Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE MARKTEN VAN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 24 mei 2019

Weet je nog, vroeger, toen je klein was en met je ouders op zaterdag naar de markt ging? Een ommetje voor verse groenten en een stukje verse kibbeling. Misschien wel voor een paar nieuwe schoenen en als je lief geweest was, nog even langs die heerlijk ruikende kraam voor een warme stroopwafel. De stad is misschien veranderd, maar de Amsterdamse gezelligheid van toen is nog steeds te vinden op de markten van Amsterdam-Zuid!  

 

DE ALBERT CUYPMARKT – IEDERE DAG BEHALVE ZONDAG

Een stukje Amsterdamse historie is makkelijk gevonden in Zuid. in de gelijknamige straat vind je de Albert Cuypmarkt siert al sinds 1905 De Pijp en daarmee is het een van de oudste markten van Nederland. Hoewel de stad door de jaren heen flink is veranderd, lijkt op ‘De Cuyp’ de tijd een beetje stil te hebben gestaan. De groenteboer en vishandelaar zijn er nog steeds en dat prachtige Amsterdamse accent blijft de boventoon voeren. Ook toeristen hebben dit Amsterdamse pareltje ontdekt, waardoor de drukte helemaal compleet is. Maar wie op zoek is naar de beste verse producten hoeft na ruim 110 jaar nog steeds niet verder te zoeken dan de Albert Cuypmakt.

 

DE MUSEUM MARKET – IEDERE DERDE ZONDAG VAN DE MAAND

Museum Market Weekendtips Amtserdam Zuid 17 februari

Lisa en Saskia, de oprichters van de markt, groeiden op naast het Museumplein. Vroeger gebeurde er niet zoveel op het plein. Op het basketbalveld werd soms even gespeeld en er lagen wat mensen in het gras, maar verder stond het plein een beetje stil. Dat moest anders vonden ze. Daarom starten in 2013 de Museummarkt, om zo buurtbewoners op het mooie plein samen te brengen. Op de markt zijn verschillende kraampjes met kunst, mode accessoires  eten en drinken en nog veel meer. De markt begint om 12.00 uur en gaat door tot ongeveer etenstijd. De toegang is geheel gratis, tenzij je natuurlijk iets moois koopt en dat ‘risico’ loop je hier zeker! 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

DE ZUIDERMRKT – IEDERE ZATERDAG

Beeld: ZuiderMRKT

De wekelijkse markt in Oud-Zuid is inmiddels een begrip; wie van goede biologische producten houdt moet bij de ZuiderMRKT zijn. Sinds 2011 staat deze bijzondere markt iedere zaterdag aan de Jacob Obrechtstraat. Bij de kraampjes sta je niet alleen omdat je er verse producten kunt halen, maar het is ook echt een plek waar mensen samenkomen. Verschillende ondernemers uit de buurt stallen hier hun producten uit en dan is de keuze volledig aan jou. Vis of vlees? Groente of fruit? Pannenkoeken of taart? Alles is in ieder geval biologisch, vers en gegarandeerd van topkwaliteit.

 

STADIONPLEINMARKT – IEDERE ZATERDAG

Beeld: Stadionpleinmarkt

Omdat het Stadionplein een paar jaar geleden op de schop moest, hebben de bewoners een tijdje naar de Marathonweg moeten uitwijken voor favoriete delicatessenmarkt. Gelukkig is die in 2017 weer teruggekeerd op zijn oude locatie. Net als het plein, heeft de markt sinds de terugkeer een hedendaags karakter, waarbij je etenswaren kan kopen van over de hele wereld. Elke zaterdag staan de marktlieden voor je klaar op het Stadionplein. Met ruim dertig kramen vind je bijna altijd waar je naar op zoek bent!

 

PURE MARKT – TWEE KEER PER MAAND

Pure Markt Amsterdamse Bos

Beeld: Pure Markt

De Pure Markt komt twee keer in de maand naar Amsterdam, naar het Amsterdamse Bos en naar het Amstelpark. Een bezoekje aan deze markt kan je zomaar een middagje kosten, maar dat is het meer dan waard. Er is zoveel te zien!! Zo komen er ruim zestig ambachtelijke ondernemers uit de food branche en een bijzonder assortiment aan non-food iedere editie bijeen voor een gezellige middag. Je kunt hier lekker rondstruinen en je boodschappentas vullen voor thuis of genieten van het lekkers op één van de terrassen onder het genot van live muziek. Smoothies, vleeswaren, Afrikaanse sieraden, jurkjes… Je kijkt je ogen uit. Houd goed de website in de gaten voor de exacte data van de markt.

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen