DOE-HET-ZELF SPIERKWEKERIJ

Gepubliceerd: 27 juni 2018 18:00

Colum Dina-Perla Doe Het Zelf Spierkwekerij Sportschool

Sinds het eind van 2012 heb ik in een stevig transformatieproces gezeten: 99% van mijn spullen wegdoen, mijn leven inrichten zoals bij mij past, de familiegeschiedenis uitpluizen, mijn eerste autobiografie uitbrengen en vooral, zeer veel vergeven. Nog altijd besteed ik veel tijd aan solitaire studie op het gebied van persoonlijke groei. Ik luister gretig naar al die internationale schrijvers en sprekers, bijvoorbeeld tijdens verschillende online summits. Zo pas ik toe wat ik leer en ondersteun ik anderen in hun reis. Maar urenlang op mijn achterwerk blijven zitten en de nodige versnaperingen nuttigen, zorgen voor getallen op de weegschaal waar ik van baal. Gevolg? Dat zwarte ding daar onder de vitrinekast in de badkamer laat ik links liggen. Been there, done that. Tijd om in te grijpen.

Op een vrijdagmiddag stap ik een pomp-, uh, sportschool in de buurt van de Albert Cuyptmarkt binnen. Voor een inhaalslag en onderhoud lijkt een low budget, doe-het-zelf spierkwekerij mij prima. Een hele stoet gelijkgestemden staat ritmisch op de loopbanden te rossen. Bijna een fabriek. Slotjes voor de kluisjes, verzorgingsspullen en handdoeken moet je zelf meenemen. De muren komen door de schreeuwerige kleur op mij af en de inrichting heeft totaal geen allure. Machos proberen elkaars blikken te ontwijken, of provoceren elkaar juist. Ik verander in een stuk vlees, maar het zijn nou niet echt mensen waar ik warm van word. Na een uurtje pompen, loop ik zo onopvallend mogelijk naar buiten. Ik geef mijzelf wel een abonnement bij die luxe wellness club, met alles erop en eraan en een hoop maatwerk cadeau. Drie keer zo duur als de pompschool, maar dan heb je ook wat. Ze luisteren naar je persoonlijke wensen en begeleiden de levensfase waar je in zit. Vaak weten ze zomaar wat je nodig hebt. Met de trainers, buren en vrienden is sporten een feest. Niet twijfelen. Gaan voor wat bij je past, al moet je er wat voor doen, besluit ik. Dan vasthouden.

Tekst: Dina-Perla


Dina-Perla (33) groeide op in Oud-Zuid. Nu woont zij naast haar anker en favoriete plek op de wereld, namelijk het Museumplein. Zij is schrijfster van de autobiografie ‘Exodus uit de vuurtoren’ met de hoofdtitel ‘Schaduw achter en gezicht naar de zon’, en van ‘Levende Sierlijkheid’: een gids/methode om aan jezelf te werken, op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit. Voor Zuid.nl schrijft zij over haar leven en het thema persoonlijke groei.

Gedeeld

verder lezen

COLUMN FRIEDA: MALENDE ONZEKERHEID

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN FRIEDA: MALENDE ONZEKERHEIDGepubliceerd op: Bij de advocaat moet Mascha huilen. Waarschijnlijk had ze gehoopt op een strijdster, op een...

MONDAY MOTIVATION: MET DEZE TIPS ROCK JIJ DEZE MAANDAG

Het is weer maandag. Met alles wat er deze week weer op de planning staat, is het maar beter dat we snel uit onze weekendroes komen voor een goed en energiek begin van de week. Dan worden de komende dagen sowieso een piece of cake! Lukt dit je nog niet helemaal? Geen zorgen, met deze vier tips ga je gegarandeerd vol goede moed de week in.

COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #6

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #6 Gepubliceerd op: Wie? Bart ter HaarWat doe je voor werk? Makelaar o.g. Merel & Ter Haar Makelaars...

COLUMN LEON: LIMITED EDITIONS

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN LEON: LIMITED EDITIONS Gepubliceerd op: Ik krijg vaak de vraag hoe kunst-fotografie aan zijn waarde komt en hoe het werkt met de verschillen...

COLUMN FRIEDA: LEPELTJE LEPELTJE

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN FRIEDA: LEPELTJE LEPELTJEGepubliceerd op: Mascha weet het echt niet meer.Ze praten niet meer met elkaar, laat staan dat ze tegen elkaar...