsterdam-Zuid.. Bekijk hier het take-away menu!

 

Zoals je leest: een veelzijdige straat midden in de crème de la crème van Zuid! Welke spot staat er bovenaan jouw lijstje?

 

Tekst: Lisa Kroesen & Florentine Waller