Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN FIESTA VAN ZUID-AMERIKAANSE TAPAS

GEZELLIG BORRELEN BIJ ESCOBAR

Gepubliceerd: 8 juni 2018 09:56

Elke dag is een Zuid-Amerikaanse fiesta voor gastro-tapasbar Escobar in De Pijp. Met een menu van internationale tapas mengt de zaak van ondernemers Roderick Kunst en Willem Alberts warmbloedige wereldkeukens tot traditionele en originele gerechten. Om daarna de hele buurt over de vloer te hebben voor borreluurtjes die borrelavonden worden.

fotocredits: Delphine Chevalier

Meertalige tapas
Roderick maakte al wat meters in de horeca, Willems favoriete keuken vond hij in Spanje. Soms is de inspiratie om een zaak te open zo simpel als dat. De Amsterdamse gastro-tapasbar vind je op de Eerste Sweelinckstraat 10 (leuk detail: De imposante houten deuren werden uit Zuid-Amerika verscheept). Bij Escobar eet je niet alleen Spaanse tapas; ze mixen hier ook de Mexicaanse, Peruviaanse en soms Afrikaanse of Aziatische keuken in de kleine hapjes. Het menu zet authentiek en minder traditionele gerechten naast elkaar. De bekende patatas bravas en calamares fritos naast Peruviaanse ceviches of een parfait van olijfolie. Daar voegt het personeel een scheutje nuchtere Amsterdamse gezelligheid aan toe. Hoe nuchter? Dat hangt af van het aantal glazen wijn dat geschonken wordt.

Van borreluren naar borrelavond
Naast de avondkaart serveert Escobar ook (Spaanse) lunch. Probeer bijvoorbeeld de Cuban sandwich met huisgerookte pastrami, pickles en scherpe mosterd. Of ‘Bistek con pan’: een Spaans broodje biefstuk met manchego. Met of zonder tapas on the side. Zo loopt een lunch ‘muy rapido’ over in een borrel met sangria. Elke avond vloeien tot na middernacht de GT’s, Spaanse en Zuid-Amerikaanse wijnen en cervezas. 

 

fotocredits: Delphine Chevalier

Tinder Tuesday

Aan de tafeltjes voor twee ontstaat warmbloedige liefde tijdens Escobar’s Tinder Tuesday. Borrelende groepen brengen gezelligheid bij de bar of bij een van de grote houten tafels. Vriendinnen lunchen aan ronde tafeltjes op de vide. En op dagen die Spaans aanvoelen is het ‘guapos’ en ‘guapas’ spotten op het terras. Voor siësta tot ver na fiesta: Escobar! 

 

Tekst: Milou Peeters, Typhoon

Gedeeld

verder lezen

VALENTIJNSDAG IN ZUID: DINERTIPS

VALENTIJNSDAG IN ZUID: DINERTIPS

Valentijnsdag staat voor de deur! Met een avond romantisch dineren sla je nooit de plank mis. Gelukkig weten de horecaondernemers in Zuid ook wel raad met een beetje romantiek. Zij sloven zich uit in de keuken en jij kan pronken met het eindresultaat, een win-win...