Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

FRIS EN FRUITIG HET NIEUWE JAAR IN: DAGJE THUIS-SPA

Gepubliceerd op: 3 januari 2019

Een goed begin is het halve werk! Daarom geven we je graag een aantal tips die jou het leven net een stukje makkelijker maken in tijden van drukte en stress. Wellicht is jouw goede voornemen voor dit jaar wel om wat meer tijd uit te trekken voor jezelf. Een dagje thuis-spa is dan zeker het proberen waard! Met deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes creëer je een eigen spa bij jou thuis!

 

WEG MET DIE DOFFE WINTERHUID!


Zit jouw huid er helemaal doorheen dankzij het koude winterweer? Geen paniek, wij hebben dé oplossing voor je! Pak je huid eens aan met een goede scrub. Daarvoor kun je natuurlijk een duur middeltje aanschaffen, maar de kans is groot dat de ingrediënten al gewoon in je keukenkastje staan! Voeg gelijke delen bruine suiker, havermout en olijfolie bij elkaar en mix tot een mengsel. Voor een extra ontspannen scrubsessie voeg je er een paar druppels eucalyptusolie of een andere etherische olie aan toe. Breng het mengsel aan op de huid en wrijf met zachte cirkelvormige bewegingen uit. Wees vooral niet al te ruw want dat kan de huid beschadigen.

 

 

GEZICHTSSAUNA

Wie de poriën even goed wil reinigen, kan een eigen gezichtssauna in huis creëren. Pak er een grote kom bij en vul deze met heet water. Test eerst even met de hand boven de kom of de stoom niet te heet is. Neem vervolgens een schone handdoek en leg deze over de hoofd en de kom, zodat de stoom van het water gevangen blijft en je poriën zich kunnen openen. 

 

 

VOEDEND MASKER

De huid is nu klaargemaakt om het optimale uit een voedend masker te halen. Ook dit masker kun je eenvoudig zelf maken met een aantal producten die je al in huis hebt! Neem het vruchtvlees van één avocado, voeg hier twee eetlepels yoghurt, één eetlepel honing en een scheutje olijfolie aan toe. Meng dit geheel door elkaar en het masker is klaar voor gebruik. Na tien minuten heb je weer een heerlijk gevoed en zacht babyhuidje. Klaar om de rest van de winter te trotseren!

 

LEUK FEITJE!
Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar wist je dat januari de slechtste maand is voor goede voornemens? Deze zouden namelijk het minst goed worden volgehouden. Wil je een hogere slagingskans hebben, dan kun je beter in augustus beginnen, wanneer je heerlijk terugkomt van vakantie en weer begint aan een nieuwe routine. Wat zijn jouw goede voornemens dit jaar?

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen