Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HERFSTVAKANTIE 2020 WORDT EEN FEESTJE!

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020

Oktober is de maand van de herfstvakantie. En corona of niet: het is natuurlijk leuk om in de vakantie lekker met de kinderen op pad te gaan. Daarvoor hoef je niét op vakantie naar het buitenland: in Amsterdam-Zuid is genoeg te doen! In dit artikel een hele berg leuke coronaproof uitjes voor de herfstvakantie. Let’s get started!

 

FAMILIEMAAND BIJ HET RIJKSMUSEUM – HELE WEEK

Rijksmuseum familieweek

Beeld: Rijksmuseum

In oktober is het Familiemaand bij het Rijksmuseum. Het museum nodigt families uit om samen het museum te komen ontdekken. Deze maand, en dus ook in de herfstvakantie, zijn er elke dag gratis activiteiten om aan deel te nemen. Bijvoorbeeld een familierondleiding waarin je als gezin op ontdekkingsreis gaat langs de hoogtepunten van het museum, een workshop portretschilderen in de stijl van de 17deeeuw of een masterclass van kinderboekenillustrator Mylo Freema. Bekijk de website van het Rijksmuseum voor meer details.

 

VERHALEN IN DE HERFST – HELE WEEK

verhalen in de herfst

Beeld: Rialto

Net zoals ieder jaar organiseert Rialto ook dit jaar samen met CC Amstel en OBA een speciaal herfstvakantieprogramma. Dit jaar wordt er van de herfst een heel gezellig en avontuurlijk feestje gemaakt met film en theater: Verhalen in de herfst. Er worden voorstellingen gespeeld en films gedraaid met dit thema en er zijn een heleboel andere leuke herfstactiviteiten voor kinderen. Lees hier alle ins en outs!

 

KLIMMEN BIJ FUN FOREST – HELE WEEK

fun forest

Beeld: Fun Forest

Zijn jouw kinderen echte klimapen? Dan vinden ze Klimbos Fun Forest in het Amsterdamse Bos vast geweldig! Hier zijn maar liefst tien verschillende klimparcoursen van verschillende hoogtes beschikbaar. Voor de échte daredevils is er zelfs een parcours met een monkey swing, bungee jump of een vrije sprong. Ontdek het zelf!

 

MIDDAGJE GELDERLANDPLEIN – HELE WEEK

gelderlandplein

Beeld: Gelderlandplein

Een middag vertoeven in Winkelcentrum Gelderlandplein is áltijd leuk! In de herfstvakantie is er alle tijd om de garderobe van de kinderen eens goed aan te vullen bij Petit Bateau, ergens neer te strijken voor een lekkere lunch of samen met de kids de kunstwerken in het winkelcentrum te bekijken.

 

STAYCATION IN ZUID – HELE WEEK

Beeld: Hotel Okura Amsterdam

Wil je tóch een beetje het gevoel hebben dat je echt ‘weg bent’ in de vakantie? Ga dan lekker op staycation in Amsterdam-Zuid. Hier zetten wij de fijnste staycation spots in Zuid voor jou op een rijtje.

 

MAAK JE EIGEN GAME – HELE WEEK

Maak je eigen game

Beeld: Lyceo

Is jouw kind een echte gameliefhebber? Tijdens CodeLab leer je in vier of vijf dagen om je eigen game te maken. Na afloop van deze cursus hebben alle kinderen een eigen game ontwikkeld die samen met vrienden en familie gespeeld kan worden. In verschillende hoofdstukken doorlopen de kinderen samen met leeftijdsgenoten de theorie. Daarnaast wordt ieder hoofdstuk voorzien van een demonstratie waarbij een enthousiaste begeleider laat zien hoe je bepaalde processen in een code kunt omzetten. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Opgeven kan hier.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

BOUW JE EIGEN NESTKAST – ZATERDAG 10 OKTOBER

nestkast bouwen

Beeld: Amsterdamse Bos

Oktober en november zijn de perfecte maanden om een nestkasje voor vogels op te hangen. Zij kunnen dan lekker beschut zitten met slecht weer. Kom met jouw kinderen naar de workshop Nestkast bouwen in het Amsterdamse Bos en knutsel een nestkast voor in de tuin of op het balkon. Meld je hier aan!

 

BUITEN DE LIJNTJES VOORSTELLING – ZONDAG 11 OKTOBER

buiten de lijntjes

Beeld: CC Amstel

Muziek luisteren en tekenen tegelijkertijd, wat is er nou leuker dan dat? De drie spelers van Slagwerk Den Haag en tekenaar Gerard de Bruyne komen naar het CC Amstel theater en nemen mooie instrumenten, enorme vellen papier en tekenspullen mee. Met de verrassende klanken en levendige ritmes van klassiekers van Steve Reich en James Tenney laten de kinderen samen met Gerard een enorme beeldtuin ontstaan. Het belooft een harmonieuze middag te worden waarin lekker buiten de lijntjes wordt gekleurd. Koop hier jouw kaarten!

 

SPELINLOOP TRIAZ BUITENVELDERT – DINSDAG 13 OKTOBER

spelinloop

Beeld: Dynamo

Bij Sportvereniging Triaz in Buitenveldert is op dinsdagochtend tussen 09.00 en 12.00 een spelinloop voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Zo kunnen de kinderen elkaar ontmoeten en met elkaar spelen en ouders gezellig met elkaar kletsen!

 

KINDERCOLLEGE OBA BUITENVELDERT – WOENSDAG 13 OKTOBER

OBA Buitenveldert

Beeld: OBA Buitenveldert

Tijdens de Kinderboekenweek worden er in alle OBA’s in Amsterdam leuke, leerzame activiteiten georganiseerd. Zo ook op woensdag 13 oktober in de OBA in Buitenveldert! Oud-leraar en historicus Frank Maas neemt jouw kids mee terug in de tijd met een spannend verhaal. Kijk, luister, lach en griezel mee met dit college!

 

MAD SCIENCE DAG – DONDERDAG 15 OKTOBER

mad science

Wat is een chemische reactie? Hoe maak je ijs dat niet smelt? Leer er alles over tijdens de scheikundelessen bij Mad Science in het Amsterdamse Bos. Donderdag 15 oktober worden er de hele dag door spannende scheikundelessen georganiseerd. Klik hier om te reserveren.

 

KINDERCOLLEGE LINDA DIELEMANS – ZATERDAG 17 OKTOBER

linda dielemans

Beeld: OBA Amsterdam

Feit of fantasie? Schrijfster en archeologe Linda Dielemans neemt de aanwezige kinderen, net als in haar boeken, mee terug in de tijd. Tijdens haar kindercollege in de OBA aan het Roelof Hartplein vertelt ze hoe wij nu weten wat zich vroeger heeft afgespeeld. Ze gaat in op de tijd waarin haar boeken (Brons, Schaduw van de Leeuw en Geestenkrijger) zich afspelen en beantwoordt vragen van kinderen. Meld jouw kind(eren) hier aan!

 

KINDERMUZIEK UIT ANDERE LANDEN – ZONDAG 18 OKTOBER

concertgebouw

Beeld: Concertgebouw

Staan de koffers klaar? Tijdens dit concert in het Concertgebouw gaat jouw kleuter op reis.  De kinderen kunnen bekende liedjes meezingen en kennismaken met nieuwe kinderliedjes uit andere landen. Koop jouw tickets hier!

 

Zo: en dan vliegt zo’n weekje herfstvakantie snel voorbij. Maak er een gezellige week van!

 

Tekst: Florentine Waller

 

Gedeeld

verder lezen