COLUMN DICK: LEERMOMENTJE

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Diederik is een man van ‘pak ‘em beet begin dertig’. Hij staat volop in het leven, reist de wereld over naar tropische oorden, nipt champie met zijn vrienden op de leukste feestjes en heeft een fantastische baan. Maar toch mist er iets…

 

Lulverhalen coronavaccin

 

Van nature ben ik een nogal wantrouwend type. Ik vraag me af of die eigenschap nu genetisch bepaald is of dat je dat door je ervaringen in de loop der jaren ontwikkelt. Toch heb ik momenteel het gevoel te balanceren tussen het zijn van een complotgekkie en simpelweg een kritische denker.

Terwijl het hele land op slot zit, ouderen nog meer vereenzamen dan ze al deden, jongeren met depressies kampen en ondernemers kapotgaan met niet altijd even logische maatregelen, wordt er door de overheid weinig tot geen perspectief geboden. We lezen zo nu en dan via de minder populaire berichtgevingen dat landen om ons heen reeds zijn begonnen met vaccineren. Joepie, dat is hoopgevend nieuws! Wáárom wordt daar dan geen enkel woord over gerept tijdens de persconferenties? Na al die maanden mag Rutte ons ook weleens goed nieuws brengen, nietwaar? Wat mij betreft zit hier een luchtje aan…

Misschien komt dat wantrouwende wel door mijn vader, die in mijn tienerjaren mijn moeder bedroog met de buurvrouw. Of wellicht door mijn eerste ex-vriendje, die beloofde mij nooit hetzelfde aan te doen en ik vervolgens toch ook met een ander in bed aantrof.

Kijk, dat vaccin zelf is natuurlijk ook een beetje dubieus. Normaliter doet men er jaren over om zoiets te ontwikkelen en deze is relatief vrij gauw op de markt gebracht zonder de lange termijneffecten te testen. Wie weet krijg ik straks last van uitval van lichaamsdelen of begin ik opeens zicht te verliezen?

Een andere verklaring voor mijn wantrouwen zou die ene gozer kunnen zijn die ik een tijdje datete toen ik begin twintig was. Ik ontmoette hem via datingapp Grindr. Ik was net uit de kast en nog vrij nieuw in het wereldje. Vrij beschaafd gingen we pas tijdens onze vierde date uit de kleren. Hij vertelde me dat hij nog maagd was. Heel lief en aandoenlijk allemaal. Anderhalve week en een bezoek aan de SOA-poli later, bleek hij me gonorroe gegeven te hebben.

Terugkomend op dat vaccin. Ik weet niet wat erin zit, maar het is niet alsof ik me nooit eerder heb vol laten spuiten of substanties heb geïnhaleerd of doorgeslikt waarvan ik niet wist of de inhoud wel echt zuiver was. Dat ik nu dan toch mijn bedenkingen heb, is ergens dan ook wel een beetje hypocriet van me…

 

X Dick

 

 
Iedere maand lees je de Lulverhalen van Dick in magazine Zie Oud Zuid.

Gedeeld

verder lezen

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat is waar Travel Legends in uitblinkt. Zij nemen je mee naar de bekende en onbekende bestemmingen voor onvergetelijke avonturen. Reizen die zo’n indruk achterlaten dat je ze jaren later nog regelmatig oprakelt. Van wildkamperen in de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

TRAVEL LEGENDS: WHAT A TIME TO BE ALIVE

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat is waar Travel Legends in uitblinkt. Zij nemen je mee naar de bekende en onbekende bestemmingen voor onvergetelijke avonturen. Reizen die zo’n indruk achterlaten dat je ze jaren later nog regelmatig oprakelt. Van wildkamperen in de...

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

COLUMN DENISE BOEKHOFF: BADMODE

Denise Boekhoff - voormalig topmodel en mannequin - deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion.  Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon...

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

ONDERNEMERS AAN HET WOORD: MARJOLEIN VAN DER WIM & PAUL WEIJERS

Zij is makelaar en taxateur, hij energielabel- en duurzaamheidsadviseur. Een combinatie die goed samengaat. Zowel privé als zakelijk delen Marjolein van der Wim en Paul Weijers vele passies met elkaar. Van vastgoed en Oud-Zuid tot reizen en lekker eten. Zelfs op het...

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

VAN POELGEEST EN PACO RAPHAEL LANCEREN UNIEKE ART CAR

De creativiteit spat ervan af! We hebben natuurlijk over de unieke BMW 4 Coupé art car die Van Poelgeest in samenwerking met de kunstenaar Paco Raphael en Kunsthuis Amsterdam op 19 mei hebben gelanceerd. Een bijzondere samenwerking waarbij kunst en innovatie hand in...

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

ROB’S REISCOLUMN: HET LAND VAN VUUR EN IJS

Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.     1. In de...