Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

13X GLUTENVRIJ ETEN IN ZUID

Gepubliceerd op: 27 juni 2019

Of je nu vanwege een glutenallergie of -intolerantie geen gluten eet, of uit gezondheidsoverwegingen bewust deze eiwitgroep mijdt; het kan het dagelijks leven behoorlijk lastig maken! Een lekker belegd broodje scoren tijdens de lunch, een overheerlijke pasta volgens authentiek Italiaans recept, of zelfs een koel en verfrissend biertje op het terras worden opeens uitdagingen. Gelukkig zijn er in Amsterdam-Zuid genoeg zaken te vinden waar je prima terecht kunt met een glutenvrij dieet. Even blij, glutenvrij! 

 

SPAGHETTERIA  – DIVERSE LOCATIES

Spaghetteria

Beeld: Spaghetteria

Het concept van pastabar Spaghetteria is inmiddels wel bekend: verrukkelijk pasta’s, voor een heerlijk prijsje. Omdat ze vinden dat iedereen moet kunnen genieten van deze Italiaanse lekkernij, heeft deze geweldige keten een aantal glutenvrije pasta’s op het menu staan. Met maar liefst drie zaken in Amsterdam-Zuid, hoef je bovendien niet lang te zoeken naar een vestiging bij jou in de buurt! 

 

RESTAURANT BACK – CEINTUURBAAN 344

Restaurant BACK

Beeld: Restaurant BACK

Bij BACK kies je zelf wat er voor je wordt bereid in de keuken. Dit klinkt misschien normaal, alleen kies je hier letterlijk de producten uit. Dit maakt glutenvrij eten wel zo makkelijk, want je hebt het heft in eigen hand. Met een aantal lekkere – én proteïnerijke – producten, stel je eenvoudig je eigen smakelijke gezonde maaltijd samen. 

 

LA VINA – MAASSTRAAT 72

La VIna Maasstraat

Beeld: La Vina

In het hart van de Rivierenbuurt zit het Mediteraanse restaurant La Vina. Deze zaak wordt geprezen om de overheerlijke smaken en specerijen, waardoor elk gerecht weer anders is. Het wordt allemaal nog mooier als je hoort dat een goot deel van het menu volledig glutenvrij is. Ook met andere allergieën houden ze hier met alle liefde rekening!

 

THE MEETS – CORNELIS TROOSTPLEIN 3

The Meets

Beeld: The Meets

Bij The Meets is dineren altijd een feestje voor je smaakpapillen. Alles op de kaart is honderd procent biologisch. Wie een blik werpt op de heldere kaart waarin glutenvrije opties worden aangetoond, ziet dat meer dan de helft van gerechten glutenvrij is! Keuze genoeg dus in dit fijne restaurant!

 

OMELEGG – FERDINAND BOLSTRAAT 143

Omelegg

Beeld: Omelegg

Wat is er lekkerder op een brakke zaterdagochtend dan een stevige omelet? Bij de Omelegg vind je dit smaakvolle eiergerecht in alle soorten en maten. Het staat dan wel niet op het menu, maar bijna alles kan glutenvrij voor je klaargemaakt worden! 

 

WILLEM-PIE – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 35

Willem-Pie

Beeld: Willem-Pie

Er zijn veel bakkerijen in Oud-Zuid, maar Willem-Pie is de enige die volledig vegan is. Ze hebben hier heerlijke taarten en cakejes en die zijn allemaal gemaakt van natuurlijke biologische producten. Het wordt nog wat mooier als je hoort dat een groot deel van deze lekkernijen volledig glutenvrij zijn. Perfect dus voor je verjaardagspartijtje! 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

BAGELS & BEANS – DIVERSE LOCATIES

Bagels Beans

Beeld: Bagels & Beans

De keten Bagels & Beans kom je vrijwel overal wel tegen! Deze hippe lunchroom heeft Amsterdam volledig veroverd en je snapt gelijk waarom; er is voor ieder wat wils. Het menu is gevarieerd en er zijn broodjes voor mensen die lactose intolerant zijn, alleen maar vegan eten of last hebben van een allergie. Ook zonder gluten, kun je hier uitstekend lunchen! 

 

SLA – CEINTUURBAAN 149

SLA

Beeld: SLA

De naam verklapt het natuurlijk al een klein beetje; de salade staat centraal in deze hippe eettent. Bij SLA kun je binnenlopen en je eigen maaltijdsalade samenstellen. Linzen, pompoen, aubergine, net waar je zin hebt! Bij zoveel lekkers, mis je die gluten echt niet! 

 

WAGAMAMA – ZUIDPLEIN 12

Wagamama

Beeld: Wagamama

Bij Wagamama op de Zuidas is het mogelijk om bijna ieder gerecht glutenvrij te krijgen. De tarwenoedels zijn bijvoorbeeld makkelijk te vervangen door rijstnoedels. Zo is er nog veel meer mogelijk in dit pan-Aziatische Japanse restaurant. De verschillende kruiden smaken van het eten zijn in ieder geval geweldig, dus die gluten mis je écht niet! 

 

THE SEAFOOD BAR – VAN BAERLESTRAAT 5 & FERDINAND BOLSTRAAT 32

The Seafood Bar Ferdinand Bolstraat

Beeld: The Seafood Bar

Een smaakvolle schaal fruits de mer, een oestertje of ander heerlijke visgerechten gepaard met een ijskoud wijntje… Dat is hoe we genieten in de Seafood Bar in Oud-Zuid of De Pijp. Heel veel gerechten op het menu zijn glutenvrij. Twijfel je over een gerecht? Dan zal de fijne bediening je uiteraard kunnen helpen aan een antwoord! 

 

BETTY’S RESTAURANT – RIJNSTRAAT 75

Bettys

Beeld: veganamsterdam.org

Betty’s is hét restaurant in de Rivierenbuurt als je van vegetarisch eten houdt. Je hoeft hier niet lang na te denken, want het menu is al helemaal voor je opgesteld. Driegangen genieten van geweldige vegetarische gerechten, doe je hier! Ook glutenvrij dineren is geen probleem in het restaurant aan de Rijnstraat. Als je het van tevoren even aangeeft, dan zorgen ze ervoor dat de gluten ver van jouw eten verwijderd blijven! 

 

COTTONCAKE – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 76

Cottoncake

Beeld: Cottoncake

Ook glutenvrij brunchen kan inmiddels in Zuid, daar heeft Cottoncake voor gezorgd. Het menu is niet extreem groot, maar houdt wel rekening met een groot aantal allergieën. Wat dacht je bij voorbeeld van de ‘Salty Peanut Butter Chocolate Cake’, daar smul je toch bij weg?

 

DE BAZAR – ALBERT CUYPSTRAAT 182

De Bazar, Amsterdam Zuid

Beeld: De Bazar

Bij het Noord-Afrikaanse restaurant De Bazar snappen ze dat niet iedereen gluten kan hebben. Omdat ze wel willen dat iedereen kan genieten van hun exotische smaken, hebben ze een speciaal glutenvrij menu opgesteld. Je keuze is dan wel iet wat beperkt, maar we kunnen garanderen dat dit menu zat diversiteit heeft. Ook hebben ze hier glutenvrije broodjes voor de lunch.

 

Eet smakelijk!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen