Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DOE-HET-ZELF SPIERKWEKERIJ

Gepubliceerd: 27 juni 2018 18:00

Sinds het eind van 2012 heb ik in een stevig transformatieproces gezeten: 99% van mijn spullen wegdoen, mijn leven inrichten zoals bij mij past, de familiegeschiedenis uitpluizen, mijn eerste autobiografie uitbrengen en vooral, zeer veel vergeven. Nog altijd besteed ik veel tijd aan solitaire studie op het gebied van persoonlijke groei. Ik luister gretig naar al die internationale schrijvers en sprekers, bijvoorbeeld tijdens verschillende online summits. Zo pas ik toe wat ik leer en ondersteun ik anderen in hun reis. Maar urenlang op mijn achterwerk blijven zitten en de nodige versnaperingen nuttigen, zorgen voor getallen op de weegschaal waar ik van baal. Gevolg? Dat zwarte ding daar onder de vitrinekast in de badkamer laat ik links liggen. Been there, done that. Tijd om in te grijpen.

Op een vrijdagmiddag stap ik een pomp-, uh, sportschool in de buurt van de Albert Cuyptmarkt binnen. Voor een inhaalslag en onderhoud lijkt een low budget, doe-het-zelf spierkwekerij mij prima. Een hele stoet gelijkgestemden staat ritmisch op de loopbanden te rossen. Bijna een fabriek. Slotjes voor de kluisjes, verzorgingsspullen en handdoeken moet je zelf meenemen. De muren komen door de schreeuwerige kleur op mij af en de inrichting heeft totaal geen allure. Machos proberen elkaars blikken te ontwijken, of provoceren elkaar juist. Ik verander in een stuk vlees, maar het zijn nou niet echt mensen waar ik warm van word. Na een uurtje pompen, loop ik zo onopvallend mogelijk naar buiten. Ik geef mijzelf wel een abonnement bij die luxe wellness club, met alles erop en eraan en een hoop maatwerk cadeau. Drie keer zo duur als de pompschool, maar dan heb je ook wat. Ze luisteren naar je persoonlijke wensen en begeleiden de levensfase waar je in zit. Vaak weten ze zomaar wat je nodig hebt. Met de trainers, buren en vrienden is sporten een feest. Niet twijfelen. Gaan voor wat bij je past, al moet je er wat voor doen, besluit ik. Dan vasthouden.

Tekst: Dina-Perla


Dina-Perla Portnaar
Dina-Perla (33) groeide op in Oud-Zuid. Nu woont zij naast haar anker en favoriete plek op de wereld, namelijk het Museumplein. Zij is schrijfster van de autobiografie ‘Exodus uit de vuurtoren’ met de hoofdtitel ‘Schaduw achter en gezicht naar de zon’, en van ‘Levende Sierlijkheid’: een gids/methode om aan jezelf te werken, op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit. Voor Zuid.nl schrijft zij over haar leven en het thema persoonlijke groei.

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...