Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 21 januari 2019

Het is Blue Monday. ‘I’m blue, daba-di-daba-da’ knalt uit de speakers met en een strakblauwe lucht hangt boven ons Amsterdam-Zuid. De kleur blauw staat voor vertrouwen en integriteit, maar in ons stadsdeel staat deze kleur vooral voor lekker eten en drinken!  

 

BLAUWE DRAAK – WILLEMSPARKWEG 223

Blauwe Draak

Beeld: Blauwe Draak

Bij deze Asian Street Food Bar aan de Willemsparkweg serveren ze allerlei heerlijkheden uit de Oosterse keuken! Denk hierbij aan Bao Buns, gyoza’s, sushi, saké’s, Japanse whisky’s en uiteenlopende Aziatische bieren. 

 

RESTAURANT BLAUW – AMSTELVEENSEWEG 158-160

Restaurant Blauw

Beeld: Restaurant Blauw

Voor heerlijke, authentieke Indonesische gerechten gecombineerd met een uitgebreide moderne wijnkaart, zit je bij Restaurant Blauw op je plek. In dit fijne restaurant aan de Amstelveenseweg geniet je op informele wijze van een goede ‘Blauwe Hap’. Hebben jullie de Rawon Surabaya hier al eens geproefd?

CIEL BLEU – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Ciel Bleu Amsterdam Zuid

Beeld: Ciel Bleu

Het tweesterren restaurant Ciel Bleu is gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam en is in vele opzichten een unieke bestemming. Neem jouw date eens hier mee naar toe; met het spectaculaire uitzicht over Amsterdam zal je zeker geen blauwtje lopen.

 

RON GASTROBAR – SOPHIALAAN 55

Ron Gastrobar Amsterdam Zuid

Beeld: Ron Gastrobar

Aan tafel bij Ron Gastrobar van Ron Blaauw geniet je van heerlijke smaaksensaties! Alle vlees-, vis-, en vega-gerechten worden met veel passie bereid. Tip: kies eens voor een special! Je kunt ons op onze blauwe ogen geloven dat je voldaan de deur uit zult lopen!  

 

 

DE BLAUWE ENGEL – STRAWINSKYLAAN 143

De Blauwe Engel

Beeld: De Blauwe Engel

De Blauwe Engel is een waar begrip op de Zuidas en dat is niet voor niets: in dit café sluit je heerlijk de werkdag af met een lekker koud biertje en een goede borrelplank.

 

Met zoveel mooie blauwe dingen, weten we in Zuid deze Blue Monday wel door te komen!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

Er is altijd wel een reden om een lekker wijntje te drinken. Bij deze coolste wijnbarren in Amsterdam-Zuid kun je meer dan honderden verschillende wijnen proeven.

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

Er is altijd wel een reden om een lekker wijntje te drinken. Bij deze coolste wijnbarren in Amsterdam-Zuid kun je meer dan honderden verschillende wijnen proeven.