COLUMN LEON: FEEST!

Gepubliceerd op: 5 december 2018

Leon Cobra Art

 

Mensen zeggen vaak: “wat moet het een feest zijn om de hele dag tussen zulke mooie kunst te werken.” De realiteit is dat je je er niet meer zo bewust van bent, maar door zo’n opmerking word ik toch altijd weer even wakker geschud: mijn werkplek is inderdaad niet zomaar een doorsnee kantoor.

Daarbij komt ook nog eens dat rondom de aankoop van kunst altijd een heel positieve sfeer hangt. Mensen worden blij van hun aankoop, en daar word ik dan weer blij van!

Eén van de leukste dingen aan mijn werk vind ik het inrichten van de galerie, zowel de wanden als de etalage. Er valt er elke week wel wat te veranderen, zowel verkochte werken die een lege wand achterlaten als de etalage die we regelmatig veranderen. We merken dat hier veel mensen op binnen komen. Op dit moment is er nog een deel over van de DUO expositie rond Karin Vermeer en James Chiew, aangevuld met alweer nieuw werk van beide kunstenaars.

Omdat wij bij Cobra Art constant op zoek zijn naar nieuwe kunstenaars, is er ook altijd wel aanvoer van nieuw werk. Helemaal vers van de pers zijn 3D sculpturen van de Franse kunstenaar Fabian Novarino. Twee van zijn handgemaakte 3-dimensionale wandsculpturen zijn net binnen:

 

Cobra Art Gallery Miss Ursula Cobra Art Gallery Bad Girls

 

Ook nieuw binnen zijn twee Liquid Gloss werken van het Amsterdamse Eiver Art (Eileen Verkooij).

 

Cobra Art Gallery The FaceCobra Art Gallery Call me Bitch

 

En voor de feestelijke finishing touch een hele serie customized champagneflessen binnen.

Champagne flessen Cobra Art Gallery

Als dat geen feest wordt hier!

 

Ik wens iedereen een gezellige en kunstzinnige decembermaand. En vergeet niet: inspiration is everywhere!

 

Tekst: Leon Jonkman

 

Leon Jonkman

Leon Jonkman (42) heeft een achtergrond in fashion- en interieur en werkt nu als Gallery manager voor Cobra Art aan de Van Baerlestraat. In elke column geeft hij een kijkje in de keuken van de galerie, maar ook tips en tricks voor het kiezen, aanschaffen en plaatsen van kunst in huis.

Gedeeld

verder lezen

OP BIJLES BIJ TIM HOFMAN

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures OP BIJLES BIJ TIM HOFMANGepubliceerd op: Hij zoekt de grenzen op met spraakmakende programma’s als Over Mijn Lijk en #BOOS, trekt jongeren naar de...

COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #7

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN TIM: BEWONERS VAN ZUID EN HUN AUTO #7Nynke WyniaGepubliceerd op: Wie? Nynke WyniaWat doe je voor werk? Ik ben personal shopper en heb een...

COLUMN FRIEDA: BASTA

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures COLUMN FRIEDA: BASTAGepubliceerd op: Het overviel haar, dat rauwe verdriet. Als iemand tegen haar aanbotste op straat, als de koffie op was, bij...

NIEUWTJES UIT DE RIVIERENBUURT

De Rivierenbuurt is een prachtige buurt en dat kunnen wij allemaal beamen. Net zoals eigenlijk heel Amsterdam-Zuid, is ook deze buurt constant in beweging: nieuwe zaakjes, toffe concepten en ideeën, mensen die met de buurt meegroeien en diverse ontwikkelingen door de mooie straten heen. Dit zijn de nieuwtjes uit de Rivierenbuurt, vers van de pers!

MEET THE ZUIDASSERS – GWEN GOLDWASSER

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures MEET THE ZUIDASSERS GWEN GOLDWASSERGepubliceerd op:  Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en...