Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN LEON: VOORJAAR IN DE LUCHT

Gepubliceerd op: 13 maart 2019

Leon Cobra Art

Iedereen kent het: die eerste dag van het jaar waar je het voorjaar in de lucht ruiken kunt. Ik had het een tijdje geleden ineens op de fiets door het Vondelpark. Ik wil dan het liefst thuis alle ramen opengooien, mijn hele kledingkast opruimen en het interieur veranderen. Vaak kom ik op zo’n dag echter niet verder dan het eerste terras in de zon… Dat gezegd hebbende leek het mij wel de perfecte timing om eens naar wat nieuwe interieur en kleur-trends te kijken. 

 

KLEUR: EN WAT VOOR KLEUREN! 

Groen is een trend die al een tijdje aanstaat, maar nog steeds van geen ophouden weet. Voor dit voorjaar is de combinatie van licht grijsgroen en zwart een nieuwe richting. Planten brengen leven en groen in je interieur, maar in plaats van hele wanden of vensterbanken vol te zetten focussen we dit voorjaar meer op één of twee grote planten als blikvanger. Tip voor het interieur: als je een hele wand in een kleur doet, neem dan het houtwerk als kozijnen en plinten ook mee in die kleur. Dat creëert ruimte!

 

 

SEVENTIES:

Nieuw kleurenpalet met een enorme jaren ’70 inspiratie. Denk hierbij aan wijnrood, aubergine, azuurblauw, terra-cotta en honing. 
Tip: de kleur Spiced Honey is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019! Deze kleur op de wand vormt een perfecte combinatie met het werk True Legends uit de Cobra Collectie.

 

 

MIX AND MATCH, MAAR DAN WAT GEDURFDER!

Scandinavian design met pastel tinten en broccante items. We kennen het minimalistische en veelvuldige gebruik van de kleur wit uit de Noordelijke landen, maar dit valt heel goed te combineren met pasteltinten – naast de fellere 70’s kleuren, de nieuwe trend dit voorjaar. En om het lekker persoonlijk te maken, zou ik vooral die oude gouden lijst aan de wand laten hangen en de stoel van je grootouders een prominentere plek geven in de woonkamer! 

 

Beeld: jaren ’70 kleurenpalette

 

Jungle prints met beton look en Marrokkaanse accessoires. De tropische, jungle en bloemenprints zijn niet meer weg te denken, maar om ze even wat op te frissen is het iets nieuws om ze af te wisselen met grove betonstructuur wanden in grijs of wit. Zet hier dan etnische of Marokkaanse lampen en andere accessoires bij voor een volledige mix in patronen, kleuren en texturen.

Mix de decades: Kleuren van de ’70 s met abstracte vormen uit de jaren ’30 met objecten uit de jaren ’50. De jaren 70 komen dus helemaal terug, maar vanwege het feit dat het 100 jaar geleden is dat Bauhaus werd opgericht is er een enorme hang naar de abstracte lijnen en vormen uit die periode. Dit opleidingsinstituut voor kunst – en nijverheid heeft maar 14 jaar bestaan maar is nog steeds relevant. Qua vintage objecten en meubilair zijn items uit de jaren ’50 veruit het populairst, dit heeft waarschijnlijk te maken met het optimisme uit die tijd!

Mix en match is de trend van 2019 en vrijheid is het key-woord! 

Tip : Maak het eigen, en durf te combineren, maar het creëren van een eenheid is essentieel voor het slagen van een interieur waar mix en match de boventoon voert. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onrustig wordt in je eigen interieur! 

 

Leon Jonkman

Leon Jonkman (42) heeft een achtergrond in fashion- en interieur en werkt nu als Gallery manager voor Cobra Art aan de Van Baerlestraat. In elke column geeft hij een kijkje in de keuken van de galerie, maar ook tips en tricks voor het kiezen, aanschaffen en plaatsen van kunst in huis.

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…