Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

GEEN VUILNISMAN OP TWEEDE PAASDAG

Gepubliceerd op: 19 april 2019

Vuilnis

Beeld: Gemeente Amsterdam

Maandag 22 april wordt er geen vuilnis opgehaald in Amsterdam-Zuid. Dankzij Pasen hebben de vuilnismannen maandag een dagje vrij en wordt het ophalen van het vuilnis een paar dagen doorgeschoven. Grofvuil wordt zelfs een week later pas opgehaald.

 

PAASVRIJ

Heerlijk toch, zo’n extra lang weekend. Bijna iedereen in Nederland heeft dankzij Pasen een extra dagje vrij, zo ook de vuilnismannen in Zuid. Daardoor wordt het vuilnis maandag 22 april niet voor de deur opgehaald, dus het buiten zetten van de zwarte en groene bak heeft geen zin. Je kunt het afval kwijt in de containers in de buurt of in de zijstraten. De ophaaldag van het huisvuil verschuift door het paasfeest naar donderdag 25 april. De gemeente vraagt daarom ook om het vuilnis maandag binnen te houden, zo blijft ons favoriete stadsdeel mooi schoon.

 

GROFVUIL

Ook het grofvuil blijft tweede paasdag staan. Echter wordt deze niet donderdag opgehaald, maar pas volgende week maandag de 29ste. Om ervoor te zorgen dat alles netjes blijft, verzoekt de gemeente ook om het grofvuil binnen te laten staan. Mocht je er nu echt vanaf willen, dan is er wel de mogelijkheid om het zelf weg te brengen. Het dichtstbijzijnde afvalpunt is in Nieuw-West, bij de Henk Sneevlietweg 22.

 

 

Tekst: Bas Beekman

Bron: Gemeente Amsterdam

Gedeeld

verder lezen

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…