Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HOBBEMASTRAAT EN HOBBEMAKADE IN DE SPOTLIGHTS

Gepubliceerd op: 5 maart 2021

De Hobbemastraat is gelegen in het drukke maar tegelijkertijd cultureel gezien erg rijke buurt namelijk het Museumkwartier! Naast de wereldbefaamde musea zoals het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum bevindt zich ook de P.C. Hooftstraat in deze veelzijdige buurt. Vandaag schenken we extra aandacht aan de Hobbemastraat, de straat die in tweeën wordt gedeeld door het Museumplein!

 

MOMO – HOBBEMASTRAAT 1

MOMO Amsterdam

Beeld: MOMO Amsterdam

MOMO Amsterdam, een high-end restaurant waar je terecht kunt voor een heerlijk diner, een cocktail of een private dining experience! Onder Zuidbewoners is deze spot bekend als een culinaire hotspot en een populaire meeting place! Het shared dining concept met Aziatische fusion gerechten is hier in 2008 gelanceerd en is sinds dien een groots succes!

 

SIEMATIC AAN HET VONDELPARK– HOBBEMASTRAAT 2

Siematic Amsterdam

Beeld: Siematic Amsterdam

Bij SieMatic kun je terecht om jouw droomkeuken te realiseren! Samen met jou steven ze hier naar het creëren van het hart van jouw huis, de keuken! SieMatic staat bekend om de enorm veel mogelijkheden die ze hier bieden want ze hebben keukens in alle designstijlen en er is een eindeloze keuze aan kastuitvoeringen en indeelmogelijkheden. Via de afspraakplanner van SieMatic kun je momenteel gemakkelijk een afspraak maken met een van de adviseurs om jouw dream kitchen te ontwerpen!

 

DENHAM FLAGSHIP STORE – HOBBEMASTRAAT 6-8

DENHAM

Beeld: DENHAM

DENHAM werd in 2008 in Amsterdam opgericht door de Engelse jeansmaker Jason Denham, die gespecialiseerd is in het creëren van denim met een topkwaliteit. Het merk is in de loop der jaren uitgebreid met een compleet assortiment voor mannen en vrouwen, waaronder bovenkleding zoals, tops, broeken en accessoires. Een pluspunt aan deze denims is dat ze sustainable zijn!

 

ROMEO VETRO – HOBBEMASTRAAT 11

Romeo Vetro

Beeld: Romeo Vetro

Een unieke concept store, Romeo Vetro! Vijfentwintig jaar geleden opende deze shop als een decoratieve glaswinkel in de Hobbemastraat. Stap voor stap transformeerde deze glaswinkel zich tot een van de meest exclusieve glasgaleries ter wereld! Voor glasliefhebbers is het een must om deze galerie te bezoeken. In de jaren daarna introduceerde deze winkel steeds meer designproducten, naast hedendaagse glaskunst. De shop is nu een allrounder geworden in fashion, home & living, art glass en andere Nederlandse ontwerpen. Deze shop is zeker een bezoekje waard, als je van luxueuze spullen houdt!

 

COBRA CAFE – HOBBEMASTRAAT 18

Cobra Café

Beeld: Cobra Café

Bij Cobra Café, kun je terecht voor een lekkere lunch, een overheerlijk ontbijtje of voor de borrelkaart want alles is hier dagvers bereid! Geniet van de beroemde huisgemaakte appeltaart of een heerlijk sapje in het zonnetje! Ze hebben hier een gevarieerde internationale ontbijt-, lunch- en borrelkaart en momenteel is het mogelijk om hier gebruik te maken van hun take-away services, ga snel langs om hun nieuwe kaart te ontdekken!

 

ATELIERGEBOUW RIJKSMUSEUM – HOBBEMASTRAAT 22

Het Ateliergebouw is bij de vernieuwing van Rijksmuseum gerealiseerd omdat er simpelweg geen ruimte meer in het gebouw beschikbaar was voor museale functies zoals het atelier. Er is hierin onder meer ruimte voor restauratieateliersvan het Rijksmuseum en de opleiding Restauratiekunde van de Universiteit van Amsterdam. De ateliers zijn verbonden met de in de kelder gelegen depots om kunstwerken op een droge en veilige manier te kunnen vervoeren. Er is een speciale lift van een zodanig formaat dat ook de Nachtwacht kan worden getransporteerd!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

FIVE BROTHERS FAT ZUID – HOBBEMAKADE 64

Five Brothers Fat

Beeld: Five Brothers Fat

Five Brothers fat, heeft meerdere vestigingen in Amsterdam waarvan er een gelegen is in Zuid. Het concept is geïnspireerd uit de Mediterrane kust in Barcelona. Bij dit restaurant bestaat het toffe team uit een groep jongemannen die van elke gelegenheid een feestje weten te maken! De flessen Cava Rosat vliegen je hier om de oren terwijl je geniet van tapas to share die à la minute voor je worden bereid. Geen poespas, gewoon authentiek en goed genieten!

 

HOT & HOT – HOBBEMAKADE 63

HOT&HOT

Beeld: HOT&HOT

HOT&HOT, Chinese hot pot restaurant! Heb je dit weekend geen tijd of zin om in de keuken te staan? Stel dan snel een hot pot samen met de overheerlijke smaken van de Chinese keuken. De hot pot bestaat uit een bouillon (soep basis) en de verschillende specialiteiten zoals ramen, vis en vlees. Bij HOT&HOT hebben ze vaak specials voor bijzondere gelegenheden zoals Chinees Nieuwjaar of het Lantern Festival dat pas is geweest! Hou hun website dus in de gaten om deze culinaire verrassingen nooit meer te missen!

 

TEEKENSCHOOL – HOBBEMAKADE 25

De Teekenschool is het educatieve centrum van het Rijksmuseum voor workshops en cursussen. Het bevindt zich naast het hoofdgebouw op de prachtige Hobbemastraat! Het is hier voor jong en oud mogelijk om je creatieve talenten te ontwikkelen door verschillende activiteiten. Inspiratie voor de workshops wordt altijd opgedaan tijdens een rondleiding in het museum. De Teekenschool is onderzoeken, doen en beleven waarbij de collectie van het Rijksmuseum altijd als uitgangspunt staat!

 

ZUIDERBAD– HOBBEMASTRAAT 26

Gemeente Amsterdam

Beeld: Gemeente Amsterdam

Een bijzondere locatie voor een zwembad, vinden jullie ook niet? Niet heel gek om dat te denken want dit gebouw is inderdaad niet gebouwd om als zwembad te dienen! In de voormalige rijwielschool is in 1912 een waterbassin geplaatst met ruim 700.000 liter water om deze plek om te bouwen tot een zwembad. Het bassin is letterlijk op de vloer gezet, waardoor je als bezoeker eerst de trap neemt om het zwembad te kunnen betreden. Voor meer plekken om te badderen in Zuid, zie dit artikel!

 

BRASSERIE ZUIDERBAD– HOBBEMASTRAAT 28

Ben je toevallig in de buurt van het Rijksmuseum en wil je snel even een ontbijtje of lunch scoren? Dan kun je terecht bij de Brasserie Zuiderbad. Met de vriendelijke service en de scherpe prijzen kun je hier terecht voor een vette hap of iets anders lekkers!

 

DUTCH STRENGTH– HOBBEMAKADE 7

Dutch Strength Gym

Beeld: Dutch Strength Gym

Dutch Strength Gym helpt jou op weg naar je killer body! Het bedrijf beheert een eigen trainingsruimte binnen een monumentale vestiging bij het Museumplein en is gespecialiseerd in trainingen en opleidingen die primair op kracht gericht zijn. De specialisatie is gelegen in de krachtsport gewichtheffen. Een sportschool voor de echte bikkels dus!

 

Ga jij binnenkort deze straat bezoeken voor een van deze hotspots? Laat het ons weten!

 

Tekst: Melda Kanatlarli

Gedeeld

verder lezen