Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN VERBORGEN STUKJE ZUID: DE HAVENSTRAAT

Gepubliceerd op: 13 september 2019

Amsterdam-Zuid De Havenstraat
Het is altijd leuk om iets nieuws te ontdekken. Iets zien wat je nog niet kent. Onverwacht gewoon even iets totaal anders doen. Zoals in plaats van rechts afslaan, gewoon eens links afslaan. Wie weet kom je dan in een totaal nieuwe wereld. Deze week sloegen wij de Havenstraat in. Wat een selfiespot! Tussen de loodsen en oldtimers ervaar je Amsterdam-Zuid even helemaal op een andere manier. Wat we er allemaal tegenkwamen, hebben we op een rijtje gezet voor je!

 

KILOSHOP – HAVENSTRAAT 3

KILOSHOP – HAVENSTRAAT 3 AMSTERDAM-ZUID

Beeld: Kiloshop

De vintage-trend uit Parijs is ook hier in Amsterdam helemaal ingeburgerd. Bij de Kiloshop vind je fashion voor een leuke prijs per kilo. Bovendien ben je helemaal lekker duurzaam bezig. Find, weigh and wear!

 

MR4CYCLES – HAVENSTRAAT 3A LOODS 22

MR4CYCLES – HAVENSTRAAT 3A LOODS 22

Beeld: Mr4Cycles

We fietsen wat af in de stad. DAarom is het fijn dat je bij een specialist terecht kunt wanneer er iets mankeert aan jouw stalen ros. Van kleine reparaties tot grote onderhoudsbeurten voor alle soorten fietsen. Van bakfiets tot stadsfiets en van racefiets tot mountainbike. Niets is te gek bij Mr4Cycles.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

MEVIUS – HAVENSTRAAT 3B LOODS 1

MEVIUS – HAVENSTRAAT 3B LOODS 1

Beeld: Mevius

Deze koopjeswinkel maakt het moeilijk om met lege handen thuis te komen. Er is werkelijk van alles te vinden. Van ansichtkaarten tot LP’s. Maar ook witgoed, grote en kleine meubelstukken, boeken en kunstwerken. Het leuke van alles is dat je elke week weer allerlei nieuwe verborgen schatten tegenkomt! 

 

DE SCHINKELEILANDEN

DE SCHINKELEILANDEN

Beeld: Gemeente Amsterdam


Het nieuwe park dat in Amsterdam-Zuid ten westen van het Olympisch Stadion langs de Schinkel ligt is prachtig. Het is in de periode 2005-2010 aangelegd en bestaat uit vier eilanden met ieder een eigen karakter. Het is bedoeld om lekker te wandelen, maar je ziet er ook veel sporters zichzelf in het zweet werken. Even een frisse neus halen kan prima op de Schinkeleilanden!

 

Tekst: Xavier Simons

Gedeeld

verder lezen