Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

COLUMN DICK: LEERMOMENTJE

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Diederik is een man van ‘pak ‘em beet begin dertig’. Hij staat volop in het leven, reist de wereld over naar tropische oorden, nipt champie met zijn vrienden op de leukste feestjes en heeft een fantastische baan. Maar toch mist er iets…

 

Lulverhalen coronavaccin

 

Van nature ben ik een nogal wantrouwend type. Ik vraag me af of die eigenschap nu genetisch bepaald is of dat je dat door je ervaringen in de loop der jaren ontwikkelt. Toch heb ik momenteel het gevoel te balanceren tussen het zijn van een complotgekkie en simpelweg een kritische denker.

Terwijl het hele land op slot zit, ouderen nog meer vereenzamen dan ze al deden, jongeren met depressies kampen en ondernemers kapotgaan met niet altijd even logische maatregelen, wordt er door de overheid weinig tot geen perspectief geboden. We lezen zo nu en dan via de minder populaire berichtgevingen dat landen om ons heen reeds zijn begonnen met vaccineren. Joepie, dat is hoopgevend nieuws! Wáárom wordt daar dan geen enkel woord over gerept tijdens de persconferenties? Na al die maanden mag Rutte ons ook weleens goed nieuws brengen, nietwaar? Wat mij betreft zit hier een luchtje aan…

Misschien komt dat wantrouwende wel door mijn vader, die in mijn tienerjaren mijn moeder bedroog met de buurvrouw. Of wellicht door mijn eerste ex-vriendje, die beloofde mij nooit hetzelfde aan te doen en ik vervolgens toch ook met een ander in bed aantrof.

Kijk, dat vaccin zelf is natuurlijk ook een beetje dubieus. Normaliter doet men er jaren over om zoiets te ontwikkelen en deze is relatief vrij gauw op de markt gebracht zonder de lange termijneffecten te testen. Wie weet krijg ik straks last van uitval van lichaamsdelen of begin ik opeens zicht te verliezen?

Een andere verklaring voor mijn wantrouwen zou die ene gozer kunnen zijn die ik een tijdje datete toen ik begin twintig was. Ik ontmoette hem via datingapp Grindr. Ik was net uit de kast en nog vrij nieuw in het wereldje. Vrij beschaafd gingen we pas tijdens onze vierde date uit de kleren. Hij vertelde me dat hij nog maagd was. Heel lief en aandoenlijk allemaal. Anderhalve week en een bezoek aan de SOA-poli later, bleek hij me gonorroe gegeven te hebben.

Terugkomend op dat vaccin. Ik weet niet wat erin zit, maar het is niet alsof ik me nooit eerder heb vol laten spuiten of substanties heb geïnhaleerd of doorgeslikt waarvan ik niet wist of de inhoud wel echt zuiver was. Dat ik nu dan toch mijn bedenkingen heb, is ergens dan ook wel een beetje hypocriet van me…

 

X Dick

 

 
Iedere maand lees je de Lulverhalen van Dick in magazine Zie Oud Zuid.

Gedeeld

verder lezen

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...