Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE ZUIDAS IN BEELD: HANNY & PAUL

Gepubliceerd op: 4 augustus 2020

Hanny & Paul

Eefje Voogd is al jaren een begrip in de vastgoedwereld van Amsterdam en omstreken. Ze woont op de Zuidas, waar ze tevens een succesvol makelaarskantoor runt. Op ZUID.nl geeft Eefje met haar column “De Zuidas in beeld” een kijkje achter de schermen op de Zuidas. Wie woont hier zoal en waarom hebben deze bewoners juist voor de Zuidas gekozen? Eefje zoekt het voor je uit…

Eefje vraagt het deze keer aan Hanny (54) en Paul van der Waaij (48). Paul is Technology Consultant bij een Internationaal Adviesbureau en Hanny leerkracht. Paul werkt al 13 jaar op de Zuidas.

 

Jullie komen oorspronkelijk uit de buurt van Nijmegen, hoe zijn jullie op de Zuidas terecht gekomen?

Hanny: “Paul werkt al meer dan 13 jaar op de Zuidas bij twee verschillende Internationale Adviesbureaus. Hij heeft de hele ontwikkeling van de Zuidas meegemaakt. Naarmate er meer appartementen werden gebouwd, de omgeving prettiger om te wonen werd en voor Paul het aantal files en de reistijd bleef toenemen, hebben we besloten om een woonplek in Amsterdam Zuid te zoeken. De nieuwe appartementsgebouwen met het bijbehorende comfort spreekt ons erg aan, vandaar dat we voor de Zuidas hebben gekozen.”

 

Waar woonden jullie hiervoor en wat is er anders?

“We hebben 17 jaar in het land van Maas en Waal gewoond, in een ruim vrijstaand huis dat wij zelf hebben ontworpen. We woonden in een groene omgeving met uitzicht over de landerijen. Het uitzicht is in beide gevallen geweldig, maar voor de rest is alles anders. De ruimte en de stilte hebben we achter ons moeten laten, maar hiervoor kregen we ook veel terug. Zoals keuze uit een enorme hoeveelheid restaurants, cafés, theaters, musea; al hebben we er sinds de Corona tijd nog maar beperkt van kunnen genieten. Daarnaast is alles dichtbij, soms in de straat en anders op loop- of fietsafstand. Verder is het natuurlijk erg prettig dat Paul naar z’n werk kan lopen.”

 

Wat vonden jullie familie en vrienden van de verhuizing naar de Zuidas?

“Gaaf, een leuk logeeradres in een sprankelende buurt en stad. En vooral onze vrienden die al in Amsterdam woonden waren erg blij. Samen varen door de grachten, uiteten en musea bezoeken gaat nu veel makkelijker en gebeurt nu ook vaker.”

 

Wat heeft de Zuidas, wat je nergens anders vindt?

“Nu dit deel van de Gustav Mahlerlaan klaar is, is het wel een indrukwekkend gezicht met alle hoogbouw. Dat vind je nergens in Nederland.”

 

Wat is voor jullie het grootste voordeel aan wonen op de Zuidas?

“Wonen en werken op 500 meter afstand van elkaar. Veel kunnen wandelen en fietsen. Restaurants en terrassen in de buurt en alle faciliteiten en winkels vlakbij.”

 

>> Artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

Waar wandelen jullie het liefst naartoe en waarom?

Het Amsterdamse bos, Amstelpark, Beatrixpark, en Oud-Zuid. Voordat we hier kwamen wonen hadden we eigenlijk nooit zo door dat dit deel van Amsterdam zo groen is.” 

 

Zou je buurt aanraden aan anderen?

“Zeker! Alles is zo dichtbij; wonen, werken, sporten en de restaurants. Daarnaast zijn de verbindingen vanuit de Zuidas met het Centrum, Schiphol en Zuid-Nederland echt heel goed. Ideaal voor werk of bezoek van vrienden en familie.” 

 

Welk vooroordeel over de Zuidas zou je weg willen nemen?

“Dat er weinig te doen is tussen de kantoorgebouwen.”

 

Tot slot: stel je zou een ding aan de Zuidas mogen toevoegen, wat zou dit zijn?

Meer restaurants open in het weekend, meer entertainment (museum, bioscoop, etc.) en parkeergelegenheden voor gasten. En tot slot mogen ze wat ons betreft wat meer haast maken met het Zuidasdok. Als deze klaar is geeft het weer een nieuwe dimensie aan de Zuidas.”

 

Eefje Voogd

Eefje Voogd is al jaren een begrip in de vastgoedwereld van Amsterdam en omstreken. Ze woont op de Zuidas, waar ze tevens een succesvol makelaarskantoor runt.

 

 

 

 

Gedeeld

verder lezen