Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

In De favorieten van laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. De vorige keer lazen we de favorieten van onze nieuwe hoofdredacteur Roos en deze week is de beurt aan Jaël Niesink, de social media coördinator en redacteur van Zuid.

 

“Zuid is echt het middelpunt van mijn leven. Ik werk natuurlijk voor en in Zuid en Ik vind het ook heerlijk om met vriendinnen te terrassen in De Pijp. Als echte modefreak ben ik ook vaak in Zuid te vinden om de mooiste items te scoren voor mezelf en voor mijn huis.”

 

In mijn natuurlijke habitat: borrelen bij Barca

Barca

“Toen ik net naar Amsterdam was verhuisd was Barca de eerste plek waar ik heen ging met mijn huisgenoten en ik heb er sindsdien veel mooie herinneringen gemaakt. Niet alleen hebben ze hier geweldige cocktails en kun je hier heerlijk tafelen, maar er werken ook vriendinnen van me. Dus dit is ook zeker mijn go-to plek voor een bakkie.”

 

Sarphatipark

“Een van mijn beste vriendinnen woont naast het Sarphatipark. Afgelopen zomer vierde ze hier haar verjaardag met drankjes, lekker eten en spelletjes. Het was zo gezellig en ook echt een van mijn hoogtepunten van de zomer. Het heeft er vast gek uit moeten zien: een groep twintigers dat een estafette aan het doen waren met een rauw ei.”

 

Brasserie Lolita

Brasserie Lolita

Lolita

” ‘Lolita, waar kwaliteit en gezelligheid elkaar ontmoeten,’ is de slogan van het restaurant. En daar is zeker geen woord aan gelogen. Ik vind het een heerlijke plek om te zijn. Het eten is altijd goed, de drankjes smaken altijd naar meer en het personeel is heel gezellig. Nu de horeca weer open mag heb ik meteen een reservering geplaatst”

Toral

“Elke ochtend en avond fiets ik langs Toral aan de Willemsparkweg op weg naar werk. En elke keer weer loop ik weg te zwijmelen bij de prachtige laarzen in de etalage. De prijzen liggen helaas net iets boven mijn budget, maar voor de cowboy boots met zebraprint wil ik mijn spaarrekening met liefde plunderen.”

Skins Cosmetics

Skins is echt mijn go to boetiek voor skincare, make-up en parfum. De service is uitermate goed en de kwaliteit van de producten heel hoog. Je kunt hier bijna niet met lege handen naar buiten gaan. Daarnaast is het ook echt een pluspunt dat deze geweldige zaak in het prachtige Conservatorium Hotel zit.”