Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ELFDE EDITIE TASTE OF AMSTERDAM

CULINAIR GENIETEN IN HET AMSTELPARK VAN 31 MEI T/M 3 JUNI

Gepubliceerd op: 29 april 2019

Taste Amsterdam

Na het jubileumjaar barst Taste of Amsterdam dit jaar voor de elfde keer los in het Amstelpark met NEFF als hoofdsponsor. In de afgelopen jaren is het culinaire evenement veelzijdiger dan ooit geworden. Met deze editie 20+ restaurants, meer dan honderd gerechten, masterclasses, kookworkshops, proeverijen en een delicatessenmarkt. De focus is: culinair genieten! Het thema waarop Taste of Amsterdam zich keer op keer weet te onderscheiden als restaurantfestival. Topchefs uit binnen- en buitenland verzamelen zich van 31 mei tot en met 3 juni om bezoekers omver te blazen met de nieuwste culinaire innovaties en smaaksensaties. 

 

MAXIMAAL GENIETEN

Taste of Amsterdam staat na 10 jaar nog volop in het teken van vernieuwing. Dit jaar belooft een nieuwe feature, meer duurzame oplossingen en een overvloed aan nieuwe smaken. Het restaurantfestival staat niet stil en presenteert elk jaar culinaire trends en innovaties op een manier die toegankelijk is voor elke foodie. Naast smaak blijft maximaal genieten een hoofdpijler van Taste. Of je nu zelf wilt koken, alleen gaat proeven, een cocktail drinkt of de kinderen kook skills bij laat brengen; op Taste kunnen liefhebbers hun hart ophalen. 

 

SYMPATHIEK

Taste of Amsterdam

Hoofdsponsor NEFF – fabrikant van hoogwaardige keukenapparatuur – presenteert deze editie opnieuw de NEFF Kookschool en Kinderkeuken, NEFF Chef’s Theater en een nieuwe parel; NEFF Chef’s Table. “Waar in de beginjaren restaurants en merken vooral individueel deelnamen, proberen we tegenwoordig deze partijen met elkaar samen te laten werken. Dat creëert leukere paviljoens die een minder commercieel en dus een sympathieker uiterlijk krijgen”, vertelt Henk-Jan Kakebeen, Event Director Taste of Amsterdam.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

> vervolg artikel <<

 

NEFF CHEF’S TABLE

Een primeur dit de NEFF Chef’s Table: aanschuiven in een intieme setting terwijl topchefs live voor jou koken. Zittend rondom de keuken, kunnen bezoekers meegenieten van kookspektakels van tientallen sterren. Chef en ambassadeur van de Franse keuken Alain Caron neemt een Frans sterrenteam mee om één van de speciale sessies te vervullen. Dit team is samen goed voor 10(!) sterren. Een zeldzame vertoning en nog nooit eerder gepresenteerd op een culinair festival in Nederland. Per sessie kunnen dertig fijnproevers genieten. Voor de NEFF Chef’s Table worden exclusieve tickets verkocht via www.tasteofamsterdam.com.

 

CHEFS & RESTAURANTS

Koken

Bekende toprestaurants zoals Ron Gastrobar Indonesia, BAUT, Hotel Okura Amsterdam, MOER, Pikoteo en The Harbour Club hebben zich al bekendgemaakt voor de komende editie. Reeds bekendgemaakte chefs zijn onder andere Rick Swinkels, bekend van Jacobzs en het nieuwe Sjefietshe, Lars Scharp van Lars Amsterdam, Schilo van Coervorden van Taiko, Chris Naylor van Restaurant Vermeer en Michiel Deenik van THE ROAST ROOM. Nieuwe topchefs worden op de website van Taste of Amsterdam onthuld. “Wat de deelnemende chefs en restaurants van Taste of Amsterdam kenmerkt? Ze zijn over het algemeen allemaal van hoog culinair niveau en voor een groot deel goede ondernemers die openstaan om er een feest van te maken tijdens Taste. De leuke samenwerking onderling draagt voor een groot deel bij aan het succes”, aldus Kakebeen.

 

MINDER PLASTIC

Vanaf dit jaar strijdt Taste voor minder plastic afval. In plaats van plastic tafelgerei zijn alle disposables natuurlijk afbreekbaar. Dit betekent dat alle borden, bestek, servetten en bekers zijn gemaakt van palmbladeren. Op het evenement zelf, maar ook achter de schermen wordt
er bewust omgegaan met het scheiden van afval.

 

Bestel je tickets op www.tasteofamsterdam.com/tickets

 

Tekst en beeld: Tase of Amsterdam

Gedeeld

verder lezen

HET TERRAS OP IN: DE PIJP

Wat is er fijner dan lekker tot middernacht van je drankje kunnen genieten in de buitenlucht? Om ervoor te zorgen dat jij de fijnste plekjes weet te vinden, lichten wij op ZUID.nl per wijk de terrassen uit. Vandaag gaan we lekker een paar biertjes doen in De Pijp

HET TERRAS OP IN: DE PIJP

Wat is er fijner dan lekker tot middernacht van je drankje kunnen genieten in de buitenlucht? Om ervoor te zorgen dat jij de fijnste plekjes weet te vinden, lichten wij op ZUID.nl per wijk de terrassen uit. Vandaag gaan we lekker een paar biertjes doen in De Pijp