Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN ODETTE: NAZOMEREN

En dan is het alweer (bijna) september. Hoewel ik niet écht op vakantie ben geweest, voelden de afgelopen maanden wel als één lange vakantie. In eigen stad dan. Want wat hebben we een zomer gehad! De een vond het heerlijk, de ander vreselijk. Ik kan me niet herinneren dat er zoveel meningen waren over het weer van één zomer in één land.

Het weer, en dan vooral het praten over het weer, blijf ik trouwens een fascinerend fenomeen vinden. Het is een onderwerp dat je op ieder gewenst moment, met iedere gesprekspartner aan kunt snijden (toegegeven dat je er vaak pas over begint als er echt geen andere gemeenschappelijke interesses te bekennen zijn). We hebben er immers allemaal mee te maken en iedereen vindt er wat van. Zo ook deze zomer. De een zat het liefst de hele dag binnen met de airco aan (grappig detail: in juli versloeg het woord ‘airco’ het woord ‘gratis’ als populairste zoekwoord op Marktplaats) en de ander was niet uit de zon te slaan. De grachten zagen zwart van de boten en de parken van de mensen – oké en van de blauwe Albert Heijn tassen.

Als echt zomerkind, geboren op 21 juni, behoor ik tot die laatste groep zonaanbidders, maar helaas was er ook een keerzijde. De aanhoudende warmte en droogte veranderden onze mooie parken in gortdroge bruingelige grasvelden. Vogels, vissen en jonge bomen en struiken werd het fataal. Het is mooi geweest. Tijd voor een frisse start.

En wat voor een start! Want wat staat er in september weer veel leuks op het programma in Zuid. We genieten natuurlijk nog steeds van De Parade, maar er staan ook weer volop sportieve evenementen op de planning, zoals het polo-toernooi op het Museumplein, de Amsterdam Night Run met start en finish in het Olympisch Stadion en de Zuidas Run. Ook komt de Amsterdam Fashion Week onder leiding van Danie Bles naar het Museumplein. Hier besteden we uitgebreid aandacht aan in de nieuwe editie van magazine ZOZ – Zie Oud Zuid. Ons covermodel Lizzy van der Ligt mag de eindshow verzorgen en vertelt hier alles over in het coverinterview. Ook zoomen we in onze Fashion Special in op de nieuwste najaarstrends.
Daarnaast is Tatum Dagelet op de thee geweest bij ‘onze’ stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel en heeft Sabine Zurel de kledingkast van Ilovehealth.nl-oprichtster Daisy Oppelaar uitgeplozen. Dit en nog veel meer leuks in de gloednieuwe ZOZ die vanaf vandaag weer overal in Zuid verspreid wordt.

 

Alvast veel leesplezier!

 

Odette van der Veeken (27) is hoofdredacteur van het maandelijkse magazine ZOZ – Zie Oud Zuid. Ze woont en werkt in Zuid en schrijft voor ZUID.nl over haar werk, de buurt en andere dingen die haar bezighouden. 

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...